ВТОРИ клас - 1 тема

• 45 450
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
  • София
В нашето училище в лавката има ябълки - 0.50 ст. броя, но от тази година и машина за джънк фуд. Слагам и аз в кутии закуски за сутрин и следобед - предимно плод и зеленчук, понякога кекс или нещо друго домашно. Но си яде на обяд в стола и не иска да я спирам.

# 421
  • Русе
Точно до училището има една пекарна, където освен закуски продават и ябълки, банани, и др. подобни плодове според сезона. На всеки плод има етикетче с различна цена според това колко тежи. Плодовете са измити, нагласени, имат вид, но продавачката казва, че така си стоят плодовете, децата не проявяват интерес към тях. Търсят мазни закуски, пици и др.подобни. Каза, че преди време правили кифлите с мармалад, но установила, че децата купуват повече кифлите с течен шоколад.

# 422
  • Sofia
Вчера по някакъв повод стана дума (говореме си двете с нея), че ще даваме на шерката пари по натам (не че сега иска), но пък се сетихме, че реално няма какво да си купи в у-ще - в лавката или от автомата. Освен вода.  Та така...

# 423
  • София
Влизам да похваля Музейко. Ходихме вчера и въпреки лудницата останах очарована от идеята да се въвлекат децата в науката, много ми хареса, на децата също Simple Smile

В топлата витрина вероятно ще за претоплени на микровълнова полуфабрикати. Аз пък винаги съм се чудила защо няма пресни плодове в лавките...

В лаф ката ( мислех, че е лаВка, но май е с Ф, от лаф  Rolling Eyes )
С В е Peace

Може би е от "лавица"?

# 424
Не съм убедена каква е етимологията на думата, подозирам, че е русизъм.

Морена, и аз си мислех, че дребната няма какво да си купува щом не пазарува от лавката. Да, ама не. Има там една книжарница, шапка му свалям на човекът, който я държи, неизчерпаем е. То не бяха стъклени топчета, ластичета за плетене, брокати, стъклени фигурки, панделки, стикита и т.н. и т.н. освен традиционните канцеларии. Точно си викам: "е сега вече няма какво да си купи" и... изненада, човекът заредил с гимнастически ленти. Така че при добро желание, винаги има какво да се купи  Mr. Green

# 425
Добро утро ,

Моренка ,тук да ти напиша ,че кутиите са разкошни и откривам ,че и н теб са ти страст като на мен Със здраве и желание да си хапва детето от тях   bouquet

И в Англия и тук нямаме лавки и децата или се хранят на стол или си носят храна от вкъщи.
В Англия имахме 3 менюта на ден -стандартно, вегетарианско и Халал -от които всяко дете си избира на деня каквото му хареса .Имаше неограничени плодове млека, салати, плодове и мляко и това за 2 долара на ден или за 10 на седмица ,което е страхотна цена .

Имаха столова където всяко дете минаваше с табличка и си вземаше храната от витрините ,а готвачката  с яденето сипва с купички топлата храна и всяко дете си знаеше масата и как да от-сервира след себе си .

И майки предвид ,че тя беше в нормално държавно у-ще базата беше завидна и една от най-добрите в южен Лондон .
Тръгна на 4 на целодневна предучилищна и ми беше толкова мъничка и самостоятелна . 

Тук много малко у-ща имат столова и децата си ядат обяда на чина . Не ми харесва ,но е масова практика. Дори и у-щата със столова получават кетъринг от пицария, бургери и закусвални . Не съм очарована и детето ни си носи храна ,която приготвям прясна от предната вечер или сутринта преди у-ще.

Джобни няма и освен от Феята на зъбите и някой подарък от българин на празници не получава пари . Държи си ги в касичката и си ги похарчи за миналата седмица за седмицата ба разпродажбите като си избра кои дни какво ще си купи и колко пари и трябват .

Допълнихме и ние остатъка ,но джобни няма .То и няма къде да ги похарчи .Лавки няма и покрай у-щето  освен къщи друго съществено няма  hahaha

Баща и се опитва да прокара идеята за помощ и изкарване на джобни за нейни си покупки ,за които ние не сме склонни да купим точно сега ,но тя все помага и изчаква когато има повод за нещата ,които иска ,че не му се получи точно както го замисли .

Е ,онзи ден пренасяше пясък с една малка лопатка и му пълнеше количката за бетона и си изработи подарък книга ,защото предпочете книга пред парите . Помага  му няколко часа с желание и наистина си заслужи поощрението за положения труд.

Аз помня как около нашето у-ще беше пълно с кафета и лавки ,но как аз освен закуски със сирене и пастички друго не си купувах .

Но пък по-надолу от у-ще имаше разкошно малко павилионче с пресни палачинки/катми и такова с гофрети и там редовно си ходехме да си вземем нещо на обяд . Heart Eyes

Иначе аз съм доста зарибена с кутиите за храна ,пазарувам различни зеленчуци и плодове с мисъл за тях и съобразявам менюто за седмицата с вечерите и закуските с тях . Общо взето по-голяма занимавка е ,но ми е по -спокойно така .

# 426
  Моренка,снимай някой път ,пълната кутийка за храна на Гушканчето !За идея......😊

# 427
  • София
Mira_p много е хубаво паното. На работа не можах да го видя, за това сега пиша. Поздравления на детето. Да тичате от задача на задача, да смогвате да я водите на всякъде.

