ВТОРИ клас - 1 тема

• 45 446
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
И аз се чудех как намирате време за да ги разведете всеки ден някъде и след домашните и задълженията ..кога имат време само да играят ?

На нашето дете все не му стига играта.
Една от най -малките е в класа ,на 7г. и 4 месеца , а другите са близо до 8 и на 8 и все ме пита кога ще може да иде да играе . Та така .

За у-ще я взема автобуса от нас  в 8.40 и започват в 9 .
Свършва у-ще в 3 и 35 ,автобуса ги взема пред у-ще в 3.45 и в 4 и 15 си е у нас .
Хапва, пише домашно ,чете си 6-те малки книги за деня (пак домашно ) ,подготвяме нещата за другия ден и станало 5 и 30.  Поиграе си малко ,вечеря и в 7 и 30 , къпе се и в 8 ляга .
Чете до 8 и 35 някъде и гаси лампата си и заспива . Става към 7 .

Само на танци ходи в сряда от 7 -8 и мисля евентуално за плуване веднъж седмично .  newsm78
Ние сме сами ,без баби и логистиката е желязна когато работим и двамата и се прибирахме към 5.30 всички и всичко наново започваше оттогава .

# 361
  • Sofia
Контес, ама то у нас, ако детето е до това време в у-ще, после поне няма домашни. Друг е въпросът как се пишат домашните в занималните, ама и това си е до учител/възпитател...
Иначе хич не се чудя как успяват някои с толкова занимания, що се отнася до водене/взимане, всеки си е намерил начин. Simple Smile

Аз днес ходих до педката - за бележка ( Twisted Evil  не отивам за лечение, но за бележка...) за двата дни в началото, когато вдигна Т еднократно сутринта на първия от двата дни.  Минах и през Хермес на Самболийски и нямаше нищо от помагалата, които исках да видя. Исках да ги разгледам, за да избера, сега ще разчитам само на 2-3-4 сканирани странички в нета.  Close  Пак опрях до онлайн поръчка.  Ама ще пробвам и утре на още едно място в райна на у-щето и тогава.
Ще започва баскетбола от следващата седмица  Гушкан, та ще поръчвам още една, по-голяма кутия Sistema, за обяд.

# 362
Контес,  при целодневното обучение или при варианта със занималня няма домашни след това.
Нашите започва в 8.40. Вечер се връща в 17.15ч. Понякога оставаме по час навън, после играе малко с котките (имаме две малки отскоро), гледа малко ТВ или си прави някакви нейни неща и гледам до 21.30 да е в леглото и да заспива.
Домашни имаме само събота и неделя. През седмицата на ден средно имат по 6-7 часа по 40минути математика, български и английски. Останалите 3 часа са развлекателни.

Днес тъкмо щях да я хваля, че не е губила дрехи досега и се върна без яке. Оставила го на двора и после изчезнало. Излизали след физическо по къси гащи и тениски/блузки навън. Изобщо пълна безотговорност.
Здравната й карта май също е изчезнала някъде по пътя до госпожата ooooh! Вече няколко дена разнася пластелин и дъска и забравя да ги остави в училище.

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 00:00 от Пролетен дъждец

# 363
Моят също се върна с чуждо яке, но е момчешко. Утре ще го пратя в една торба, а дано си намери неговото.
На хор го водих, много нови деца има; беше доволен, че са се записали момчета.
Също си ляга към 21.30, така че му остава и време за игра, досега играхме на бикове и крави; и на скрабъл. Не си представям да го сложа в леглото в 20ч., по никакъв начин няма да заспи толкова рано. Допреди 20 дни си лягаше към 23 ч.

# 364
Мерси Моренка и Пролетен дъждец  Hug

Ясно ; пак е до режима според системата .

Но въпреки ,че свършат по-късно в нашето у-ще ,както и в другите католически, си имат домашни .
В държавните нямаха освен малко за уикенда четене и това беше . Имам приятелки с първокласници и с 5токласници в държавни френски и англ. у-ща и те казват същото ,чебавно се случват нещата , нищо не учат съществено ,нямат домашни и т.н.

За губенето на неща тук сме си решили проблема с надписване на всичко по етикетите на дрехите , купувам и здрави стикери с имената ,които лепя на обувки, раница, кутии за обяд, несесери и т.н.

Тук се иска преди началото на учебната година да се има определен брой пастели, моливи (не пишат с химикали) , гуми, лепила, цветни моливи, несесери, папки и джобове и всяко едно от тези неща трябва да има етикет с имената на детето .

