Боледуване на децата ни - тема 28

• 60 243
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
Ако е вирусна защо му е АБ? Питай я, не се съгласявай така. Моят син изпи 100 АБ преди да се усетя, че ей така му го изписват и да започна с изследванията.

Да, ще видя какво ще каже - вирус или бактерия и ще я попитам (ако предложи АБ). Понякога съм склонна да се съглася (като човек с голяяяям опит с ангини всякакви), че ако положението е сериозно АБ може да помогне да не се развие бактериална инфекция на фона на вирусната ангина. Но пак казвам.. зависи.. какво е състояние на гърлото и прочее.  Иначе, да, изписват ги масово, в повечето случаи без нужда.

А да те питам, базирано на твоя опит, като го лекуваш детето (от вирусче) без АБ има ли някаква разлика в хода на оздравяването пред случаите, когато е пил и АБ?
говорих с педи: според нея има наслагване и на бактериална инфекция, т.к. са високи моноцитите и неутрофилите. Препоръчва аб Клацид. Каза, че бихме могли ла изчакаме 1 ден, но той днес качи температура 40градуса и левкоцитите били като цяло високи. Та, не препроръчва да се чака, в такъв случай.Sad
ама ето сега, като му спадна температурата, е с 37 и все едно нищо му няма.

Последна редакция: пн, 05 окт 2015, 19:07 от olech_ka

# 436
Ти си знаеш, аз бих изчакала. 40 градуса не са предпоставка за АБ, но ако й имаш доверие на твоята лекарка, давай. Според  мен се презастрахова, защото детето ти е малко.
 Иначе съвет за високата Т, най-добре се сваля с баня, не хладка, не гореща вода.

# 437
Ти си знаеш, аз бих изчакала. 40 градуса не са предпоставка за АБ, но ако й имаш доверие на твоята лекарка, давай. Според  мен се презастрахова, защото детето ти е малко.
 Иначе съвет за високата Т, най-добре се сваля с баня, не хладка, не гореща вода.

да ти кажа, и аз имам усещане, че се презастрахова понеже е малък. Ама и мен ме е страх, понеже е малък Simple Smile не згам имам ли й пълно доверие. Само веднъж сме боледували и то не беше много сериозно

# 438
  • shumen
Олечка,според също се презастрахова.Аз бих следила детето и ако имам възможност изчакала с АБ.
Уми,оправяй се скоро.

# 439
  • Варна
Здравейте момичета ,моят сироп от черен бъз е готов . Няколко дена пих от него сутрин на гладно по една супена лъжица , нямах никаква реакция , и реших да дам на детето 1.8 г.първия ден му дадох много малко по малко от половин чаена лъжичка разредено с вода . След около 15 мин .  го повърна . През деня го наблюдавах , имаше съвсем леко разтройство еднократно . Не съм давала повече , при вас има ли нещо подобно ,дали дозата която дадох не е висока като за начало . Мисля да пробвам пак тези дни но с няколко капки

# 440
  • Варна

да ти кажа, и аз имам усещане, че се презастрахова понеже е малък. Ама и мен ме е страх, понеже е малък Simple Smile не згам имам ли й пълно доверие. Само веднъж сме боледували и то не беше много сериозно

Ама Олечке, според мен с това ниско ЦРП е просто задължително да му се даде шанс да се пребори. Има агресивни вируси, с които наистина Т лети нагоре, но ето - казваш, че сваля вече. Според моите познати педиатри, поне 3-4 дни се изчаква и ако е нормален вирус, ще започне да си пада Т. А при вас са минали 2 дни, доколкото разбирам, като на втория вече има спад на Т...Аз още от вчера бих му давала и шуслерова сол №3 (по повод предишното ти питане).

По другата тема от вчера - да, има профилактично пиене на АБ. В болницата някои от децата с по-добрия вариант на левкемия (не помня Б-клетъчна или Т-клетъчна беше), излизат в ремисия на 33-тия ден след старта на химията. И едната майка ми обясни, че детето й 2 години трябва да пие профилактично АБ, защото е с нулева имунна система и АБ го защитава от бактерии, които в момента биха му нанесли свирепи поражения. Разбира се, АБ е като сок от бъз в сравнение с химиотерапията, в този случай, но е факт че има и такива редки ситуации, в които дори се явява полезен. Естествено там пазенето се изразява и в нон-стоп чистене на ръце с антибактериален гел, нон-стоп ходене с маска и тн...

# 441
Има и други болести, при които се пие профилактично АБ. При муковисцидоза се прилагат венозни антибиотици през 6 месеца. Но при това състояние често се налага и спешно да се прилагат, не само профилактично.
Дано не чуваме даже имената на тези болести и да си говорим най-много за хреми. Simple Smile ако може и без хреми

# 442
  • София
Включвам се бързо с молба за съвети как да се справя със запушен нос. Не спим вече трета нощ. Наложи се да капвам Виброцил, за да заспи детето за около 2-3 часа и после носът отново е запушен.

# 443
Мейбелин, или някоя друга мама, знаете ли дозировката на шуслеровата солN3  за дете на 1.5 год? Нали няма проблем да се прилага успоредно с Изопринозина и Вит Ц?

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 10:26 от olech_ka

# 444
Моят от неделя е със запушен нос. Т, слава богу, няма. Тече нейде назад, защото отпред само при издухване излиза, и то не много. Подозирам, че е истинал в детската, защото миналата седмица при нас беше много студено, от порядъка на 10 градуса, а те са извеждали децата навън.
Почнах ударно Цинабсин през два часа, топъл чай, рибено масло. В нослето слагам от ампулките с ФР /моят сам си ги слага/, после издухваме ноздра по ноздра и излизат големи гадости.
Имам останал Отривин капки, снощи сложих преди лягане да отпуши нослето, но пак спахме неспокойно..Надявам се, да се справим без усложнения и без да ми вдига Т.

# 445
Включвам се бързо с молба за съвети как да се справя със запушен нос. Не спим вече трета нощ. Наложи се да капвам Виброцил, за да заспи детето за около 2-3 часа и после носът отново е запушен.
Ако имате инхалатор прави сутрин и вечер инхалации с 2,5 мл. физ. разтвор.

# 446
Мейбелин, или някоя друга мама, знаете ли дозировката на шуслеровата солN3  за дете на 1.5 год? Нади няма проблем да се прилага успоредно с Изопринозина и Вит Ц?
Според мен спокойно можеш да дадеш поне 3 пъти на ден по 1, няма как да предозираш ШС.

# 447
И моята днес я оставих. Хърка през нощта и има сополи, които още не текат, но при нея често така тръгва.

Дано не чуваме даже имената на тези болести и да си говорим най-много за хреми. Simple Smile ако може и без хреми
Дано!
Както каза една приятелка, болна от нещо много лошо, при притесненията ми преди време дали детето няма пак пневмония: не се притеснявай, това е болест, която се лекува, пък дори и с антибиотици.

# 448
Точно така, е момичета..
Лошо е,когато няма лечение / лекарства.. Tired

За пневмонията - при последното ни тежко боледуване споделям на лекарката притеснението ми да не е развил малкия пневмония, защото бях отказала снимка преди това, и тя ми отговори същото - ами какво ако е пневмония, нали се лекува с АБ.. Grinning

# 449
Момичета, спомням си, че бяхте пускали някакви народни рецепти за хрема. Някой помни ли какви бяха?

Общи условия

Активация на акаунт