ВТОРИ клас - 1 тема

• 44 920
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
  • sf
Аз не ползвам кутия за обяд.
Слагам му сандвич и плод в пликчета. Обядва в стола, много му харесва храната там.

# 46
  • Sofia
Рони, аз само закуска пращах до сега, та ми е по-малък контейнерът (на Sistema).  Ама сега май ще взема по-голямо нещо... пак на Система ще гледам и взема.  Днес например пратих тип английска закуска (много ми харесва, че ядат сутрин това) - миш-маш от снощи.
Прибирам я наобяд и се храни вкъщи.

# 47
Морена, много изгодно си го взела помагалото. Имахме такова за първи клас и само някои задачи накрая бяха интересни, така че за тези пари е идеално.
Аз не съм гледала все още за допълнителни помагала. Даже задължителните ги поръчах преди 2-3дена от стор.бг и още никакви ги няма. Дано пристигнат тези дни.

Мен много малко ми се сториха учебниците. Може би защото не видях тези по английски и чак сега се сещам, че са миналогодишните, но тази сутрин не ги взехме. Читанката, математика и БЕЛ са на Булвест, околен свят и труд и творчество на Просвета.
Набързо подвързах всичко с прозрачно фолио. Харесва ми да се виждат картинките, а с фолио стои и по-прибрано и изглежда все едно няма подвързия. Обаче сега ме замислихте дали няма да ги връщаме учебниците в края на годината, въпреки че не ми се вярва.
Днес я закарах аз, защото багажът беше сигурно 15кг. Тръгнахме точно когато бусчето й беше пред нашия блок и беше много доволна, че го изпреварихме с много  Grinning
Снимах и програмата за днес-два англ, два български, мат, танци, тенис, музика и рисуване.

# 48
Мерси, Морена. Дъщеря ми също ще обядва вкъщи, но сутрин не е гладна и почти не яде вкъщи, най-много някой плод. Та ми се иска да има нещо за голямото междучасие. Ей тези харесах засега: http://www.lunchbox.eu/

Този сборник моята щерка миналата година чинно си го закупи, за да решава задачи през лятото. Познайте дали е отварян. Имахме същия и за първи клас и бях доволна, този също го прегледах и има интересни задачи.

# 49
  • В светлината на слънцето
Надали ще купувам допълнителни помагала. Той да започне да чете сам книги, пак добре. Thinking Продължава да ме натиска за математически курс в СМГ (има за второкласници), а аз продължавам да се опъвам. Ще видим дали каката ще ходи в околността на рисувателни уроци при един художник, че меракът е голям, и ако да, може и да го запиша на тези курсове - стига да има места все още разбира се. Поне ще са в един район и по едно и също време. Засега обаче и на двамата отбивам мераците - на него му е рано мисля за такъв курс, а на нея в пети клас се очаква да й бъде доста тежко, та хич няма да й е до много други занимания. Ама да видим. Та в този ред на мисли, ако не ходи на курс, което най-вероятно ще се случи, ще взема да го утеша с някакво допълнително математическо помагало за работа у дома. Thinking
Кутия за храна и двамата нямат, няма и да имат. По принцип не съм фен на носенето на храна. При условие, че сутрин закусват, вкл. и с плод, имат обяд - у дома или на стол, в началния курс имат и допълнителна закуска и евентуално плод по онзи проект, не виждам смисъл от тъпченето в голямото междучасие с нещо, ей, така за спорта да се яде. Дори и някое ядене в стола да не му е харесало, все ще има друго, което да му допадне и да го изяде - няма да умре от глад до прибирането у дома, чак пък толкоз. Девойката не обича да закусва сутрин - най-много плод и чайче, но не огладнява до обяд. И двамата не страдат от липса на плодове и зеленчуци - дори и да няма такива в училище, после си наваксват у дома, така че и това не виждам смисъл да се носи. Носят само вода. По-добре в междучасието да се подвижи, поиграе, отколкото да яде. Мое мнение де. Peace

# 50
  • Sofia
Рони, ако не те касае загубване на "50лв" , са добри тези кутии. Simple Smile
Да ти препоръчам и прибори(каквито ползваме за детето и пикник) тогава, хем добри, хем евтини, хем много, та ако изчезне нещо, бързо го заместваш.  Grinning

# 51
За занималнята знам, че ако паднат под определен брой деца, могат да правят сборни групи със съседния клас, че и с деца от 1-3 клас. Неприятно е, надявам се да не се случва.