Бях ви пускала в лятната тема как тя си ги лепеше молив по молив ,а аз само купих онлайн етикетите/стикери с имената и и дотам .Тя си провери по списка колко бройки от всяко трябва да подготви и да налепи със стикери и сама се занимава един следобяд .

През ден си забравя я бутилката за вода я някоя дреха като жилетка /ръкавица и т.н. и на другия ден има бойната задача да си ги търси из коша за загубени вещи в у-ще на междучасието. Обикновено си ги намира ,но тези пусти шалове и ръкавици ..купувах по не знам колко си комплекта и така. Ще се научи.

За лягането .Тя винаги си е лягала по това време -в 7 или в 8 зависимост от сезона . През ваканциите е постоявала и до 9 и 30 ,но сама си казва ,че в 9 е  вече много уморена и иска да си ляга .
До режим е според мен .Тя е така от новородена Simple Smile

# 365
  • Sofia
И аз лепя етикети, но пък моята освен в стаята, почти няма къде другаде да забрави някоя вещ. Та на следващя ден си намира забравеното.
Гушкан, не съм я пробвала по-рано, в 21ч. заспива на минутата, като е ставала за у-ще. Иначе 21.30-22.00ч. В леглото не се върти, запива бързо по принцип.

# 366
Аз си обяснявам по-късното лягане тук с това, че сме по-южна държава. В северните е нормално да си лягат в 19.30, но в южните по това време още грее слънце.

# 367
  • София
Иначе, доста неприятна изненада - имат въшки в класа... Има ли някакви средства за превенция?
Ние използваме лавандулово масло - всяка сутрин по няколко капки се втриват в косата в областта на тила и над ушите. Можеш да вземеш и което и да е друго етерично масло. Досега са хващали въшки няколко пъти и то винаги, когато сме забравили да ги намажем.
По радиото върви и някаква реклама за препарат, който може да се ползва профилактично.

Пред нашето училище днес от един камион раздавали кубети.  Tired Единият от моите страдаше, че не е успял да се добере до пакетче, а пък някои взели по няколко. Опитахме се да го успокоим, че тия, които са изяли по повече, утре най-вероятно няма да са на училище, а ще са останали в къщи продрискани.  Laughing

# 368
Въпрос на организация е това с извънкласните занимания.,  Най-натоварващо ми идва плуването три пъти седмично вечер, но имаме план как да олекотим логистиката. Скаутството е само в почивни дни, че лидерите им са хора с работа и се занимават с това доброволно. Катеренето е на свободна програма - т.е. залата работи от 18 до 22 , като искаш ходиш и катериш. Извън залата пак е в почивни дни според който на което иска и може да се включи. И трите дейности отговарят на характера и темперамента на детето и от всяка научава много. Спортува, движи се, играе и е сред приятели. Роботиката е отново в събота реално е от скоро, но е мечта от 4 години.

# 369
  • Варна
При нас също няма баби и сами се справяме като цяло, но пък имаме помощ от комшиите Wink Тяхната дъщеря е в същата група по балет и се редуваме кой да ги чака и прибира, така че реално по веднъж в седмицата (в работините дни) е мой ред. Отделно математиката е в събота, а час след като приключи тя е пак на балет. Английският е два пъти седмично веднага след занималнята, в същата сграда. Реално най-тежко ми идва прекосяването на града, за да я взема от училище и да я закарам до занималнята, защото така нямам обедна почивка - всеки ден. Иначе за игра се намира време - има си две приятелки в кооперацията, редовно се събират у някоя или играят на двора, когато времето позволява - ролери, колелета, ластик...
Това с губенето на вещи ми е голяма мъка. И най ме дразни, че като потърси нещо и не го намери, казва с един примирен тон: "Еми... изгубила съм го. Нищо." То хубаво да не си го слага много на сърце, ама чак пък толкоз! Close

# 370
  • София
Моят ходи на футбол в училище и на плуване по-далечко.За жалост тази година съвпадат по дни и часове, та ще рита с първокласниците, а после ще спринтираме до басейна.
Кати, ние сме от 17:30 на плуване, май не се засичаме.

Май горе-долу ще се засичаме колкото да си кажем "здрасти" и "чао" - Врячо в 15.30 излиза и отива в банята...

