ВТОРИ клас - 1 тема

• 45 438
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Здравейте, черпя ви , защото моят второкласник днес навършва 8 години.

Иначе при нас още май не са минали входните нива, нищо не е донесъл.

# 376
моят на входното ниво имаше 6 по математика. Много се зарадвах, защото миналата година имахме много проблеми и цяло лято учихме. Дори си мислех, че е с дислексия.
Вчера беше родителската среща и се поуспокоих. Паралелката няма да се разпадне 7 деца от миналата година вече не са в нашия клас, но пък има две нови, така че за сега всичко е ок. Родителите и госпожата са много по-спокойни, миналата година бяха едни скандали, едно чудо.

# 377
  • София
Честито рожденник poisonblack!

Въпрос... как, по д*******, се надписва молив!?

С ножовка внимателно махаш в единия край лака, после върху дървото надписваш. Ако не е с перманентен маркер, най- добре отгоре пак с лак. Crazy

Имахме подарък едни немски моливи, те си имаха място за надпис. Явно този проблем не е само при нашите деца.

Едно време имах етикети за надписване на кабели, те щяха да ми свършат идеална работа за моливи и химикалки, но вече не работя на място от където да си взема.

И въпреки надписите върху моливите - вече има три изчезнали. Според него са откраднати, но ми се струва тъпо да крадеш обикновени черни моливи.

Купила съм етикети от този тип https://www.office1.bg/%D0%95%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B … 0%BD%D0%B8-c3614/
написани на принтер и всичко което се появи слагам етикет, дори и дъската за пластелин. Joy

Дрехите не ги надписвам, горе долу с тях се оправя. Най- много някой шал или ръкавичка да изчезнат.

# 378
Аз акварелни моливи не съм надписвала, какво остава за обикновени, дето са 3-4 лв. кутията. Да купиш етикети не е ли по-скъпо от самите моливи?

poisonblack, да ви е жив и здрав рожденикът!

# 379
  • София
Въпроса не е в парите. Поне за мен.
Нещата, които ползвам за надписване не са купувани заради детето.
След като пожела всичко да му е надписано, така и стана.

Една кутия етикети би трябвало да стигнат за надписване на тетрадки и учебници за 12те години обучение, ако ще ги ползваш само за това естествено. Ако ти се прави сметка на парите, можеш да си изчислиш.

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 11:12 от mmm_

# 380
Моливи един по един и други подобни не бих надписвала. Просто ми се вижда твърде голямо усилие за малък резултат.
За дрехите бях купила етикети в ПУК. Сложих на 2-3, те се отлепиха на втората сушилня и реших, че няма смисъл. Днес забравих да й кажа да погледне в загубени вещи.
За лягането лятото девойката може и до 00ч да откара. Особено ако играе навън до 21ч. Сега я стягам да ляга по-рано, за да не се натрупва умора. Събота и неделя пак разваляме малко режима, но няма как.

# 381
  • София
За надписването вече съм с две ръце, миналата година повечето деца с еднакви линии и съответно се почна едно каране коя на кой е. Голямо сърдене падна и затова ако няма къде да сложа етикетче, слагам стикери малки сърчица Wink

Против въшките ползваме: http://www.arlen.bg/product/966/ultra-nezhen-shampoan-za-detsa-b … hampoo-250ml.html и един спрей ни препоръчаха, дето мирише малко странно - но и двете били подходящи заради маслата в тях. Явно въшките бягат от остри миризми.

За допълнителни занимания оставих госпожицата да си избере - немски и плуване. Плуването чакаме да свърши ремонта на басейна и затова за сега само на немски ходи от 16.30 в алианса. Не питах обаче дали се сменят пролетта, че като минем втора смяна  newsm78
В тази насока питахме на родителската дали не може да се направи нещо и децата да ходят само сутрин часовете - така или иначе до 4 - ти клас са в една стая и не бъркат никой - подписка или протест  Twisted Evil Но... не можело имали само един салон по физкултура и това бъркало програмата  #Cussing out
Миналата година пробвали родителите с подписка, всички подписали и пак не. Проблема е, че следобед вече са изморени децата, особенно тези които ходят на занималня, после игри и в един ще са скапани, да не споменавам, че и допълнителните занимания ако са сутрин изморяват, ако са вечер след 19.00 съвсем.

