ВТОРИ клас - 1 тема

• 45 458
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Аз все забравям да питам дали се провеждат избори в нашето училище. А някъде четох, че има училища за които и петък 23 октомври ще е не учебен.

Аз уж запомних, какви помагала сте цитирали. Но когато разглеждах в книжарниците, не видях нищо от набелязаните, а тези ми харесаха. А сега се учудих, че ги разпознах по корицата. Миналата година бях изровила от интернет и бях разпечатила, да имат допълнителни забавления с баба си. Без да са задължителни, както и текстове за диктовки им бях приготвила. Но всяка година си е различна. Сега се сетих, че и за тази година съм теглила нещо по четене, трябва да го потърся.

Списанията ги помня, даже се оказа, че имам запазени. Последното е странно, защото съм от хората, които обичат всичко да изхвърлят. Което пък ми е смърт, защото в къщи мъжете не дават нищо да се изхвърля и всичко е разхвърляно.

Иначе чете списания Колите, Хол Уилс, Междузвездни войни и прочие комикси. Това лято прочете и повечето стари броеве, купувани преди да се научи да чете и които не ми е дал да изхвърля, а са отишли на село.

# 331
  • София
И нашите ще имат екскурзия - до Пловдив, но Сашо категорично отказа. Нещо не си пада той по такива мероприятия. А в детската градина ходеше с удоволствие. Thinking

С тия списания ме върнахте назад във времето. А "Дъга" помните ли? Grinning

О, да, помня го... Брат ми му беше фен...

# 332
  • Sofia
О, Нонич, привет!  Simple Smile
Ооо, писах относно сп. Дъга, писах...  Sunglasses

Днес имаше по-малко домашни по БЕЛ и АЕ и наченахме домашното математическо помагало на Слово.  Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 18:38 от Morena

# 333
  • В офиса
Ох, списание Дъга. Имам всичките броеве без 2-ри и не давам на никого да ги пипне Simple Smile Чак това лято ми се отпусна сърцето да ги дам на големите за малко и пак ги прибрах. Нищо друго не пазя чак толкова много, но на Дъга съм заклет фен.

А моят младеж днес ги е свършил едни... Почти съм му сърдита. Сестра му има днес рожден ден, а той се разбрал с негова съученичка да ходи на гости. При това не ни е казал, а ние разбрахме, чак когато се обади майката на момиченцето. Та сега той е на гости, баща му го чака, а ние останалите празнуваме рожден ден.

# 334
  • София
Ееех, сега... ми може пък да е влюбен човекът...  Crazy Flutter

# 335
'Искам да знам' им беше сборник от занималнята миналата година.Вървят по учебника допълват и затвърждават учебния материал.
Споделям мнението на Жасмин че плуването ми е по-важно от математиката за тази възраст, но при все че и Нико мисли така. Ако проявяваше математически амбиции щеше да ходи и на школа. Но не би за сега. За това пък скаутството, плуването, катеренето и роботиката запълват всичкото свободно време. За тази и другата година това е планът за извънкласни. Ако прояви желание за нещо друго, ще трябва да се откаже от едно от тези. Предвид интересите му обаче - едва ли.

# 336
  • на Мелмак
+1 за плуването

# 337
  • София
Нашата родителска среща мина вчера. От понеделник ще получат помагалата, по които ще работят. Другата седмица ще са входните им нива. През октомври ще имат екскурзия до Рилския манастир. Общо взето нищо ново под слънцето.

# 338
Тинкърбел, да ви е жива и здрава каката! Да е много щастлива и успешна!

Снощи смях - моят син излязал от басейна и решил направо да се облече. Дънките върху мокрия бански, отгоре суитчър, яке - аз не влизам с него в съблекалнята, не можело, тя била за момчета (поне така твърди той). Седя после върху найлонова торба в колата, докато се приберем... Вкъщи се къпе, аз да му направя комплимент, му казах, че са му се появили малко мускули по раменете и гърба - не трябваше. После 15 минути не мога да го изчегъртам от огледалото в коридора, седи и се разглежда, то студ, нашият по гащи и бос. Голяма суета, голямо нещо...

