Обща дискусионна тема за въпроси и отговори - презареждане

• 27 417
  • 503
  •   1
Отговори
# 195
Скитър, според мен като се преместим в новата тема и списъка ще живне Simple Smile

Ха дано! От твоята клавиатура в Божиите уши  Laughing

# 196
  • Габрово
Скорпион, може да имаш раничка за сегашното зацапване, ако е бистра кръв според мен е от рана, ако е тъмна и съсирена значи е нещо друго. Не знам дали съм те съветвала, но това зацапване всеки месец може да не е от хубаво и щом се повтаря всеки месец, а няма Б, значи има нещо.
Ако ти дойде този месец, те съветвам да проверите прогестерона на 7ми ден след доказана О, отиди на фоликулуметрия за един месец, за да си сигурна че е точно седмия ден, когато му е пика.
Зацапванията може да са от прогестеронов дефицит, което не е страшно, просто е добре да го знаеш и при положителен тест пак да го изследваш, ако се окаже по-нисък да започнеш прием на прогестеронов препарат.

Мецани, честит последен работен ден! Simple Smile И хубаво да си починеш ... ако има нещо да помагам, раздавай задачи Wink

Скитър, според мен като се преместим в новата тема и списъка ще живне Simple Smile
Йоли златна си,малко ми олекна, че като съм чела какви страхотии има.Да чукна на дърво иначе кръв нямаше, ами зацапванее тъмно розаво към кафяво еднократно много малко, а по ММ нямаше следа.Ще пусна аз прогестерон със сигурност с тея болящи гърди нищо чудно навръзват се нещата, ама пък минали месеци гърди не ме болят толкова рано и силно.Пак мерси много за разяснението много полезно ми е в момента   bouquet

# 197
Аморе, ще стискам палци и СГ и антралните фукита да са си супер. Дано се опровергаят песимистичните очаквания и се сбъднат най-големите ни мечти  Hug
Благодаря ти  Hug
Утре ще правим СГ и УЗ и като се върна ще пиша. Дано да има с какво да се похваля Simple Smile

Мецани честит последен работен ден Simple Smile Най- после в къщи на спокойствие  Hug

# 198
Меци,
Честит последен работен ден и от мен   bouquet   Дано успееш да си починеш до раждането и после едно мнооооооо кротко бебче  Heart Eyes, с което сладко сладко да спинкате  Praynig

# 199
  • София
Меци, и от мен честит последен ден Simple Smile

# 200
  • В къщурката на хълма на феите
благодаря ви на всички .. надявам се, че ще имам достатъчно време до срещата, че ако знаете колко доникъде съм Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 201
  • Габрово
Друго да питам   Thinking
,ако съм разбрала правилно. Ако зацапването ми е от ниски нива или липса на прогестерон, това означава че не е имало ОВУ, нали така?!т.к прогестерона се синтезира от образуващото се жълто тяло, оставащо на мястото на освободената Я от съответен Ф.Та въпроса ми в такъв случей защо БТ ми засича ОВУ, имам двуфазност в диаграмата, а и БТ към днешна дата си варира от 37-37.1,2,3 . Въпроса ми е -отпадали в случея ниския прогестерон, като причина за розовите цапания?newsm78

# 202
  • В сърцето на любимия човек
,ако съм разбрала правилно. Ако зацапването ми е от ниски нива или липса на прогестерон, това означава че не е имало ОВУ, нали така?!
НЕ! Означава, че овулация е имало, но организма (чрез жълтото тяло) не синтезира достатъчно прогестерон. Овулация може да има и при прогестерон много под нормата, но след това има проблем с преобразуването на лигавицата и поддържането и до настъпване на имплантация и след това до оформянето на плацентата.

# 203
  • От Луната
,ако съм разбрала правилно. Ако зацапването ми е от ниски нива или липса на прогестерон, това означава че не е имало ОВУ, нали така?!т.к прогестерона се синтезира от образуващото се жълто тяло, оставащо на мястото на освободената Я от съответен Ф.Та въпроса ми в такъв случей защо БТ ми засича ОВУ, имам двуфазност в диаграмата, а и БТ към днешна дата си варира от 37-37.1,2,3 . Въпроса ми е -отпадали в случея ниския прогестерон, като причина за розовите цапания?newsm78
Не - ниския прогестерон не винаги е от липса на О, може да има О и да има по-нисък прогестерон, т.е. да се покачил, но да не е достатъчно. Ако нивата са прекалено ниски чак тогава може след преглед с УЗ да се установи липсата на О, а следствие от липсата и, или просто поради някаква причина има по-ниски нива, но въпреки това има О.
Нивата на прогестерон е важно да съм към горната граница на реф. стойности, ако са по-ниски се назначава терапия. Ниският прогестерон, може да доведе до А, т.е. да не се задържи оплодената Я. Най-условно казано естествено. Ниският хормон не е причина за липса на О.
Болезнените гърди са симптом на висок прогестерон, но зацапването на нисък. Все пак всичко е индивидуално, няма как едни и същи симптоми да са еднакви за всички. Ако има отклонение от нормалните усещания за съответната фаза, тогава е причина за притеснение. Зацапването определено е, и само една част от тези случай се дължи на прогестеронов дефицит. След преглед на УЗ и изследване на хормони, всичко ще се изясни, ако не към следващото изследване. Като цяло всяко зацапване, което се повтаря системно и няма Б (т.е. не е имплантация или там каквото всички се надяват да е), е повод да се потърси причината при съответните специалисти.