# 382
  • Варна
svelti, а в София ли е неделната група? Кога започнахте?

Във Варна сме   Simple Smile

Ine, ние сме цяла година втора смяна, защото първолаците са първа смяна в нашите стаи. Не питай...

# 383
Здравейте!
По въпроса за извънкласните занимания - аз съм по майчинство и само като е много лошо времето (например много вали) малко се затрудняваме и търсим баба ми.  Peace
И при нас започнаха броенето на отличните оценки...  Rolling Eyes
В нашия клас има еуфория - класната има рожден ден след 10 дни и всички в класа са решили да изненадат госпожата като и спретнат "купон" - с балони, украса, музика, картички и т.н. Организаторите - две момченца (моя син е единия) и едно момиченце включиха и нас - да им помогнем с украсата в самия ден - закачването и т.н.
Дори измислихме как да задържим госпожата извън стаята по-дълго - ще сложим вечно питащата майка на входа да я дебне да я разпитва.  Peace

# 384
ЧЕСТИТ РОЖДЕНИК на poisonblack   bouquet  bouquet

Катя , не го надписвам буквално молива ,а му лепваме по един етикет/стикер. Поръчвам стикери като си избирам цветовата гама, картинката символ и задавам координатите като имената ,които желая на тях .
Надписвам дрехи с химикал /маркер на самото етикетче или притискам с ютия етикети с имена за ютия .

Поръчах два комплекта розово и лилаво със символ калинка по 80мини стикера комплекта т.е. 160 стикера .Налепиха се всички материали ,които бяха зададени в началото на учебната година и ми останаха още 40 поне за дрехи,обувки, несесери и т.н.

Иначе имам малко и от миналата година и ги ползвам за спортните й принадлежности , класа по танци , сак за танците , тап и балетните обувки и т.н.

За въпроса сама ли стои от 4 и 15 до 5 и 30 .
Не ,не стои сама .Преди автобусът от у-ще  я оставяше в детската грдина след у-ще ,а сега аз съм си у дома .

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 22:15 от Анонимен

# 385
  • Sofia
Дори измислихме как да задържим госпожата извън стаята по-дълго - ще сложим вечно питащата майка на входа да я дебне да я разпитва.  Peace
Как е разсмя, Деси, много добре замислено с въпросната майка...  Laughing

Аз минах и днес през книжарница и в крайна сметка поръчах онлайн последните помагала.  Както писах, при мен те са и решението, когато Гушкан отсъства, да не изостaва с материала. 
Това са:

Скрит текст:

Днес поръчах и кутии за обяда:

Скрит текст:

Остана и хладилна чантичка да взема.

# 386
  • София
Това по математика аз лично много го харесвам.

# 387
Помагалото по математика го имаме, много е хубаво. Имат и няколко задачи за домашно от него.
Ние надписахме само учебници, тетрадки и пособията по изобразително изкуство и домашен бит и техника.
Сега да ви се оплача. В понеделник ни изненадаха, че модулът по физкултура ще бъде като 6-ти час през понеделник. Това се случва 2 седмици след началото на учебната година и обявяването на програмата за срока. Получава се изключително тъпа ситуация, тъй като дъщеря ми няма да може да ходи на едно от извънкласните занимания, на което много държим. Има още няколко деца от класа, които са се записали на уроци в понеделник по това време. Класната е непреклонна, че няма да мести физическото заради тях. Тъй като това е задължителен учебен час, ще се наложи девойката една седмица да ходи на извънкласно занимание и една седмица да пропуска. Как ще си наваксва, не знам... в най-лошия случай ще се откаже, а и двете с нея искахме да посещава тези уроци. Стана дълго, но бях много ядосана и цяла седмица ме държа.  Confused

ine, много ми допада този шампоан, но в описанието не виждам да е против въшки?

# 388
  • Sofia
Е, и чантето избрахме и поръчахме, в унисон с раницата. Simple Smile

Kids Insulated Lunch Bag

Тъй, напазарувах се днес...  Crazy 
О, пък аз си харесах и една(две-три де) пола, и една (повече  Crazy) жилетка...  Heart Eyes

# 389
Моренка, честити ви покупки на двете с Гушкан   bouquet
Много са хубави кутиите за храна и чантичката .   :

Тя не е ли на стол ? Останала съм с впечатление ,че почти всички български деца се хранят на стол ?

Общи условия

Активация на акаунт