ВТОРИ клас - 1 тема

• 45 324
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
Уф... подвързах всичко. Whistling Оказа се, че за утре трябва всичко останало неподвързано, без оня безмислен учебник по изобр. и-во... и така днес приключих.  Ама сега ми остава да попълвам здравната карта, бележник и лична карта. Ще почакат обаче.  Crossing Arms
И моята питаше ще имат ли пак питка, ама ѝ рекох, че то е за първолаците, че им е за сефте школото и тъй. Я пък нали месиМ, та не си го слага на сърце чедото. Mr. Green
Днес взели 1я урок по английски, че и миниатюрно домашно имаше. В тетр. № 3 по БЕЛ също - 1 страница - един текст с доста грешки за поправка и преопис.
Щерката чете "Паяжината на Шарлот" - харесва я.

# 61
  • София
Здравейте и от мен, и успешна учебна година ва всички второкласници   bouquet

Мира, чак днес видях предложението ти. Но аз така и не стигнах до училището, останах с малкото въкщи. Само не разбрах, кога ще им дават учебниците?

Последно го записах в Смати на занималня, да видим. Нещо ме дразнят по телефона, дано само на мен така да ми се струва. Попитах дали децата са в една група със свои връстници или са смесени - след 10 секундна тишина по телефона, ми отговори с въпрос какво ме било притеснявало мен това?  newsm78 Днес пък не бяха разбрали уж, че мъжът ми ще го води първият ден (след като изрично ме помолиха така да се органазираме). Като отишли ги питали за програмата, в колко часа ще свършва - те и двамата са като хванати от гората, никаква представа нямат. Обадих се да им кажа, не можела. Утре детето да си занесе програмат  Tired Имам 15 дни да реша, в Адива още има места, при неговия съученик. Имам чувството, че нещо съм им длъжна на тези от Смарти, ама не знам още какво  Joy

Звучи ми сякаш си им длъжна да се разделиш с рях... с много любов.  Mr. Green

Угф, пиша над чинията. И нещо буквит май се клатят.

# 62
  • В офиса
Запис, че да не ви опущя  Wink

Дъждец, и на мен ми се видяха малко учебниците. Разбрах, че липсващите (при нас математиката) ще ги попълнят по-късно, но колко са всички липсващи си нямам представа. Явно тази година МОН не е дало нови учебници = на бройката ученици, а нашите нали по принцип не ги връщат и изглежда имат затруднения да намерят още бройки. Като нищо да трябва да ги връщаме напролет. По музика са им дали стари/надраскани учебници, но това (чак сега разбрах) било традиционно.
Вчера са имали два часа физическо  Laughing А новата учителка по английски им била казала, че ще учат от учебниците само, ако им остане време  Laughing Сигурно е имала предвид само първите дни, докато всички си донесат учебниците, ама кой да обърне внимание на такива детайли (И по темата от една друга тема, където не ми се пише) Вярно много станаха децата, идея нямам къде ги побират. Дано все пак да не им е дискомфортно тясно. Знаеш ли дали са приели нови деца и в другите паралелки? За Г клас, които бяха с един повече мин. година, разбрах, че нямат нови.

# 63
Хмм, аз не знам дали имаше музика в нашия комплект Simple Smile . Ако ги връщаме, ще купя направо едни нови заради подвързията с фолио. Моята каза, че нямало да учат по старите учебници по английски, защото новите деца не били учили по тях и нямало да знаят предните уроци. Сякаш тя пък помни нещо от тях Mr. Green Не ми се вярва да е това, а по-скоро новата госпожа да има нови изисквания. Иначе щерката каза същото- който свърши по-рано с упражненията в клас, щял да си попълва от старите учебници нещо.
Само за Г клас разбрах вчера вечерта, че са останали 19, а от един друг се е махнало едно дете.
Мда, в темата тръгна пак вечният рефрен с изпита  Rolling Eyes

# 64
  • София
Вчера са дали всички учебници и тетрадки.
Подвързах само учебниците и то само с хартия. Имах най- доброто желание, да стане възможно най- добре за да се запазят учебниците. Но от четирите размера подвързии за учебници, налични в къщи, нито един не става. Аз ги опаковах с хартия от календар, която е достатъчно твърда, без да е излишно тежка. Но пък и от двете страни е с картинки, та сега учебниците са на малини, портокали и други плодове. Поне са весели, а и мисля че ще се запазят добре кориците. Иначе само математиката е отчайващо омачкана и нито един учебник не е надраскан.

Вчера са почнали с проверка на входно ниво. Дори имат и първи оценки в тетрадките. Домашни също по математика и по български език. Ако има нещо, от което съм доволна е, че веднага се почва с ученето.

