ВТОРИ клас - 1 тема

• 45 449
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Грешки от невнимание/разсеяност не са същински грешки, важното е, че знаят децата.  Simple Smile

Нашите входни бяха сряда, четвъртък и петък миналата седмица. Справила се е отлично и на трите - нормално и очаквано.
Аз вчера диктувах думи с проблемни букви, освен текст - беше безгрешна работата.
Домашни за уикенда... струват ми се повчеко от миналта година, дори само заради английския - тя определено им дава повече за тогава. Гушкан обаче, още от миналата година пише всички домашни в деня, в който са дадени, та за уикенда не остват по принцип.

# 406
  • София
  Моето ще прави входни тази седмица. Миналата правиха "подготовка за входни нива".  Joy Справят се децата. Има вече 5-6 оценки и изгаря от нетърпение да му върнат бележника и да го подписвам. Класната каза, че в първите 2-3 седмици няма да пише ниските оценки в бележника, "да не започваме с лошо", но после ще ги нанася. Като го знам моя какъв е, пишат ли му нещо, различно от 6, ще ревне. Ще станем за смях.  Whistling

В лафката ( мислех, че е лаВка, но май е с Ф, от лаф  Rolling Eyes ) въвеждат промени. Махат всичките джънкове и ще има топла витрина. Нямам представа какво ще има в нея, но щяло да е съобразено с изискванията за здравословно хранене. Ти да видиш! Опитах се да ги пратя днес да си купуват , че да разбера какво има, но ми отказаха и двамата. Не харесвали от там, аз да съм им правела сандвичи. Но пък малкият много държеше да си получи джобните, 'щото съм му ги дължала.  Все пак ще ги накарам да проверят и ще споделя има ли такова жувотно като здравословна закуска.

# 407
  • София
Домашните за почивните дни бяха нормално количество.
По инструктаж на учителката си има домашно за петък и такова за почивните дни.
За сметка на това си беше забравил Околен свят в училище и домашното, за  което толкова се радваше, остана не написано. Да видим сега ще има ли забележка. Важното е, че детето се притесни само дали аз ще се ядосам, а не от факта че ще е без домашно.

Гледахме Хотел Трансилвания 2. Очаквано ни хареса.
Почна Детективи с машина на времето - Заговор в града на мъртвите. Веднага го грабна, но щял да я чете само събота и неделя.

Гугъл казва, че днес е международен ден на учителя. Та ако има чувстващи днешния празник учители в темата, Честит празник!

# 408
Моят син снощи се сети, че има проект по околен свят, както и да учи стихотворение по английски, та до 22.30 е рисувал и учил. Не знам днес колко адекватен ще е в училище.
Иначе с оценките е добре, три шестици има засега.
Започна да ходи на немски, голям ужас - аз не знам бъкел, не мога една дума да прочета правилно; пускам му да слуша думите в Гугъл транслейт.

# 409
  • на Мелмак
Ха, и аз съм така с немският- от миналата година се опитвам да прочета нещо , но без успех.Simple Smile
Иначе моето дете се справя добре с този език учи стихчета, песни.
На входящите нива има шестици.
После пак Simple Smile

# 410
  • София
  Моето ще прави входни тази седмица. Миналата правиха "подготовка за входни нива".  Joy Справят се децата. Има вече 5-6 оценки и изгаря от нетърпение да му върнат бележника и да го подписвам. Класната каза, че в първите 2-3 седмици няма да пише ниските оценки в бележника, "да не започваме с лошо", но после ще ги нанася. Като го знам моя какъв е, пишат ли му нещо, различно от 6, ще ревне. Ще станем за смях.  Whistling

В лаф ката ( мислех, че е лаВка, но май е с Ф, от лаф  Rolling Eyes ) въвеждат промени. Махат всичките джънкове и ще има топла витрина. Нямам представа какво ще има в нея, но щяло да е съобразено с изискванията за здравословно хранене. Ти да видиш! Опитах се да ги пратя днес да си купуват , че да разбера какво има, но ми отказаха и двамата. Не харесвали от там, аз да съм им правела сандвичи. Но пък малкият много държеше да си получи джобните, 'щото съм му ги дължала.  Все пак ще ги накарам да проверят и ще споделя има ли такова жувотно като здравословна закуска.

