Боледуване на децата ни - тема 28

• 60 271
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Няма ли вариант да питаш по телефона?

# 361
Копирам от листовката на Бронховаксом:
"4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, Бронхо-Ваксом може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Чести нежелани реакции: стомашно-чревни нарушения (гадене, повръщане, диария и коремна болка), кожни реакции (обрив и зачервяване); главоболие, замаяност.
Редки нежелани реакции: влошаване на кашлица, назофарингит, ларингит, синузит или бронхит, и умора.
Повечето от тези симптоми са преходни, ако персистират спрете лечението и се консултирайте с Вашия лекар.
Бронхо-Ваксом може да предизвика кожни реакции, които да са сериозни. В случай на поява на обрив, спрете лечението и се консултирайте с Вашия лекар."

# 362
Ужас ...  Close

# 363
Оф, уви-не. Тя е много търсена и телефоните ѝ са само за записване на час, отделно че и днес почива. Sad
Четох и аз тази листовка и затова се чудя ...освен да дам вечерта, после ще направя инхалация пак с физ. р-р, давам и капки Проспан, а ако се закучи имам и дозичка Пулмикорт, колкото да изкараме до утре.

# 364
И аз бях против бронховаксом и всякакви подобни, докато двама лекари, на които имам доверие, не го препоръчаха за дъщеря ми, която две поредни години в края на зимата се срива здравословно. (единия път с тежка пневмония, втория с 3 разболявания и 2 антибиотика с доказани бактериални инфекции в рамките на месец). Само че трябва да изчакам да мине мантуто, а за него трябва да изчакам да е напълно здрава Tired

# 365
Снимка ,когато се прави на бял дроб само пневмония ли може да се установи .В смисъл ако е бронхит личи ли си на снимката и пише ли като коментар бронхит ?

# 366
  • shumen
Аз бях доста болнава и пиех Бронховаксом,но ефект от него О.На малкия давам Самбукус и съм доволна.
ГД3,мисля,че и бронхит може да се хване на снимка и че си пише,че е бронхит.
Моя не знам дали е настинал,но тази сутрин се събуди в 5.30 целия опикан.Смених го и го сложих пак да спи,ама няма и няма заспиване.

# 367
  • София
Привет отново! Ходихме днес при д-р Меджидиев в Пирогов. Човекът каза, че е категорично за вадене на 3-тата сливица, изписа лечение и след седмица ще ходим пак. Каза също, че операцията е безкръвна, рутинна, няма нищо притеснително, но на мен ми е свито. Сигурно ще отидем за още 1 мнение някъде, но наистина ми омръзна да я гледам тая гной непрекъснато и съм навита за операция само и само да се подобри детето..

# 368
При нас на снимка  е излизал бронхит. Пише бронхитни промени и усилен рисунък еди къде сии... И в заключение - Остър бронхит.
За бронховаксом пил го е малкия.Първата зима като го пи ефект нула.. даже две поредни бронхопневмонии направи. Миналата зима давах респивакс, но като го почнем и след няколко дни имаше хрема и кашлица... не знам реакция ли е от него...но единия път и аз се разболях докато детето беше с хрема и кашлица... Та може би са си били вируси. Тези препарати са полибактерилани и изграждат имунитет срещу съответните бактерии в състава им.Но според мен натоварват имунитета и от там по голяма податливост към вирусите..
И по темата.. моето дете също е от често боледуващите, дори и без градината пак си се разболяваше често... Сега сме трета група вече и почнахме лошо градината.Ходи 2 дни на 14 и 15 ти септември и вечерта на 15 ти септември дигна 39 температура и така изкара един ларингито- трахеит. Сега е от понеделник на градинка, закърпихме седмицата ...  Grinning

Пожелавам здрави дечица на всичкии !!! Wink

# 369
  • Пловдив
Пако от листовката на бронховаксома:

Деца на възраст от 6 месеца до 12 години:
Профилактика:
1 капсула дневно на гладно, 10 последователни дни в месеца, за 3 месеца.
Лечение през острите стадии: 1 капсула дневно на гладно, до изчезване на симптомите, но в продължение на минимум 10 последователни дни. В случаите, когато е необходима антибиотична терапия, лечението с БРОНХО-ВАКСОМ За деца трябва да започне едновременно с прилагането на антибиотика.

Както се вижда, дори е препоръчително да не се спира при болест

# 370
Лисе ,благодаря!  bouquet
И ние сме пили Броховасон. Разболяваше се детето, но никога болестта  не му слизаше към гърдите.
Мисля ,че веднъж като го пиеше на 4-5 ден се появиха кашлица и хрема, но отшумяха без проблем, и пак не съм сигурна че са се появили от него.
Но от педи знам, че имуностимулаторите трябва да се сменят. Сега пием Биозин (до сега не бях давала) ,като го изпие ще започна с домашен бъзак.

# 371
Нимфичка, на мен са ми вадили трета сливица и гной, гной. После съм намалила боледуванията Peace

# 372
  • Варна
Аз бъзака не го считам за имуностимулатор, който подлежи на редуване. Това е просто една храна с много добри качества, но все пак си остава храна. Една качествена храна може и трябва да се приема възможно най-често, докато имуностимулантите трябва да се спират/редуват, защото могат да доведат до автоимунни заболявания. Не съм против бъзака, тъкмо обратното, но просто забелязвам, че истерията около него в последно време е доста мащабна и му се придават, едва ли не, качествата на много високотехнологично лекарствено средство, каквото реално не е Simple Smile

# 373
  • shumen
Ирина,аз миналалата година,а и тази си давам само Самбукус Нигра.Преди това пробвахме с какво ли не,но ефекта беше О.

# 374
Ние почнахме Марсианци имунофорте.малкия го хареса(даже иска още)сега ще почвам и коластрата ползваме и за нас на АВО фарма и сме доволни.но въпроса ми е за Марсианците..от както го давам му се засили апетита,дали е от него newsm78

Общи условия

Активация на акаунт