Епилепсия- ТЕМА 22

• 82 657
  • 719
  •   1
Отговори
# 150
А, Романол и аз искам такова, моля те.   Praynig
Дано скоро се оправите. bouquet
Романол, кое беше лекарството против алергии, което можеше да се ползва при епи, ериус ли беше или зиртек, или някое друго, че забравих...

Последна редакция: вт, 27 окт 2015, 14:33 от LifeIsBeautiful

# 151
  • София, Люлин-8
Ериус да

# 152
Благодатя ти   Hug
П.п значи не сме объркали с педи, но пък няма голям ефект при нас...

# 153
  • София
Уф, олекна ми малко. На нас в св.Наум ни казаха, че нищо противоалергично не се вързва с епи-то.
И всеки път съм на нокти, когато има някакви симптоми. А се оказва, че все пак Ериус може да се ползва.

# 154
  • София, Люлин-8
Ами да ви кажа честно ако можете избягвайте антихистамините. При нас не става защото е с астма, но всеки път като правим инхалации с пумикорта прави пристъпи, а преди Пет скенера ми спретна брутален пристъп от метилпреднизолона Sad
Но при нужда ако не е постоянна терапия Ериус може не се притеснявайте.

# 155
  • София
Ами да ви кажа честно ако можете избягвайте антихистамините. При нас не става защото е с астма, но всеки път като правим инхалации с пумикорта прави пристъпи, а преди Пет скенера ми спретна брутален пристъп от метилпреднизолона Sad
Но при нужда ако не е постоянна терапия Ериус може не се притеснявайте.
Благодаря много!

# 156
Здравейте пиша ви понеже съм много притеснена. Бебо се роди на 12.10 доносено бебе 3500 и 51 см. Роди се със секцио защото имаше увита пъпна връв. Още в болницата докато спеше забелязах, че потреперва с ръчички докато спи казах на докторите но те не обърнаха внимание. От скоро забелязах, че заедно с ръчичките му потреперва и брадичката. Видях, че и докато го люлея в кошарата да заспи, като се онася някой път си затваря клепачите върти леко очите настрани или нагоре заедно с лекото потреперване. Това с очите го прави само когато заспива. А потрепването на ръчичките го отдавам на коликите. Може ли да става въпрос за гърч, педиатърката каза че не е но знам ли колкото повече чета в инетернет толкова повече се стряскам. Иначе е активно бебе даже вчера докато лежеше на мен по корем си наддигна и главичката а докато спи се преобръща сам от едната на другата страна. Въпроса ми е какво трябва да правя някакви по специални изследвания трябат ли отделно, че той е на две седмици. Но просто тези потрепервания особено докато спи ме стряскат и незнам какво да очаквам.

# 157
  • София, Люлин-8
little_one15 Здравей видях, че си писала в темата за невролога, не очаквай от там бърз и адекватен отговор.  Wink

Така това което забелязваш при детенце най-вероятно са т.нар. сънни миоклонии. Те са напълно нормални и се случват при всеки човек предполагам че и на теб ти се е случвало като се унасяш да заспиваш да "пририташ" в леглото. За разлика от възрастните при малките бебета тези прояви са много по-видими и плашещи, това се дължи на факта, че нервната система на малкото бебче все още е незряла.
Ако все пак се притесняваш можеш да направиш консултация с някой детски невролог и да направите там едно ЕЕГ (Електроенцефалограма) за да се успокоиш.  Hug

Ето така изглеждат сънните миоклонии.

# 158
little_one15 Здравей видях, че си писала в темата за невролога, не очаквай от там бърз и адекватен отговор.  Wink

Така това което забелязваш при детенце най-вероятно са т.нар. сънни миоклонии. Те са напълно нормални и се случват при всеки човек предполагам че и на теб ти се е случвало като се унасяш да заспиваш да "пририташ" в леглото. За разлика от възрастните при малките бебета тези прояви са много по-видими и плашещи, това се дължи на факта, че нервната система на малкото бебче все още е незряла.
Ако все пак се притесняваш можеш да направиш консултация с някой детски невролог и да направите там едно ЕЕГ (Електроенцефалограма) за да се успокоиш.  Hug

Ето така изглеждат сънните миоклонии.

Напълно съм съгласна.Това се наблюдава при всяко бебенце.Такива потръпвания е имала и голямата ми дъщеря и малката.Лекарите не са реагирали именно защото е нещо нормално което се наблюдава при всички бебета .Както е обяснила omanol все още нервната им система е незряла .Ето и други работи които може да се забележат http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4371
Според мен нямаш никакъв повод за притеснение .Направете ако трябва  както е написала romanol едно ЕЕГ и започни да се радваш на майчинството.Сега е момента да е хубаво без притеснения  smile3525

# 159
Благодаря много. Но имам и още един въпрос но според мен от много четене започвам да си въобразявам че детето го прави. Вчера вечерта докато го гушках след хранене той погледна много съсредоточено в една точка после потрепери с брадичка много леко и затвори очите като ги завъртя нагоре и секунди след това ги отворо и си заспа аз обаче се уплаших и го събудих. Не е помръдвал с друга част на тялото и си дишаше спокойно. Незнам гърч ли е или детенцето така се преспива. Просто друг път затваряйки очите не ги върти така. Имам чуството че колкото повече чета толкова повече неща забелязвам в него.

Последна редакция: пт, 30 окт 2015, 09:23 от little_one15

# 160
Благодаря много. Но имам и още един въпрос но според мен от много четене започвам да си въобразявам че детето го прави. Вчера вечерта докато го гушках след хранене той погледна много съсредоточено в една точка после потрепери с брадичка много леко и затвори очите като ги завъртя нагоре и си заспа аз обаче се уплаших и го събудих. Не е помръдвал с друга част на тялото и си дишаше спокойно. Незнам гърч ли е или детенцето така се преспива. Просто друг път затваряйки очите не ги върти така. Имам чуството че колкото повече чета толкова повече неща забелязвам в него.
Как ли не съм виждала да заспиват дъщерите ми Simple Smile.Според мен от прекалено много четене и самовнушение се вглеждаш  във  всичко.За твое спокойствие отидете при невролог нека да прегледат бебето споделете за всичко за да се успокоиш най накрая . bouquet

# 161
  • София, Люлин-8
ВЗЕХ СИ ИЗПИТАААААА  Simple Smile   Party

newsm44 newsm44  newsm44

# 162
Поздравления romanol

Последна редакция: нд, 01 ное 2015, 17:00 от desi21

# 163
ВЗЕХ СИ ИЗПИТАААААА  Simple Smile   Party

newsm44 newsm44  newsm44
Поздравления а за какво е бил изпита защото явно съм изпуснала да прочета  Blush bouquet

# 164
  • София, Люлин-8
Мерси момичета изпита ми беше много важен, тъй като скоро ми изтича договора, а за да мина на постоянен договор трябваше да взема този изпит.  Heart Eyes

И аз с бърз въпрос, трябва ми амбулаторно ЕЕГ за възрастен, каде мога да пусна такова.  Rolling Eyes
Мислех при Радионова, но се оказа, че тя вече не работи в Сацер така че приемам предложения.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт