ВТОРИ клас - 1 тема

• 45 437
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Контес, благодаря!  Hug
Гушкан е само до обяд...
Скрит текст:
и до сега (още от предучилищната) си носи само леки закуски (нищо, че дават безплатни в у-ще) за голямото междучасие към 9.30ч., защото закусва и обядва в къщи. Но сега нали ще тръгва на баскетбол в у-щето, затова и ще остава на занималня и ще обядва в стола, за който ако искаме, има купони, но на детето не му изглежда апетитно храната (и по-добре, защото не ми допада да яде първо, второ и трето наведнъж, вкъщи няма такова нещо... често десертът е плод или кекс, каквито абослотно не приемам да се ядат веднага след хранене или пък нишестен крем, какъвто Гушкан не харесва), и ще пращам обяд, освен сутрешната закуска, както и следобедна - много лека. Абе - пълна програма.  Wink

# 391
Като гледам такива кутии с различни малки преградки и капачета, чак мен ми се приисква да ям такава храна  Grinning
Нашият спорт пък тази година са го набутали в сряда цели три часа, а в понеделник нямат. Всъщност ще видим дали това ни е окончателната програма.

Влязох да питам Роник къде са пробивали ушите?

А за жълтото помагало по математика ме изненадахте, че има отговори веднага след задачите. Това за първи клас не беше така.

# 392
  • Sofia
А за жълтото помагало по математика ме изненадахте, че има отговори веднага след задачите. Това за първи клас не беше така.
Дъждец виж втората от двете показани страници - http://www.book.store.bg/p62262/kurs-po-matematika-za-2-klas-bor … a-dacho-beev.html

Кутиите, много са симпатичнички, да  Simple Smile... аз и други съм набелязала (малко мания ще ми дойде  Laughing) и в подходящ момент ще ги взема и тях, пък да видим кога кое ще ни трябва и ще ни е удобно.  Grinning

Дежуря тук, а от кога се каня да лягам... ама се зарових в нета насам и натам, и...
Хайде все пак лека ви нощ от мен!  Simple Smile

# 393
  • София
Морена, това първото помагало "Четем, пишем и общуваме" при нас ще се учи  по ЗИП БЕЛ.
Кутиите са страхотни. Бях набелязала и аз да поръчвам такава от Джордж, но нещо  не ми се поръчваше само кутия и така си остана.
Вече ни дадоха всички помагала от училище. Имаме помагало даже и по Музика. Grinning

# 394
Дъждец, в салона на Дима стил, който е до Джъмбо на България. Използват една система Studex,
Скрит текст:
http://www.studex.bg/
която е по-щадяща, безопасна и безболезнена. Не се пробиват с пистолет, а с еднократни стерилни машинки с игла, в които са заложени обиците (по избор). Допадна ми и обстановката, има си специална стая за целта с голям розов стол, момичето, което пробива ушите, е медицинско лице и е много любезна. Обяснява всичко стъпка по стъпка, търпелива е и си личи, че работи предимно с деца. Към комплекта има и един гел, с който се мажат ушите сутрин и вечер. Засега нямаме проблеми, не я боля въобще.

Кутия за обяд ние взехме такава. Щерката трябваше ходи на занималня само една седмица, но взе, че й хареса и иска да продължи, та ще я взимаме към 15-15.30 засега. Ако видя, че й е трудно да се справя, ще я спра. Записана е на стол, но не винаги й харесва храната там, така че в кутията винаги има пресни плодове и нещо домашно приготвено (бисквити, кифлички, мъфин), в случай, че огладнее. Доволна е, защото ако й се хапва нещо няма нужда да се реди на опашка в лавката, аз също, защото не си купува боклуци Simple Smile    

# 395
  • Sofia
Home raider, кутите ми са от амазон, с безплатна доствка, до БГ ще ми дойде за 2.20лв. Та и само една бих си поръчала. Simple Smile
А помагалата ни в у-ще всичките са на Кронос.

А кутиита на lunchbox.eu, не са моят вариант, нещо са ми непрактични, изглеждат ми малки всичките кутийки и предпочитам разделения вътре в кутията...

