ВТОРИ клас - 1 тема

• 45 452
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
Да, в Бодра смяна. Simple Smile
На нас много ни се утежнява положението от целодневното училище, моят син си идва чак в 17.20.

# 346
Здравейте!
Моя син никога не са пропускали час по ФВС. Просто училището има два салона - за големите (от 5 клас нагоре) и за малките.  Peace
Екскурзия класната каза, че ще им направи, но още не е определила кога.  newsm78
Моя син тази година ходи само на плуване (за сега), но вчера от басейна ни уведомиха, че "замразяват" сутрешните групи, защото инструкторът е напуснал, а в следобедните няма места.  Rolling Eyes
Тази година мисля да не купувам допълнителни помагала - справяме се и без тях за сега.  Peace
Във Вторник са правили входно ниво по Информационни технологии - има Отличен.

# 347
  • Русе
Аз се чудя, кога намирате време да посещавате толкова много извънкласни мероприятия, не децата кога намират време, а как успявате да се организирате с воденето и прибирането на децата? Това ми е основната пречка да запиша детето на всички неща, които то иска да опита да тренира или прави. Част от тях са само в работно време, може би включвате баби и дядовци във воденето и прибирането?

# 348
  • София
Рони, аз това помагало изобщо не го разгадах как се ползва.  ooooh!  С тия решения (следвайки задачата), не виждам как да го връча на детето.  newsm78

Аз се пробвах. И получих "ми добре де, те са си решени, аз какво да ги правя?:" - всичките ми опити да обясня, че идеята е да изпише пълното решение (и условие) в тетрадката пропаднаха в "да бе,само да си губя времето, като без друго 0знам отговора".

За протокола ще ходи на английски ( 2 пъти седмично, от днес започват) и плуване (2 пъти седмично, може би от по-другата седмица ще отворят басейна) и на сбирки на йом шабаба - за тях си ги отвеждат и връщат от училище, в училище - на еврейски танци (не че много му се танцува, ама другите опции пък съвсем ги не щеше) и фехтовка (миналата година се отказа, преди това ходеше, сега нещо пак заиска) и евентуално - на рисуване с графит (в смисъл на въглероден графит, не на графити, макар и такова да има) - но това ако учителката се навие да го взема от училището и да го връща обратно по обяд. Той си го поиска, читалището е зад училище, но аз да ходя до там е абсурд.

Екскурзия ще имат... някой ден. Не знам кой още и къде.

# 349
Аз се чудя, кога намирате време да посещавате толкова много извънкласни мероприятия, не децата кога намират време, а как успявате да се организирате с воденето и прибирането на децата? Това ми е основната пречка да запиша детето на всички неща, които то иска да опита да тренира или прави. Част от тях са само в работно време, може би включвате баби и дядовци във воденето и прибирането?

И аз се чудя как намирате време ( всъщност знам отговора ), но се чудя и дали е нужно толкова много ангажименти за едно дете на 8 г....Но всеки си познава детето и си знае възможностите и си е решил какво да прави. Ние се прибираме у дома към 17.30-17.45 ч. , докато се оправим, вечеряме, подготовка на неща за другия ден , баня и то станало 21.30-22 ч. От тази седмица вече заспива за минута максимум две от лягането. За сметка на това като го буди баща му в 7 ч. сутрин е в супер настроение.

# 350
  • София
Ходи на баскетбол, защото е в училище, като шести час. И ще го водя на плуване, когато отворят басейна, вечер от седем до осем.
Макар и да разчитам на баби да го прибират, не мога да ги товаря да го водят и на други занимания.
Считам, че за сега е добре.

Това, което ме радва много тази седмица е, че е много щастлив от всичко ново, което предстои в училище. Реплики от сорта на "От утре ще смятаме до 100 и съм много развълнуван." ме радват.

# 351
Не съжалявам за вложеното в занимания време. Лятото ваканцията е почти 4 месеца, като се сложат Великденска, Коледна ваканции и официални почивни дни, се оказва, че половин година нищо не правим, освен да почиваме. Другата половина е трудна, но не невъзможна. Заниманията ни са в близост, 10-на минути в посока. Ако не ходи на тях, малкият се цопва пред телевизора и на таблета - сто пъти по-зле.

# 352
  • София

И аз се чудя как намирате време ( всъщност знам отговора ), но се чудя и дали е нужно толкова много ангажименти за едно дете на 8 г....Но всеки си познава детето и си знае възможностите и си е решил какво да прави. Ние се прибираме у дома към 17.30-17.45 ч. , докато се оправим, вечеряме, подготовка на неща за другия ден , баня и то станало 21.30-22 ч. От тази седмица вече заспива за минута максимум две от лягането. За сметка на това като го буди баща му в 7 ч. сутрин е в супер настроение.

Плуването е от 5 без 15, английският - от 5 и половина до 7 без 10... Вярно, че аз ставам луда докато го водя на тези неща всеки ден, но за него едва ли е по-натоварващо от целодневната занималня...

Във всеки случай това, което ме притеснява, не са допълнителните занимания а дфактът, че няма приятели... Не знам защо е такова свито, но като го отхвърлят, просто се отдръпва... дори не упорства а научи причината... а само става още по-свит. И*, съответно, още по-отхвърлян.  Cry

# 353
  • София

Във всеки случай това, което ме притеснява, не са допълнителните занимания а дактът, че няма приятели... Не знам защо е такова свито, но като го отхвърлят, просто се отдръпва... дори не упорства а научи причината... а само става още по-свит. И*, съответно, още по-отхвърлян.  Cry

Това и мен ме притеснява. Но причината е друга. А именно - много анализира хората и не желае да се сприятелява с повечето деца.
Самия той, не се чувства отхвърлен.

