Обща дискусионна тема за въпроси и отговори - презареждане

• 27 372
  • 503
  •   1
Отговори
# 315
Значи все пак Утрогестан-а забавя идването на месечния цикъл? newsm78
В такъв случай, до като го слагам няма как да ми дойде?  #Crazy Съвсем се обърках, да в четвъртък ще си пусна кръвен,четох, че се правят два в рамките на 48ч.
Като цяло при повечето жени го забавя, затова се изписва при АРТ - за да поддържа високи нива на проогестерон и да не настъпи цикъл.

Димитричка - ще си позволя да те поправя, за да не се подведат начинаещите потребителки:
Утрогестана НЕ забавя започването на Ц. Той е чист прогестерон който спомага за оплождането и правилното развитие на плацентата. Първо го произвежда жълтото тяло а след това и самата плацента. Та от него не е това ставане вечер - може да си настинала , а може и да си бременна и да не ти е засякъл теста   newsm78 Praynig
Прогестерона НЕ подпомага оплождането, а задържането на бременност.

Извинявам се! и приемам поправката трябваше да напиша имплантирането. Но е и факт че ако е нисък на 3-5 ден от Ц то води до загиване на жълтото тяло .......Всичко е навързано,но това не е в дискусията.

# 316
  • В сърцето на любимия човек
Моля те, прочети малко повече за прогестерона, защото в момента подвеждаш останалите:
Скрит текст:
Прогестеронът НЯМА пряко отношение към имплантацията, такава може да настъпи и при много ниски стойности на хормона. Ако беше така, нямаше да има неуспешни ембриотрансфери. Ролята му е съвсем друга.
Прогестеронът изпълнява ролята на протектор на бременността, той подготвя ендометриума(лигавицата на матката) за приемане на оплодената яйцеклетка, предпазва матката от контракции и спомага за износване на плода.
Въпросното подготвяне на лигавицата се изразява в промяната на структурата и от тип М в тип S. За самата дебелина на лигавицата се грижи естрадиолът.

Освен това е важно прогестеронът да е нисък преди овулация - при ин витро не се прави ембриотрансфер, ако прогестерона е над 1, защото обрича опита на провал.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 00:50 от пънче-мънче

# 317
 Flutter Добро утро, момичета!   bouquet smile3525 newsm51
Днес отново направих тест, излезна ми много бледа, втора чертичка. Едва забележима.  newsm78
Ще видя какво ще покаже в четвъртък кръвния.  #Cussing out

# 318
Мони, много тихичко честито   bouquet и много силно стиснати палци за категоричен резултат в четвъртък Praynig

# 319
Мони, много тихичко честито   bouquet и много силно стиснати палци за категоричен резултат в четвъртък Praynig
lady fortune   newsm51 Благодаря ти! Не смея да се радвам все още.
Хайде, очаквам днес да прочета хубави новини, някой да се похвали с  EFP newsm44 newsm68 newsm44

# 320
  • София
Мони,и от мен тихичко честито и стиснати палци

# 321
Мони,и от мен тихичко честито и стиснати палци
Благодаря ти, Пъпешче!  Hug Дано да се присъединя към твоя "отбор". Желая ти най-щастливите 9 месеца и прекрасно бебче след това, а защо пък не и две. stork-girl stork-boy Two Hearts

# 322
  • София
Мерси:) и дано и при теб всичко е наред

# 323
  • Габрово
Ех че чудни новинки.... Честито Мони и само положителни емоции до термин   bouquet

Да си питам нещо сега, тъй като ме човръка, а изследванията сама ще си ги назнача другият цикъл.Възможно ли е или някой имали опит с Flagyl 250 орален прием започнат преди евентуална М повлиява ли на кръвотечението,т.е има ли вариант от приема му да намалее кървенето? Блгаодаря ви за вниманието  newsm78

# 324
  • В сърцето на любимия човек
Флажила не е кръвоспиращо, нито действа против контракции, за да намали кървенето.
По-лек цикъл има когато лигавицата е била по-тънка или е имало продължително зацапване преди цикъла, което води до плавното излющване на лигавицата.

# 325
Мони, честита втора чертичка! Чакаме да се похвалиш в четвъртък с високи резултати от кръвния Simple Smile

# 326
Ех че чудни новинки.... Честито Мони и само положителни емоции до термин   bouquet

Да си питам нещо сега, тъй като ме човръка, а изследванията сама ще си ги назнача другият цикъл.Възможно ли е или някой имали опит с Flagyl 250 орален прием започнат преди евентуална М повлиява ли на кръвотечението,т.е има ли вариант от приема му да намалее кървенето? Блгаодаря ви за вниманието  newsm78

danger#scorpion@ Благодаря ти,мила, но все още е рано!
От моите скромни наблюдения, мога да твърдя, че не би трябвало да имаш промяна в кървенето.
И все пак, прочети листовката, а най-добре консултирай се с лекар. Peace
Успех!  Hug

# 327
Мони, тихичко честито! Какво те спира да пуснеш по- рано кръвен? Щом уринарните отчитат и той ще отчете!

# 328
danger#scorpion@ направи ли си тестче?! Simple Smile Време ти е вече за 2 чертички   Hug
Както казах вече е "затишие пред буря" за бременни тестчета. Много ме радвате момичета с 2-те чертички  Hug

# 329
Мони, тихичко честито! Какво те спира да пуснеш по- рано кръвен? Щом уринарните отчитат и той ще отчете!
bananarama, за жалост вчера, днес и утре съм дневна смяна 07:00- 19:00ч.  Месец на гриповете е и имаме доста в болнични.  ooooh!
Иначе,благодаря.....дано да има за какво!  Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт