Обща дискусионна тема за въпроси и отговори - презареждане

• 27 363
  • 503
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, бях на дългоочаквания преглед в Надежда (при Персенска) и там не ми признават хидротубацията, а искат да ми направят цветна снимка. Дилемата ми е дали да я направя с упойка или без. Знаете ли каква е цената за едното и за другото? Мисля, че ще изтърпя болката някакси, но ме е страх да не се получи спазъм (чета, че е често срещано) и да не би резултатите да излязат подвеждащи и съответно да се стигне до втора ЦС или лапароскопия. Вие какво ще ме посъветвате?

Освен това иска да си направя 3 хормона (LH, FSH, Естрадиол), виждам, че в Офертомат имат предложение за 5 полови хормона+ТСХ за 39 лв, лабораторията е Сана. Някоя от вас има ли впечатления, мога ли да им се доверя?

Междувременно Куманов казал на ММ, че са му добри изследванията на ФСХ и Инхибин, да продължава с добавките и след месец и половина нова СГ и ново ТСХ. Казал му, че при него може да станат нещата естествено.

# 361
Здравейте, бях на дългоочаквания преглед в Надежда (при Персенска) и там не ми признават хидротубацията, а искат да ми направят цветна снимка. Дилемата ми е дали да я направя с упойка или без. Знаете ли каква е цената за едното и за другото? Мисля, че ще изтърпя болката някакси, но ме е страх да не се получи спазъм (чета, че е често срещано) и да не би резултатите да излязат подвеждащи и съответно да се стигне до втора ЦС или лапароскопия. Вие какво ще ме посъветвате?

Освен това иска да си направя 3 хормона (LH, FSH, Естрадиол), виждам, че в Офертомат имат предложение за 5 полови хормона+ТСХ за 39 лв, лабораторията е Сана. Някоя от вас има ли впечатления, мога ли да им се доверя?

Междувременно Куманов казал на ММ, че са му добри изследванията на ФСХ и Инхибин, да продължава с добавките и след месец и половина нова СГ и ново ТСХ. Казал му, че при него може да станат нещата естествено.

penny_lane, здравей! За цветната снимка мога да твърдя, че не е чак толкова болезнена. Според мен не е нужна упойка, боли при самото вкарване на контрастното вещество,а самата болка е със силата на по-болезнен Ц. Цялата работа трае 5-6 мин.
Успех!  newsm51 newsm51 newsm51

# 362
Мони, поне пикливи тестове можеш да правиш, да видиш дали чертичката се насища  Peace
Пени 150 лв. е ЦС в Надежда без упойка, упойката май беше към 50 лв. Обади се в клиниката и ще ти кажат. Аз я правих без упойка. Не мога да те посъветвам, всеки си преценява. Мен ме болеше, но не съм правила спазъм. Тук една от бъдещите мами беше направила спазъм на тръбите. По принцип съм чувала, че Персенска прави много внимателно тези изследвания, точно за да се избегне фалшив резултат, но никой не може да каже как ще реагира организмът ти. браво за резултатите на ТМ!
Кококоске  и Магнетична да са ви последните посещения за годината от неприятните роднини  Whistling

Аз пък си чакам с нетърпение М, за да стартираме  Praynig

# 363
Queen bee, утре сутрин ще направя отново "пиклив". Посъветвайте ме за марка, моля.  Thinking
Или пък няма значение...  Whistling
Хайде, Queen очаквам следващия месец да се похвалиш с:  EFP

# 364
  • Варна
penny_lane, за каква упойка става въпрос? Обща ли? На мен ми я правиха във Варна, по принцип се водеше без упойка, но всъщност се оказа, че слагат местна и почти нищо не усетих.
Пчеличке, стискам палци всичко да е наред!

# 365
Според мен става въпрос за пълна упойка, която трае 15-20 мин. Както казах, не ме е страх толкова от болката (при хидротубацията изтърпях без упойка), а от това да не направя спазъм и да трябва да ходя на безмислено лапаро...