Пари и аз оставям, макар и да не пазарува. За разни непредвидени, като пет лв повече за помагала или още два лева за музей за екскурзията, веднага се покриват от дадените пари.

# 428
Къде се хранят вашите деца с храна от вкъщи? Понеже и големият ми син беше капризен и си носеше обяд ,но тогава бяха малко и се хранеха на маси в стола. Сега са горе долу 50:50 ,но фирмата не дава в стола-местата били колкото за тези с купони (възможно е , паралелките са двойно....) В този момент децата с домашна храна са без учител-както казва сина ми" сами се грижим за нас "... и се хранят в стаята.

# 429
  • Sofia
Рони, за такива джуфки и подобни дреболии предполагам не би ѝ хрумало, а и около у-щето няма такова място. Учила съм я да е пестелива, купуваме приципно необходими неща. За глезотии трябва да се уговорим.  За сега няма изгледи за джобни.  Simple Smile

Контес, много благодаря за вниманието отново!  Hug
И при мен днешната вечеря и пазара ми днес бяха под мотото за утрешната храна на детето. Вечерята е такава, да е подходяща за носене.

Ру, за сега сме в различни/разнородни кутии (докато ни пристигнат нужните) та ще снимам, ама няма да е много показно. Но идея - да.  Grinning

kativita, нашите обядват в стола - кой с купони, кой с домашна кутия - всички заедно.
Скрит текст:
Като свърши последният час, класната предва щафетата на възпитателя и тя си тръгва, като предава децата, които са до обяд на родителите. Възпитателят води останалите деца на обяд и след това излизат на двора.
Виж за закуските са си в стаята, за съжаление.

# 430
  • Sofia
Хайде добро утро!  Simple Smile
Ух, сутринта тъкмо ставахме, около 6.30ч. такъв дъжд заплющя... Мислех си, ако така вали като излизаме...  ooooh!
Не можах да видя класната да напомня, че остава детето на занималя, бяха се качили когато стигнахме. Остана Гушкан ще ѝ напомни.
Та тъй, чак следобяд ще си видя детето...

Това - относно кутията/ите с храна за у-ще, за който предствалява интерес.
Скрит текст:
Сутрешната малка закуска е сладка за енергия в началото на деня - протокал, банан и грозде. Носи си си и сусамка.
Обяд - печено пилешко бутче със зеленчуци, печени картофи и задушени мрокови и броколи + зелева салата.
Следобедна подкрепителна закусчица  Simple Smile  - лентички кашкавал и шунка (тя е супер инцидентна, детето не я долюбва, както и не залита особенно по месо, та очаквам то да е ресто в по-голямата си част - и шунка, и бутче  Wink) пръчици краставица и черв. чушка.

# 431

Това - относно кутията/ите с храна за у-ще, за който предствалява интерес.
Скрит текст:
Сутрешната малка закуска е сладка за енергия в началото на деня - протокал, банан и грозде. Носи си си и сусамка.
Обяд - печено пилешко бутче със зеленчуци, печени картофи и задушени мрокови и броколи + зелева салата.
Следобедна подкрепителна закусчица  Simple Smile  - лентички кашкавал и шунка (тя е супер инцидентна, детето не я долюбва, както и не залита особенно по месо, та очаквам то да е ресто в по-голямата си част - и шунка, и бутче  Wink) пръчици краставица и черв. чушка.

Моренка,   bouquet !   Всичко да е наред и детенцето да хареса заниманията по баскетбол!

# 432
Морена, ще изяде ли дъщеря ти цялото това количество?
Моя син  доста си похапва, но този обем няма начин да изяде дори и на части.

# 433
  • София
Морена, огладнях рано-рано Simple Smile
Извън училищната чанта ли носите толкова храна? Раницата в два от дните тежи ужасно. На Алекс кутията е на две нива, но се побира в раницата. Манджи не носим.
В двата дни, когато има пиано, ходи и на занималня, защото има интервал след часовете - 2 и 3 часа. Слагам плод за закуската в 10ч. За обяд - пробвахме стола, но не одобри. Миналата седмица един път яде сандвич от лавката (също не хареса, макар че аз пробвах и нямах забележки) и един път яде банан преди пианото и после обядва към 15ч. Та ще трябва някакъв по-приличен обяд да приготвям.
Среща ли съм изпуснала?
Luci, в Кемпински ли ще плувате пак? Трябва да реша за Алекс. Миналата година нашата учителка отиде в 56 СОУ, което ни е близо, но пък предпочитам Кемпински, защото има как да е след английския там. В същото време още не съм проверила как стои въпросът с треньорите и часовете след смяната на собственика на хотела.

# 434
  • Sofia
Ру, благодаря!  Hug
Герка, не мисля, предстои да видим и да се нагодим Simple Smile
Симантро, в чанта за храна (показвала съм я в 1 клас или в ПГ) са двете  кутии - обедна и следобедна. Сутрешната не се събира там и е в раницата, в която пък се мъдрят едно помагало по БЕЛ и малката тетрадка с ТШР.  В тях имаше домашно вчера, а всичко нали седи в у-ще.

Общи условия

Активация на акаунт