вЕрвай си ти. Здравосло2на топла витрина... hahaha Не че никога не допускам боклуци -ма нека поне си е ясно, че са такива...  Wink Сещам се веднъж питах на Кауфланд при топлата витрина коекюфте НЕ съдържа соев протеин (щото на едни си пишеше, че имат, пък на останалите - нищо...  ) -  това, дето ще си го направите вкъщи от мляна кайма, отговори ми с усмивка мацката...

# 411
То само соевият протеин да беше! Да не говорим пълнителите за месо, които се раздуват. Не вярвам и аз на такива работи. Мен само ми е голям хикс дали в храната в стола слагат подправки тип Вегета с натриев глутамат.

При нас нищо интересно в училище.
Вчера играха с едни деца от класа. Беше много доволна накрая.
Вечерта легна в 21.30 и до 23 и нещо не можа да заспи. Явно доста се беше превъзбудила.

Роник, много благодаря за инфото!

Луси, благодаря за плуването!

Честит рожден ден на детето на Поизън! Да е жив и здрав!

# 412
  • Sofia
Аз подпитах Гушкан (която изобщо не е капризна, напротив) дали би искала да яде храната в стола (за която съм чувала препоръки) - таква погнусена физиономия ми направи, не очаквах. Та тъй - няма такъв вариант.

Относно полезността на храната, която ядем... нямам илюзии, че има чиста таква. Правим каквото можем, купуваме много плодове и зеленчуци, хляба си го правя (ама с купешко брашно, а пшеницата ooooh! ), домашно (ама и тези животни са гледани не като за собствена употреба Wink)  мляко ползваме и квася, не купуваме например кайма, за която стана дума, а месо и ни го мелят, но всичко е...  Sick

# 413
  • Варна
Благодаря. Наредил той едни шестици от входните нива, ама ми е по-интересно да го видя после. Справя се, и госпожата е доволна, но ако има вариант да клинчи, не прощава.

# 414
Влизам да похваля Музейко. Ходихме вчера и въпреки лудницата останах очарована от идеята да се въвлекат децата в науката, много ми хареса, на децата също Simple Smile

В топлата витрина вероятно ще за претоплени на микровълнова полуфабрикати. Аз пък винаги съм се чудила защо няма пресни плодове в лавките...

В лаф ката ( мислех, че е лаВка, но май е с Ф, от лаф  Rolling Eyes )
С В е Peace

# 415
Е, Моренка, и аз нямам такива, но все пак има степенуване на вредностите  Peace
Моята не е от ящните, но поне салата яде редовно там. Няколкото вида салати винаги на обяд и плодовете в 10ч са най-голямата ценност в стола ни.

И аз мисля да посетим Музейко след месец-два, за да няма много хора.

# 416
В Музейко и ние мислехме да отидем, но не успяхме вчера. Малко да мине лудницата и ще го заведа. Но трябва да си отделим повече време и да не бързаме.
В стола си яде каквото му хареса, също поне 2 салати си взима.

# 417
  • София
  О, аз съм далеч от мисълта, че ще е особено здравословна тая витрина, но поне да не е съвсем боклук. Примерно вместо банички и кренвиршки, правени преди 2 дни, да са принцеси с кашкавал и шунка, пригорвени преди малко. Знам ли. Помислих си и за крем-супи, мляко с ориз, салата, нещо по-малко вредно, да го наречем. Похвално е, че поне се опитват да подобрят нещата, дано не е само маркетинг.  Peace

"Музейко" съм го планирала за след месец, да се поразреди малко.  Wink Иначе изглежда страхотно на картинки, дано е и толкова интересно за децата.

# 418
  • на Мелмак
Ние бяхме преди 10-ина дни в Музейко - с ученици от класа - чудно !

# 419
  • Sofia
Е, Моренка, и аз нямам такива, но все пак има степенуване на вредностите  Peace
....
И аз мисля да посетим Музейко след месец-два, за да няма много хора.
Точно де, както писах и ние така правим. Колкото ни е възможно - толкоз.
Да създам навици у детето, че току виж някой ден яде по-читава храна, да знае кое е добро и кое не.  Simple Smile
За Музейко - същата работа. Откриванията са ми на едно ниво с безплатните неща - бЕгаме далече.
Почти съм я измислила утрешната храна за кутията, ама почти де.  Thinking  Wink

Общи условия

Активация на акаунт