Вчера ни обясниха за занималнята, че са въвели нови изисквания. Ще подлежат на внезапни проверки и ако деца, които сутринта са били на училище (нямат отсъствия в дневника) не са на територията на училището без уважителна причина, удостоверена с бележка от родителя, ще бъде проблем. Може да доведе до сборна група. Помолиха ни да планираме извънкласните занимания на децата така, че да са след 16 ч., защото ако са през времето на занималнята, ще ни искат бележки.

# 52
  • София
Здравейте!
И при нас мина нормално тържеството. Дадоха им учебници. Подвързах ги с прозрачни подвързии, че така се ориентира по - лесно. На стол няма да ходи - без това нищо не яде там.
Аз се замислих за помагала по български и математика за допълнително да работи вкъщи (не които са задължителни от училище). Някой разглеждал ли е вече такива за 2 кл.?

Аз предвидливо взех сума неща още пролетта, 'га имах пари, че сега...     

# 53
  • Sofia
Аз предвидливо взех сума неща още пролетта, 'га имах пари, че сега...    
Ти добре си направила и аз следващото лято ще процедирам така.  Simple Smile Тогава ми е по-възможно.  От 10.09.(РД на Гушкан) се почват повод след повод, празник след празник...  ooooh!
Взех вече бележник с карта и найлоновите подвързии.
О, Математиката ни е сменена. С ползвана, но много добра. Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 сеп 2015, 13:42 от Morena

# 54
  • София
Здравейте и от мен, и успешна учебна година ва всички второкласници   bouquet

Мира, чак днес видях предложението ти. Но аз така и не стигнах до училището, останах с малкото въкщи. Само не разбрах, кога ще им дават учебниците?

Последно го записах в Смати на занималня, да видим. Нещо ме дразнят по телефона, дано само на мен така да ми се струва. Попитах дали децата са в една група със свои връстници или са смесени - след 10 секундна тишина по телефона, ми отговори с въпрос какво ме било притеснявало мен това?  newsm78 Днес пък не бяха разбрали уж, че мъжът ми ще го води първият ден (след като изрично ме помолиха така да се органазираме). Като отишли ги питали за програмата, в колко часа ще свършва - те и двамата са като хванати от гората, никаква представа нямат. Обадих се да им кажа, не можела. Утре детето да си занесе програмат  Tired Имам 15 дни да реша, в Адива още има места, при неговия съученик. Имам чувството, че нещо съм им длъжна на тези от Смарти, ама не знам още какво  Joy

# 55
feel_the_rush, би ли споделила за кое Смарти става въпрос, че аз мисля моята там да я пращам на английски. Благодаря   bouquet

# 56
Здравейте!
И тържеството в нашето училище мина нормално.  Peace После изчакахме 1-ви клас да си направят тържеството в стаята. През това време децата тичаха в градинката пред училище. След това влязоха в час за около час - време, през което класната им е раздала учебниците и са разказали как са прекарали лятото.  Rolling Eyes Прибрахме се, подвързах 1/3 от учебниците (с облекла от миналата година) и всички тетрадка. Отскочихме до книжарницата и се наредихме на опашка за останалите облекла.  Rolling Eyes На връщане ученика каза, че остава навън да играе, така че тази сутрин продължихме с "обличането" на останалите учебници. Подредихме всичко по папки, той си нагласи чантата, обядва и тръгнахме за училище. След малко ще ходя да го вземам, че днес е до 16,00 (има 4 часа).  Rolling Eyes
В интерес на истината днес на обяд беше по-развълнуван от вчера и недоумяваше, защо по време на тържеството се пеело и говорело само за първокласниците и защо само те минавали под венеца и звънчето.  Rolling Eyes

# 57
Душица. Миналата година в нашето училище първолаците ги захраниха с питка и мед на прага на класните им стаи. Сега дъщеря ми беше озадачена защо не са им дали питка.  Simple Smile

# 58
  • София
Ronique, става дума за Смарти на Антим I.

# 59
Благодаря, feel_the_rush, на мен другото ми е по-удобно, но да видим.

При нас имаше питка и на този 15-ти. Не за друго, а защото една мила и добра майка беше омесила и донесла една огромна, още топла погача. И мед имаше. Много се радвам на такива жени, но осъзнавам, че никога няма да съм от майките, които стават в 7, за да опекат питка за 30 деца и родители.

Общи условия

Активация на акаунт