До колкото разбрах учителката по английски е същата, но учебниците са от друга система.
И по 25 лв. събираме за каквото там трябва. Миличкия само топка за междучасията е запомнил, че ще се купува.

Довечера сме на зъболекар и с това приключвам с профилактичните прегледи на детето.

и добре, че тази седмица е кратка и следват почивни дни, да отморя малко.

# 65
  • В светлината на слънцето
Честит имен ден на днешните именици! Честит празник и на софиянци! Hug

# 66
Честит празник и от мен   bouquet

Вчера мина нашата РС, събрахме пари за помагала и всякакви допълнителни тетрадки, сборници и тем подобни.

Ученичката засега е ентусиазирана, само й е много трудно ставането. Имат нов учител по музика, който й казал, че има чудесен глас и дикция и я кани да пее в хора  Crazy. Тя е на седмото небе, а аз се чудя къде да го наместя тоя хор между английски, пиано, плуване, танци и айкидо... Все нещо ще трябва да отпадне.

При нас също започнаха да учат, имаха и домашно вчера, което старателно биде написано, въпреки че не учат днес, ама всяко чудо за три дни, дет се вика Simple Smile

# 67
  • София
Честит празник!

Всичко е наред с ученика. Раздали са им учебниците - читанката и английският език са в плачевно състояние, вече поръчах нови. Аз бях останала с впечатлението, че ще се нови. Толкова ли няма държавата пари за децата от втори до четвърти клас?

За мое голямо учудване много му е харесало вчера в занималнята - дали са им право да си избират храната за следващите дни, на поръчки е. Освен това са ги извели в някакъв парк. Харесала му е базата, сприятелил се е с децата, всички били много мили. Явно само директорката е извънземно на гости  hahaha

Днес ще купувам подвързии. Дано са се изредили вече опашките в Джъмбо, че работя точно до него и ми е най-удобно Simple Smile

# 68
  • Sofia
Честит празник на София, софиянци и именници!

feel_the_rush, има надежда да е оттекъл наплива. Аз вчера като ги купих подвързиите от книжарницата около у-щето, имаше само една жена като влязохме.
А пари винаги няма...
Нали писах... то не за два, ами три пъти (това поясни възпитателят) е предвидено/желано да се употребяват учебниците.  ooooh!

Моята пък я оставих днес вкъщи, беше топла сутринта.
Довечера съм на РС. Имало нов правилник за вътрешния ред, та да видим.
Пък Гушкан ми обяви вчера, че английски щели да имат 3 пъти (2 в програмата + единия час СИП) седмично (от един час миналата година).  Thinking  Да видим колко е разбрала.
Ако е така не съм доволна (ама какво от това... наясно съм със системата  Close), щото часовете им са с един само повече от 1 клас и каквото и друго (изключая компютрите, които не отпадат, за мое съжаление) да е по-малко за сметка на английския, все ще ме е яд.

# 69
  • Варна
А в този ред на мисли, колко часа седмично ви е математиката, девойки? При нас е 3 часа + 1 час ЗИП! И това ако не е безумие, здраве му кажи! #Cussing out

# 70
  • София
А в този ред на мисли, колко часа седмично ви е математиката, девойки? При нас е 3 часа + 1 час ЗИП! И това ако не е безумие, здраве му кажи! #Cussing out
Имат всеки ден математика, като единият е ЗИП, т.е. 4+1.

ПП: Погледнах учебния план и в 3 и 4 клас часовете са 3,5 часа седмично, единия срок е 3, а другия - 4 часа.  Peace

Последна редакция: чт, 17 сеп 2015, 13:27 от sise_to

# 71
  • София
Ох, че съм отвеяна.
Честит празник на всички.

Див, математиката е 4+1 ЗИП. Всеки ден имат по един час.
Български 7+1 - три дни по два часа (език и четене), един ден - развитие на речта и един ден е ЗИП.
Имат и един час "самоподготовка", който се взима или български или математика, в зависимост от необходимостта на децата.

# 72
  • Sofia
Аз не мога да кажа за математиката или друго, понеже програмата за сега е ден за ден.
Само чух на 15ти, че български щели да имат по два часа "вече", което ме озадачава, щото то и миналата година беше така. 

# 73
И при нас математиката е 3+1 Rolling Eyes
Български - 4 +1, литература - 3.
За сметка на това часовете по английски са 4, което в нашия случай е пълна загуба на време, защото учителката е много зле.  ooooh!

# 74
При нас Математика - 3+1, Български език - 2+1, Развитие на речта - 2, Четене - 3. Английският е 4 часа, но са ги разделили на 2 групи и всяка група ще има по 2 часа.

Общи условия

Активация на акаунт