Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детска академия на Телерик

 • 54 949
 • 171
 •   1
Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 11 190
Благодаря за отговорите  Hug.
 Реално те са във вторият срок на трети клас. Пиема септември е началото на четвърти клас. Миналата година от тяхното училище имаше дете в началото на втори клас, което посещаваше година и нещо заниманията.
Ще изчакам класирането  и дали ще се съгласят като по-малка да я запишат, ще поговоря и с нея и ще преценя.

# 16
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 8 481
Щом има желание, нека опита. Посочих учебника, защото в Пловдив у дома децата могат да четат допълнително от него, ако нещо не са разбрали. Може би защото им преподава една от авторките. Wink Но ако не друго, родителите се запознават с това, което учат децата.

# 17
 • София
 • Мнения: 11 190
Отново се включвам с въпрос.
При тези от вас на които децата са посещавали детската академия на Телерик, кое от двете направления сте избрали, ако е имало подобно разделение и кое смятате, че е по-подходящо за малки деца?

Цитат
Какво се изучава в направленията в „Детска академия на Телерик“?
В „Детската академия на Телерик“ детето ви може да избира между направления „Разработка на игри“ и „Алгоритмично програмиране“. „Алгоритмично програмиране“ включва запознаване на децата с програмния език C++ и създаване на несложни програми с него.  „Разработка на игри“ ще насочи интереса на детето ви от играенето към създаването на компютърни игри.

Цитат
Направление "Разработка на игри" - Явор Никифоров

Обучението по разработка на игри в "Детската академия на Телерик" запознава учениците с основните технологии за създаване на компютърни игри с HTML, CSS и JavaScript. То започва след част "Базови умения за работа с компютър и програмиране".
http://www.telerik-kids.com/sofia/game-development-syllabus

Цитат
Направление "Алгоритмично програмиране" - Евгений Василев
Учебната програма по алгоритмично програмиране цели да подготви учениците за явяване на състезания по информатика. Тя е разделена на два модула и стартира веднага след приключване на част "Базови умения за работа с компютър и програмиране".
http://www.telerik-kids.com/sofia/algorithmic-programming-syllabus

Предполагам, че първото, но ще се радвам на коментар от някой минал през това.

# 18
 • Мнения: 1 275
Да се включа с инфо. Синът ми посещава академията от Октомври 2015. От днес минава второ ниво. Много му е трудно, но не иска да се откаже. Не успява да изпълни всички домашни изцяло и в срок, но когато успее, .... Еуфорията е безумна. Голямо щастие и облекчение.
За мен това са едни изключително полезни занимания дори и да не станеш програмист, защото там се мисли. Учат ги да мислят, да разсъждават, да комбинират. Никой не им дава готови решения на задачите, а само насоки. Една задача може да се реши по много начини, няма един единствен. Това прави преживяването в Телерик много истинско, много близко до житейските ситуации. Освен това е и много забавно. Средата е прекрасна.
Само хубави неща!
За задачите знам, че са тест за интелигентност, не задачи по математика, както си знаем от учебници и сборници. И все пак, задачите от Кенгуруто подпомагат подготовката, ако изобщо правите такава. Ние не се бяхме подготвяли. приеха ни с 14 т.
Последният изпит разбрах е бил с повече задачи, но и за повече време.

# 19
 • София
 • Мнения: 11 190
Днес е на първото занятие едната ми дъщеря, ще видим дали ще и допадне.
Задачите явно освен логически, част от тях са си напълно математически, тъй като тя разпозна сега докато решаваше от Кенгуруто една задача, която се е паднала на изпита, отделно спомена и една типова, от типовете, които решават на курса в СМГ.
Явно математиката е от голяма полза, защото макар да е трети клас има 18 от 20 точки на приемният изпит.
Записах я в направлението игри, заради Яшо и възрастта и.
Много ти благодаря за отзивите и коментарите  Hug