Иначе и Персенска каза, че при 3% морфология на ММ може да се забременее естествено. Тогава защо не става вече толкова години?? Да не би да имам ендометриоза - знаете ли какви са симптомите?

# 366
Пени, при 3% морфология е изключително трудно естественото забременяване. 3% са идеални за ИКСИ, дали случайно не е искала това да ти каже?  newsm78

# 367
Есме, вече не знам, Персенска, Кацаров и Куманов са на мнение, че може да стане естествено, само биологът в Малинов е казал, че е трудно... И аз вече съвсем се ошашках...

# 368
  • От Луната
Мони, при такова закъснение всеки тест би отчел.  fingerscrossed
Пени, я си избий тези неща от главата! Каква ендометриоза те гони ... изобщо не чети!

# 369
Пени, вероятно ще ме линчуват, но според мен ЕСТЕСТВЕНО забременяване, износване и раждане на здраво дете с 3% морфология би било чудо. Не, че не се случват чудеса, но просто вероятността граничи с невъзможното.

Допис: Пийте си добавките, при нас морфологията се качи от 3 на 8%. Сега вече има шанс за естествено. Не голям, но го има.

# 370
В една СГ са важни доста неща, не само морфологията. Защото 3% от 200 млн. с добри показатели и от 50 млн. и с кофти подвижност са различни неща.
И на нас ни обясняваха, че с тези показатели може да целим порочно зачатие, ама ей го на наближаваме 2 години и никога не съм забременявала. Все повече се притеснявам, че има някакъв скрит проблем  Thinking
Пени в повечето случаи в по-леките форми е безсимптомна. Не си пълни главата с глупости, а си направи ЦС  Mr. Green

# 371
Пени, направи ЦС с упойка щом се притесняваш! А за ЕМ , хич не се вкарвай във филми, че аз го бях направила и се оказа, че няма нищо! За морфологията- естествено, че е възможна спонтанна бременност, но не се знае кога! Щом толкова време не се получава, за мен трябва да се пристъпи към ИКСИ. При ТМ колко е ТСХ и ФСХ?

# 372
  • Варна
И ние сме така - с 3% морфология и 2 годишен стаж. Понеже останалите му показатели бяха добри, ни казаха, че имаме шанс. Но втората СГ беше в пъти по-зле откъм всичко и сега трябва да правим трета.

# 373
ТСХ му е 4.5, а ФСХ - 2.17 (при долна граница 1.5). За Хашимотото двама ендокринолози му казаха, че няма нужда да пие Еутирокс, но Персенска се усъмни, че може да бъде без лечение и го прати при Начев, да видим кога ще иде и дали ще му назначи хормони...

Иначе ММ няма проблеми с количеството (мисля, че беше около 200 млн) и подвижността, сигурно затова някои от лекарите са обнадеждени. В момента пие ударна доза Трибестан (3х2 на ден), както и Андрозитол. Петрова от Ню Лайф му препоръча да пие Спермотренд за морфологията, каза, че е вълшебно Simple Smile Но изчакваме да мине лечението на Куманов, после може да мине на Спермотренд.

ДОП. Кейт, Бананарама, Есме, защо не пробвате и вие Спермотренд, четох доста добри отзиви за него във форумите, специално за морфологията?

# 374
И при ММ ФСХ е около 2%, а ТСХ е 6.5, но няма Хашимото. Назначиха му по 25мг.  еутирокс, да видим какво ще стане. Аз прочетох, че при хипофункция на ЩЗ при мъжа се наблюдават ниски нива на ФСХ. При нас морфолигията е само 1% , както и другите показатели са занижени!
А за Спермотренда - в старите теми ПолиМ беше направила една мн хубава таблица със съдържанието на повечето препарати, които се изпилзват за подобряеане на СГ. Аз лично съм сравнявала съдържанието му и поръчвам мултивитамини за мъже от iherb, отделно л- карнитин, Л- аргинин, пие още спимен, ликопен,сок от нони.Така ми излиза по- изгодно!

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 14:02 от bananarama

Общи условия

Активация на акаунт