# 354
  • София
Да се отчета и аз - вчера мина родителската, събрахме необходимата сума, разбрахме се за помагалата, за тетрадките...уж, за всичко.

Сиси, и на нас ни казаха за еднодневната екскурзия до Рилския манастир. Освен това, класната спомена и за едноседмична екскурзия за края на годината - в началото на юни. Спомена Сандански, но това е само предположение, за сега. Искаше да знае дали имаме желание да пуснем децата и дали времето ни е удобно. Масово хората се съгласиха, класната остана видимо доволна Wink

Мира, не разбрах, защо трябва да си взимаш отпуска, ако дъщеря ти ще ходи на еднодневна екскурзия?  newsm78

Иначе, доста неприятна изненада - имат въшки в класа. Моят е с къса коса, разгледах го снощи набързо и за щастие не видях нищо. Но аз изпитвам ужас от въшки, защото като малка ме подстригаха, за да успеят да ме изчистят. Сега пак имам дълга коса и не ми се мисли. Има ли някакви средства за превенция?

Относно извънкласните занимания - ходи 3 пъти в седмицана ва плуване, 2 пъти на футбол (от училище) и 2 пъти на английски (от занималнята). Така наша отговорност е само плуването и ни е по-леко Wink

# 355
  • Варна
По въпроса с приятелствата - вчера аз бях "дежурна по балет" (т.е. водих и прибирах още една девойка, редуваме се с нейните родители). Та, другото момиченце е в първи клас. И слушах разговора им на задната седлка докато се прибираме. Мартина попита дали момиченцето вече има приятели в училище и девойчето супер ентусиазирано и леко изненадано от такъв въпрос, обясни, че всички в училище са й приятели, целия клас. На което Мартина просто каза: "Аз не мога така! На мен не всички са ми приятни и не ги искам за приятели!" После си поговорихме само двете на тази тема и тя ми каза, че си има 3-4 приятелки от новия клас и 2 от стария, но няма никакъв проблем с другите деца, просто не можела да каже, че са й чак приятели. И накрая заключи: "Е, мамо, как искаш да съм приятелка с някое момче например, дето само му казвам "Здрасти, А."? Ако сме приятели трябва да си говорим, да се смеем, да си помагаме... поздравяването не е приятелстване."  Crazy
Имаме си още оценки - 5 по БЕЛ и още една шестица по математика (на входното ниво). Много се ядосах за петицата, защото беше метнала контролното в чантата и ако случайно не го бях мернала изобщо нямаше и да ми каже! Забравила била... И не стигаше това, ами -5 (абсолютно заслужено) - от заплес! Например: думата "яке" има 5 букви! Изречение започнато с малка буква (за пръв път я виждам да го прави) и думата "прилеп" се пише с Б накрая и се проверява с "прилеБи" ooooh! Но това, което най-много ме притесни, че в домашното си по ОС беше отбелязала, че в училище не харесва, когато имат български и ИИ... От сега...

# 356
  • София
  Не знам защо бях останала с впечатление, че бележниците отпадат до 4ти клас.  newsm78 А вече започнаха да се състезават кой има повече шестици. Едно броене настава, едно чудо!  Joy

Дайв, много зрели разсъждения на девойката! Впечатляващо!

# 357
Dive, и моята е голям заплес и това много ме дразни. Допуска грешки от невнимание, а аз наистина държа на грамотното писане. Знам, че са малки и ще се научат и все пак не мога да не се ядосвам.

Относно допълнителните занимания, предполагам, че ако детето ходи на занималня, е мисия невъзможна или поне много трудна. Моята се прибира в 12.15, когато има 5 часа, т.е. 4 дни в седмицата. Има време да обядва, да поиграе, да си напише домашните и да ходи на каквото сме я записали. Тази година са: английски, плуване, пиано, танци. Плуването и пианото са с гъвкави часове (всъщност плуването въобще не е с фиксиран час, винаги има инструктор на разположение), така че могат да се наместват следобедно. Английският и танците са вечер от 18 часа, по два пъти в седмицата. Всичко, на което е записана (освен английския) е но нейно желание. Искаше да продължи и с айкидото, но него трудно ще го наместя, защото предпочитам уикендите й да са свободни. Та така. Да е жива и здрава баба й. Simple Smile

# 358
Фийл,може да не съм го написала добре,няма да взимам отпуск, ако тя е на екскурзия, но ще се наложи, ако не направят такава на 26.10 или 02.11, когато са неучебни дни. Мисълта ми е, че силно се надявам екскурзията да е именно на някои от тези дни.
Иначе аз и баща я водим насам-натам, и аз като Люси смятам, че е по-добре отколкото да виси пред ТВ-то. И всичко е по нейно желание, ако каже че не иска нещо ще го спрем, с изключение на спорта.

# 359
  • sf
Моят ходи на футбол в училище и на плуване по-далечко.За жалост тази година съвпадат по дни и часове, та ще рита с първокласниците, а после ще спринтираме до басейна.
Кати, ние сме от 17:30 на плуване, май не се засичаме.

Общи условия

Активация на акаунт