# 20
 • Мнения: 1 275
Браво! Явно и ходенето на курсове по математика е важно и си показва резултати! Ние не ходим на никакви курсове освен на езици, разбира се и много спорт!
Успех в програмирането и ако имате нужда от помощ от батко, пишете

# 21
 • София
 • Мнения: 11 190
След първото посещение малката е много ентусиазирана и доволна. Обясняваше, че Яшо бил много готин и искаше веднага да сяда да си пише домашното. В началото се е била притеснила, защото не разбрала нещо и не знаела какво да прави, но след като и обяснили всичко се е наредило.
За съжаление още следващото занятие, ще се наложи да го пропусне, тъй като са на ски лагер. Доколкото разбрах в този случай може да се прегледа урока от сайта, но не разбрах дали трябва да предупредим, че ще отсъства. Вариант е ако в неделя не може да посети групата и в събота, но в случая и това не ни е възможно.

# 22
 • Мнения: 1 275
Радвм се! Не е нужно да казвате, че ще отсъства. Ако са им издали вече карти за достъп, те ще разберат, а и никой няма да ви търси отговорност или да ви санкционира. Това му е хубавото, че не е като в училище Simple Smile
Да, на сайта има запис на урока и ще може да си го прослуша!

# 23
 • София
 • Мнения: 11 190
Благодаря много за информацията  Hug
Нямат още карти, ще прегледаме урока от сайта в този случай. Мерси  Simple Smile

# 24
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 8 481
Вчера погледнахме със сина ми видеоурока. Изглежда, че в Пловдив са по-назад, защото на него и 14 урок му беше нов, а имаше и 15-ти. А в неделя има тренировъчно състезание Rolling Eyes

При нас се получи един пропуск, защото някой беше използвал мейлите на които госпожата разпраща съобщения, беше си регистрирал мейл с нейното име и разпрати две съобщения, които отлагаха уроци. Втората седмица някой от родителите се е обадил да разбере подробности и така в петък вечерта разбрахме, че това са фалшиви имейли и в събота е имало и ще има занятие.
Предполага се, че е работа на някое дете. Но според мен е участвало и някое по-голямо, защото са спазени стила и начина на изразяване, а и сценария защо няма занятие е добре обмислен, не ми прилича на четвъртокласник  Shocked

# 25
 • Мнения: 5
Отзивите за Академията са добри. Имам много приятели, които работят там като програмисти и са невероятно доволни от нивото; проектите, по които работят са международни и са на много високо ниво, освен това изкачването по стълбичката в компанията не става трудно.

Като човек, който е започнал да учи програмиране в 4ти клас, бих казала, че това е подходяща възраст да се започне. Дори и детето да реши, че това не е бъдещето му/й, вече се е създало едно логическо мислене, което е приложимо във всяка една сфера. Според мен няма да съжалявате.

# 26
 • София
 • Мнения: 11 190
http://www.telerik-kids.com/home/kakvo-novo/2016/02/23/programmi … t-to-third-grades
Цитат
Работилници по програмиране за деца от първи до трети клас

Те ще се провеждат две съботи през месеца в учебния ни център в София

Радваме се да споделим, че „Детската академия на Телерик“ разширява учебната си програма с безплатни работилници по програмиране за ученици от първо до трети клас в София. Първата ще се проведе на 27 февруари 2016 г. от 13:30 до 15:15 ч. в учебния център на „Академията на Телерик“. Участието е безплатно, необходима е предварителна регистрация на децата.

# 27
 • Мнения: 1 973
Здравейте, знаете ли дали тази година ще има детски лагер през лятото?

# 28
 • София
 • Мнения: 155

В момента има пролетен на Созопол, организиран традиционно от Яшу...

https://docs.google.com/forms/d/1dloexNWkXEXHBv-KXGekAWVjpgDpa8H … HzIXf41U/viewform

Летния също се е превърнал в традиция и обикновено е след 20-ти август за 2 седмици..още е рано за информация за него...

# 29
 • Мнения: 1 973
Ще чакаме. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт