Боледуване на децата ни - тема 28

• 60 305
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
  • в огледалото на живота

Да питам.При вас децата на 10гр.не ги ли извеждат,че така възмутено се изказвате,че излизали?Тук по закон детето трябва в градината да е 2ч навън преди обяд.Не всички го спазват,но поне час са навън с изключение на темп.по ниски от -5гр,мноого силен вятър и проливен дъжд.Почти всеки ден,докато е приятно времето са навън и следобяд.
ПП.Пследно в чешки вестник четох,че солните стаи били благоприятен развъдник на хламидии и разни такива твари...Колко е вярно,не знам.

Ох,как ми се иска и на мен да е така при нас..... Tired
Пусто,голям мързел това да изкараш 25 деца навън да побягат и поиграят,отколкото да ги държиш затворени в стаята....

Излизат при нас за сега,но само вечер и то ако се организират дечицата по-бързо в обличането.Отивам да прибера детето в 17:15.....всички на площадката,нашите още горе.... ooooh!
При все,че са последна градинска група.....
Ами наваксвам след като я взема.
Сутрин поне ги водят на плуване,в градината има басеин,което ми е поне малко успокоение.Останалите дни на танци и сред децата на площадката.

# 466
Иринка, точно така - в нослето ампулката и после духаме Peace Без ампулка не излиза нищо от нослето, сигурно тече предимно назад.

Уми, незнам как е климата в Чехия, но аз съм в балкански град и сутрин е доста по-студено, отколкото следобед. Разликата е доста осезаема...който е живял в балкана, ще ме разбере за какво говоря. Отделно миналата седмица беше доста студено при нас. Имаме нова леля и не му беше облякла якето сутринта...затова се възмущавам.

# 467
Umi зависи къде ходи детето. Моя син беше в ЧДГ. Няма ден в който да не е бил навън.
Ако вали /е не порой/ с дъждобрани навън, през зимата с грейки пак навън. Грейките ги сушеха при тях на парното.
Няма значение дали е -25 или +30...виж лятото на 40 градуса ги държаха вътре след обяд. Иначе лятото им надуваха басейн. В който всеки ден се къпеха , пръскаха и ядяха мелба Laughing

# 468
Доста по-хладно е от БГ.През нощта пада до 1-2-3гр.В момента до 12ч.на обяд не качва повече от 12-13гр.,а е топло за октомври.Миналата седмица беше по-студено.
За обличането и аз се възмущавам,но то моето вече е по-голямо и не слуша или по-скоро слуша учителката, а не мама.Сега е 15гр.Масово гледам деца с къс ръкав или с тънко горнище.Вчера на 18гр.бяха по къс ръкав всичките,само моето го облякох с горнище,като го взимах.Чехчетата са калени,моето е кекаво.

# 469
Еми и моето е кекаво, затова се притеснявам. Отделно при нас и проблема с всяка Т, допълнително усложнява положението. Всеки сам си  знае къде го стяга шапката Peace

Зимата добре, че не ги извеждат при нас. За зимно излизане го екипирам със ски панталон, суитчери и яке. Отделно ръкавици, шапка и добре сложен шал. Само обличането е минимум 15 минути. Не виждам как ще ги екипират всичките деца за зимно излизане. Отделно екипировката няма къде да я сложа в шкафчето. Та се радвам, че зимата не излизат. Лично мнение.

# 470
Да, реших да изчакам с АБ. утре ще мина за 2ро мнение през друг лекар, да видим какво ще каже. Днес си е добре - играе, скача, дори и да има висока температура. Всъщност в 3 сутринта вдигна темп до 38.5- дадох му панадол, но в 5 темп пак си беше същата. Дадох нурофен и взе да се смъква. така до към 13ч беше без темп, дори хапна по-добре днес. Към 13:30 вдигна пак до 38.5 и след доза нурофен я смъкна.
Иначе, за солите, не очаквам wow-ефект,но ако могат да подпомогнат клетките, дано да го направят.