# 371
  • Варна
Sky, и моят син започна с роботиката, но сме в неделя в начинаещата група. Цяла седмица за това приказва...
Вчера беше много впечатлен, че им върнали резултатите от входното ниво по математика и естествено имало деца с оценки различни от 6. Та едно дете се разплакало, че има 5, а другите - 6.
Аз му обясних, че за оценки не се плаче, те ще са много през годината и една сама по себе си нищо не значи. Но е напълно нормално да има различни от шестици.
Неее, казва той, аз се справям с всичко!
Не знам как ще реагира, като се прибере с някоя петица, сигурно също ще ревне... Защо им са тия бележници толкова рано, наистина не знам.

# 372
  • София
И аз се чудех как намирате време за да ги разведете всеки ден някъде и след домашните и задълженията ..кога имат време само да играят ?

На нашето дете все не му стига играта.
Една от най -малките е в класа ,на 7г. и 4 месеца , а другите са близо до 8 и на 8 и все ме пита кога ще може да иде да играе . Та така .

За у-ще я взема автобуса от нас  в 8.40 и започват в 9 .
Свършва у-ще в 3 и 35 ,автобуса ги взема пред у-ще в 3.45 и в 4 и 15 си е у нас .
Хапва, пише домашно ,чете си 6-те малки книги за деня (пак домашно ) ,подготвяме нещата за другия ден и станало 5 и 30.  Поиграе си малко ,вечеря и в 7 и 30 , къпе се и в 8 ляга .
Чете до 8 и 35 някъде и гаси лампата си и заспива . Става към 7 .

Само на танци ходи в сряда от 7 -8 и мисля евентуално за плуване веднъж седмично .  newsm78
Ние сме сами ,без баби и логистиката е желязна когато работим и двамата и се прибирахме към 5.30 всички и всичко наново започваше оттогава .

Ама от 4.15 до 5.30 сама ли седи!?

Аз, да си призняч, не бих се чувствала добре всеки ден да се прибира сам - мислех го тази година, но все пак предпочетох занималня. Да не говорим да му се доверя, че сам ще седне да си пише домашните, докато ме няма... ясно ми е къде ще седне - я на компютъра, я на таблета.

Иначе става в 6.25, ляга... както му дойде, някъде м/у 11 и 12 общо взето. Като е с/у почивен ден - по-късно. (И преди някой да ме обвини в тормоз над дете, аз не го държа насила до това време.  Mr. Green)

Допълвам. Врячо редовно пише домашни след занималнята. Или седи там много малко време, че да успее - час, в който и яде - или го пускат да поиграе с децата (които са там от по-рано и са свършили до времето, в който него го докарват) - дожалява им, но пък и аз нямам против, понеже няма много други възможности да играе с деца, а не с таблет. Та... като си го прибера тепърва има домашни...

Това с губенето на неща... голяма мъка ми е.
А да не споменавам за момента с "ми нямаше го в гардеробчето", - още от ДГ - пък после се оказва, че точно там си е - под купища други "изгубени" неща...  Rolling Eyes

PS

Въпрос... как, по д*******, се надписва молив!?

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 10:02 от katiABV

# 373
И ние имаме проблем с късното лягане. Вкъщи всички сме "сови", обичаме да спим до късно и сме особено активни вечер. Което е проблем и за трима ни при организацията на училището. Децата започват в 8,00, добре че училището ни е близо, та тя става към 7,20, облича се, хапва и в 7,50 се изстрелват с бащата й навън. За лягането - гледам 21,30 най-късно да е в леглото, но преди 22 - 22,30 рядко заспива. Лежи си, но просто не й се спи.

Вчера са правили входно ниво по математиката. Дребната твърди, че имало печатна грешка в една от задачите. Трябвало да попълват числата от 0 до 20, като имало празни места, но не съвпадали съвсем. Според мен нещо не е разбрала, но ще видим. По български се е справила отлично и донесе една голяяяма шестица в бележника.

До тук с хубавите неща. Тази сутрин ми сервира, че в понеделник щели да имат диктовка по английски  Shocked Взели са десетина думи, писали ги в тетрадката по два реда и хайде диктовка. Рано им е според мен, ама кой ме пита.

# 374
svelti, а в София ли е неделната група? Кога започнахте?
Ние сме - от училищния бус на колата и веднага на плуване от 18 до 19, или на хор от 17.30 до 19.
Утре тръгва и на немски за проба, ако му хареса, ще продължи. Сестра му пък се записа на френски - да видим кой ще им помага, аз бъкел не знам и от двата езика.
Английски и руски знам, испански също разбирам що-годе, но това е.

Общи условия

Активация на акаунт