Ей така например

Скрит текст:

както и онези на Контеса, които са си отделни кутийки, но добри размери и без калъф. Simple Smile

# 396
Morena хубави покупки. И на мен ми харесаха кутиите ви.
Нико обядва в къщи. Тази година ще е полудневно вече. Нямах търпение да приключим със стола. Справя се за сега с домашните smile3529, но организацията е желязна. 

# 397
Много ми харесаха и на мен кутиите на Морена. Да си ги ползва Гушкан с удоволствие. А всеки ден ли ще я оставяш на занималня или само в дните с баскетбол?
Номе, и ние имаме помагало и по музика, още не са ги дали, но вече събрахме пари за закупуването на всички. Освен това й искат и нотна тетрадка, но не за да учат нотите, а да преписват текстове на песни от учебника в нея, което ме изумява, защото е много по-удобно това да стане в обикновена тетрадка.
За закуските в училище, още не мога да им хвана реда, класната каза, че в петък ще е само мляко / с какао май по думите на детето/, а в другите дни ще редуват плод с друго. Ама детето казва, че има дни, освен петък, в които имат само чай. Та засега ще й слагам нещо дребно като плод, макар че някой ден се дублира и само го разнася.
Отказахме се от балета от допълнителните занимания, но няма как да се съчетае времево с баскетбола, съвпадат по график.
Скрит текст:
За сметка на това засега е много доволна от артистичните си занимания, ето какво сътвори последно www.facebook.com/photo.php?fbid=10207656587673652&set=a.1020 … ype=3&theater
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 04 окт 2015, 13:08 от Mira_p

# 398
  • София
Мира, наистина има артистични заложби дъщеря ти.  Heart Eyes
Моят не го влече, ни рисуването, ни пеенето и танцуването, засега му харесва много плуването, ама и спортист не го виждам да стане. Да видим с времето дали ще се покаже талант някакъв все пак.  Laughing Да ни е жив и здрав само.  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 04 окт 2015, 15:35 от sise_to

# 399
  • Sofia
Мире, за творбата на щерка ти, Гушкан рече: "УАУ!!! Много хубаво!"
Та щом и тя оцени, смятай аз...  Heart Eyes
На занималня ще ходи Гушкан само двата дни с тренировките. И това ми е в повече, ама какво да се прави...
Сиси, нещо съм ти на акъла... надявам се с добро...  Laughing

За кутиите... дано съм ви полезна, ако ви потрябват някой ден.  Hug

# 400
  • София
Редактирах.  Hug

# 401
  • Sofia
Мотахме се ние с Гушкан (татето е на риболов), включително и в Икеа и преди малко направихме малка диктовка, та се сетих, че тях не ви ги показах, а на мен много ми харесват.

Ето

# 402
  • София
Тези диктовки и аз ги имам. Още миналатагодина ги купих от Панаира на книгата в НДК, но още не съм ги ползвала.
Надявам се тази седмица да направят входно ниво. Иначе домашни не им дават за събота и неделя, което ме притеснява. Миналата година винаги имаха за почивните дни.

# 403
Домашните на нашите за почивните дни засега са съвсем кратки. Миналата година им даваха по-сериозни и дълги. Входното ниво по БЕЛ мина, днес ще имат по Околен свят и вдругиден по Математика.
Закуските - дават им баница/тестяна закуска и плод. Досега не са имали мляко.

# 404
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"на източния фронт всичко е спокойно"  Mr. Green

има 3 шестици в бележника, но не знам дали са от входни нива - той не може да обясни кое какво е
има някаква работа в клас с 15 думи, в тях 7 грешки, коя от коя по-абсурдни  Rolling Eyes пример: думата ягода съдържа 6 букви, звуците са 5. явно много е бързал и никак не е внимавал
попитах го за правилото - знае го, задавах му думи - отговаря правилно, значи не е от незнание, а от разсеяност.

в петък се оплака, тъкмо си намерил приятел и майка му щяла да го мести в училище с повече езици Confused

от днес почва с плуването, продължава с айкидото след училище, а в съботата мисля да опитаме с театъра  Blush

баби и дядовци няма, каката и баткото не ангажирам никога, оправяме се сами с таткото  Hug

Общи условия

Активация на акаунт