# 471
Тета,не съм искала да се заяждам,просто от първият ти пост не става ясно,на кое се възмущаваш Peace

# 472
Да, реших да изчакам с АБ. утре ще мина за 2ро мнение през друг лекар, да видим какво ще каже. Днес си е добре - играе, скача, дори и да има висока температура. Всъщност в 3 сутринта вдигна темп до 38.5- дадох му панадол, но в 5 темп пак си беше същата. Дадох нурофен и взе да се смъква. така до към 13ч беше без темп, дори хапна по-добре днес. Към 13:30 вдигна пак до 38.5 и след доза нурофен я смъкна.
Иначе, за солите, не очаквам wow-ефект,но ако могат да подпомогнат клетките, дано да го направят.
Защото написа Изопринозин, затова разбрах, че сте разминали АБ и затова изказах такова мнение за солите Peace

# 473
Явно не се впрягат по чужбинско хората толкова, колкото ние и наистина са им по-калени децата. Миналата седмица бяхме в Чехия за няколко дни и минахме покрай една ДГ - ми нашата госпожица беше с жилетка и елек, а пък техните дребчовци се разхождаха по двора по блузки  Laughing
За сиропа от бъз забравих да ви споделя - и на мен ми се гади от него, вчера до обяд едва не повърнах  Sick Днес докато давах на дребната едва го гледах, нещо никак не ми харесва май....

Да споделите нещо по-безобидно за сутрешни кихавици - май наистина си има алерг. ринит Криси - сутрин е едно кихане серийно + някой и друг сопол и после - нищо  Rolling Eyes И в Чехия като бяхме, после минахме при баба ми на гости в балкана, сега и тук, вкъщи - т.е. не е  от определено място....

# 474
  • shumen
Тета,при нас също зимата не ги изкарват.Сега още ги изкарват обаче и вечер го виждам моя,че е облечен,но сутрин не се знае как и дали ги обличат.
Лисе,как сте?Нещо се загуби тези дни.

# 475
  • Варна
Айде мойто след 6 дни на градина се разкашля... Днес си е вкъщи да го наблюдаваме и дядо му да му дава цинабсин, поумон хистамин и аписа, щото вчера баща му го взел с размазан бистър сопол. Издухали носа и след това до тази сутрин нямаше нищо, но... кашля си, през нощта също накашляше от време на време. Пфууу, поне 2 седмици да беше изкарал!

# 476
Бързо оздравяване на всички.

Дани добре сме ,бяхме на сватба на приятелката ми от детството ,правим ремонт в нас ,детето спи при баба си да не диша прахоляци и така,благодаря,че попита  bouquet

Вие в петък ли сте на лекар -дали ще има операция ?

# 477
Уми, споко...аз съм си от изтрещялите майки, та моето мнение не е много меродавно.. Hug
Месечинке, бързо да спира да кашлюка дечко Peace
Аз този път пробвам да боря сопола само с Цинабсини, чай и ФР в носа...ще видим докъде ще я докараме. Имам малко надежда, че и така ще мине...дано, дано Praynig

Как са другите болнички?

Дани, да, какво реши?

# 478
Тете, стискам ви палци, ние последния път точно така се преборихме със сопола, та си замина и не можа да започне да фосфорицира.
Месечинке, не се ядосвай, то тия неща явно са неизбежни. и ние ту сме в затишие, ту борим сополите и придружаващата кашлица. само се моля да минава по-леко, пък каквото дойде. бързо оздравяване!
Дани, как е юнакът, какво реши?

# 479
  • Варна
Мами, сигурно е коментирано, но не мога да открия, та питам пак - колко време продължава превантивното даване на сироп от бъз на дете на 2 г. Чух противоречиви неща и реших да питам и тук ако има някой запознат?

Общи условия

Активация на акаунт