А къде има катерене и скаути? Моят ако разбере, веднага ще поиска. Лятото го пращах с Атмосфера спорт 2 седмици на Витоша, имаха и катерене, много му беше харесало.

# 339
  • София
Във Варна.  Mr. Green

Иначе и в НСА има групи за деца вечер - ама цените са... далеч от моя диапазон, Врячо ходи от време на време с брат ми и братовчед си, но - толкова.

# 340
Ей, изпуснах ви.
Обаче изчетох всичко с голям интерес. За мен също плуването е с приоритет. Прекрасен спорт е и дребната ходи с удоволствие.

Вчера по нейно настояване й пробихме ушите. Голяма радост, голямо нещо. Не мога да я изстържа от огледалото. Снощи след като прекара повече от 30 минути в банята, миейки си зъбите (Crazy), започнах да й давам зор да излиза, а тя: "Не съм виновна аз, бе мамо, просто съм много хубава и не мога да спра да се гледам".  ooooh! ooooh!

Относно помагалата. По математика ползваме това:
Скрит текст:

По български език лично аз не виждам нужда от допълнителни неща. Тя си чете по нейно желание книжка вечер, а събота и неделя правим диктовки с отворен край. Аз измислям първите 5-6 изречения и диктувам, а тя трябва да довърши текста. На нея й е забавно и не го възприема като учене, а и голям смях пада.

Вчера са правили входно ниво по български. Много е доволна от себе си Simple Smile Ще видим като излязат резултатите аз колко ще съм доволна...

Екскурзия не са ни казвали да имат, а би било хубаво. Миналата година много й беше харесало.

# 341
  • Sofia
Тинкър, да ви е жива и здрава девойката!  Simple Smile
Жас, голям скица твоят...  Laughing

Аз пък си мислех (чела съм някъде), че входните нива би трябвало да се направят до края на септември.  Thinking

Рони, аз това помагало изобщо не го разгадах как се ползва.  ooooh!  С тия решения (следвайки задачата), не виждам как да го връча на детето.  newsm78

# 342
Рони, аз това помагало изобщо не го разгадах как се ползва.  ooooh!  С тия решения (следвайки задачата), не виждам как да го връча на детето.  newsm78

Аааа, не го връчвам. Пиша или диктувам условието на задачата, а решенията са за мен Simple Smile Миналата година използваха този сборник в училище (изданието за първи клас, де) и бях доволна, че има доста задачи, които ги карат да мислят.   

# 343
Много са сладки децата! Simple Smile

Рони, това с диктовките звучи направо като творческо писане, браво, че си се сетила! Ще пробвам и аз!
Ние пак се затрупахме със занимания, както мислех да си дам почивка - моят ходи и на пеене (два пъти седмично хор и един път седмично индивидуален урок), също и на пиано. Довечера сме на хор, така не ми се ходи, а и там се чудя какво да правя час и половина...

# 344
Честито на патерица на дъщеричката на Тинкърбел! Да е здрава и много късмет! А младежът е кавалер, щом е обещал гости на една дама, няма да се излага я...
Люси, смях се с перченето на малкия. Моята още не й е дошла музата да се гласи и оглежда, ама пуберитетът ще я хване.
Иначе те разбирам напълно със заниманията. И ние май попрекалихме, ходи на пиано, рисуване, баскетбол, сега от уикенда почва и английския, и балета, и хич не знам как ще се справим. А за хора
Скрит текст:
пак ли сте на Бодра смяна? Ние така и не стигнахме и до това, макар че имаше период, в който искаше и да пее, ама не остава време. Иначе аз се самопредлагам за кафе, докато го чакаш, че ни е близо, но за съжаление днес точно май няма да стане, че имаме родителска среща.
,
 Сисето, мерси за инфото, ние днес ще имаме РС, за екскурзията силно се надявам да е еднодневна и да е в някой от неучебните дни, че да не се налага да се моля за отпуск.

Общи условия

Активация на акаунт