# 204
  • В сърцето на любимия човек
Само да вметна, че аз съм с болезнени гърди и доказано нисък прогестерон  Wink По принцип чувствителността на гърдите е свързана с прогестерона, но има и такива "хахави" като мен, при които за по-интересно, много неща са им наопаки  Laughing А при биохимичната пък ми бяха толкова меки гърдите, че чак мислих, че съм имала ановулаторен цикъл  Joy

Зацапванията могат да са провокирани от много неща - прогестеронов дефицит, полипи (при мен се оказа именно това), задържани фоликули и т.н. Единственият начин да се установи каква е причината е преглед с ехограф и изследване на хормони.

# 205
При мен няма връзка от болките в гърдите с прогестерона. Винаги ми е над горна граница, но при изследване ми се  е случвало да са ми много спокойни гърдите и обратно да са супер напрегнати и болезнени.  Peace

# 206
  • Габрово
Ахаааа  Shocked малееее мале пак не бях схванала  Laughing Сега ми стана ясно, ааааа, значи да питам тогава, ако имам евентуално полип, задържано фуки виждат ли се на рутинен крачен преглед + узи вътрешно  newsm78 Демек с ровенето и вагиналния ехограф , можели да се видят изменения или трябва някаква по сложна манипулация. Питам за да съм подготвена и ако искат да ме минат по бързата да си отстоявам каквото трябва. Naughty
Ама много добре ми действа, като ми кажете право куме в очи  Mr. Green, много съм ви благодарна мацки Hug
П.П просто неща да чувам всичко ви е наред на прегледа,а то да не......  #Crazy

Да ме извинят модераторите и да докладвам по съвета на момичетата  Praynig, позволявам си да пусна втори пост след стария,т.к не издържах и посетих платено АГ то си, след работа имаше свободен час.Лошата новина е, че кървенето е от цервикса, бил обтурен ли как го нарече, взе ми проба ли  и съответно видя течеието и го подуши  Sick и каза,че е трихомониаза и мб ще излезе същото да се успокоя.Така и ми обясни, че тези анаеробни неща отслабват цервикса освен всичко и той кърви и се отделя в течението, което има специфичен мирис.Така и предвид БВ в началото на годината, плюс тая гадос малко сложно(почти чудо се изисква минимален шанс с лош край ако има) е забременяването, ето защо не ми се е получавалао и е възможна причина и за спонтания аб в 5г.с.
Защото имах кървене и при прегледа отказа да ми пусне Цито, каза да изчакам М и на чист ден да отида пак, както и да видя ако още един месец имам болезнени гърди след ОВУ ще ми пусне хормони и ФМ ше правим , т.к се съмнява в повишение на естрогена и ще трябва да пия прогестеронов препарат.Та така имам си лечение с флажил за мен и ММ на тинидазолче. Поне нямам кистички,полипчета и ранички.Хепи съм  Hug Peace
П.П и Б естествено няма лигавицата си е като за М  Crossing Arms
Та така следва лечение и почивка, уви и сега няма да е..... Стискам пък за вас нечакащи момичета палчета, да дойде догодина до амина  Praynig

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 13:19 от AnMary

# 207
  • От Луната
Скорпи, аз не съм чела точно какво е трихомониаза, но аз бих се пазила ако има кървене, в този случай да предпазя ММ. Бурния секс също бих го спестила за моменти в които няма да докара още и още проблеми. Иначе е добре че знаеш, борите гадината и напред към целта. За съжаление едни чакат малко, други повече, на всички обаче ни се струва безкрайно трудно Simple Smile и все си мислим, че това е дъното и повече не можем, докато не дойде нещо ново и така докато нещата не потръгнат нагоре!  Crazy

# 208
  • Габрово
Скорпи, аз не съм чела точно какво е трихомониаза, но аз бих се пазила ако има кървене, в този случай да предпазя ММ. Бурния секс също бих го спестила за моменти в които няма да докара още и още проблеми. Иначе е добре че знаеш, борите гадината и напред към целта. За съжаление едни чакат малко, други повече, на всички обаче ни се струва безкрайно трудно Simple Smile и все си мислим, че това е дъното и повече не можем, докато не дойде нещо ново и така докато нещата не потръгнат нагоре!  Crazy
Охххй Йоли, разбирам макар и с по-малки проблеми да съм , но пък са редовни. Имам чувство  че те са хронични, ако не едно ще е друго,но продължаваме напред всеки месец.И да,много си права, през дните на лечение никакъв кекс , камоли бурен.А и мен ме боли още след снощи и прегледа, дискомфортно ми е.А след лечението ни по-лекичко.Мисля да се попазим известено време, да балансираме хормоните.Но пък ще ви се радвам на вас и ще пиша.Нямам търпение скоро да видя много двучертичкови тестчета в нова темичка.
Йоли, благодаря ти лично за съветите и подкрепаата, както и напътствията. Всяко предположение и укор, че нещо не съм направила ме доведаха до бърз преглед и най-накрая да не се заблуждавам, че зацапванията са нормално нещо,пък особенно и след контакт.Сега и АГ ми го потвърди това което предполагахт
вие
момичета от части.Благодаря и на всички ви, които тероризирах с всекимесечните си симптоми  Blush   Дано не съм прекалила извинявам се с това за вас   bouquet

# 209
Здравейте,
редовно чета темата ( и предходните), но почти не съм писала. Правим опити за второ детенце (първото го родих на 26, забременях без проблем и сравнително бързо). Сега съм на 32 и не се получава...
Искам да попитам за съвет. Според вас, силният стрес ( от няколко месеца съм подложена на доста висок такъв в работата, граничещ с бърнаут), дали повлиява негативно на бебеправенето.
Преди време, ако някой ми беше казал, че от стрес човек може да се разболее физически, нямаше да му повярвам, но сега съвсем не съм сигурна, че е така.
Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт