Боледуване на децата ни - тема 28

• 60 243
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
Мисля да взема от него, но и той е изцяло хомеопатичен, а исках да комбинирам, вместо Ефизола...

# 391
Здравейте, от сряда вечерта синът ми е с диагноза гнойна ангина. Изписаха му антибиотик Фоксеро. Въпросът е, че вече 3 ден, той постоянно вдига 39-40, а като я сваля успява най-много до 38. Днес ще го водим пак на лекар. Нямам опит с гнойните ангини, споделете как протичат обикновено, колко време, какво са приемали децата. Освен това едни ужасни сополи и кашлица има. Просто от както е тръгнал от 01.09 на ясла не се спря. Сега са му подути и лимфните възли много. Благодаря ви!

Имахме подобен случай, но без сополи и кашлица. Три дни никакво повлияване от АБ, детето виждах, че не е на добре и на своя глава пуснах ЦРП, за да видя дали изобщо има ефект от АБ. ЦРП = 127 и директно в болница за седмица. Всеки ден от четирите дни боледуване преди хоспитализацията водех малкия на лекар. Повтаряха ми това, което и Тета казва, че гнойната ангина е с много упорита температура и трябва да има поне 4-5 приема на АБ, за да се повлияе. Но ти гледай детето. Ако ти се струва, че нещо не е наред - пускай ЦРП.

# 392
И аз съм за Тонзилотрен за гърло, при обострено състояние по-висока доза. Анти хомаопатиите съм като цяло , но има няколко неща, които ни помагат и това е едно от тях.
 Синът ми беше направил след болнична пневмония, веднага я чуха със слушалка, на снимка в много краен случай бих го завела толкова малък.
 Шушушче, коя госпожица, ако не се лъжа имате втора, каката ли?
 Аз лично съм против всякакви мазания и премахване на налепи, така знам от лекари и не бих правила нищо сама. Точно сега преди няколко дни с ангината, питах за Грануфорин и ми казаха, че мога да сваля налеп, но не и да изчистя огнището под него.

# 393
От хапчета за гърло съм доволна и от Салвигол. Него го дават за над 3г.

# 394
А, да Салвигол също е много добро, взимали сме го и под 3 год., само че трябва да се смучат или разтворят, а става много трудно.
Wild poppy, гледах в нета, че има и спрей, но никъде не го намирам, срещала ли си?

# 395
  • Варна
Моля за спешно мнение!! Вчера купихме един хляб Бонус и имаше 2 филийки изядени. Тази вечер малкия намерил някаква пролука в надзора, бръкнал в кутията за хляб и си взел филийка. Докато го видя, вече беше нагризал 3-4 хапчици. Проблемът е, че като погледнах пакета с хляба и забелязах, че по горната коричка филийките са хванали петънца мухъл, от който видимо си е похапнал  doh
Много се притеснявам зорлем да не се разболее сега от това, въпреки, че ММ вика "абе то пеницилин, антибиотик...".
Какво мислите, трябва ли да предприема нещо и колко реална е опасността нещо да го тръшне...Много кофти се чувствам  Sad

# 396
И аз съм на мнението на мъжа ти...как ще се разболее от това!?Разбирам да е изял целия хляб,а то-3-4 хапки...Не се тревожи според мен и нищо не прави.

# 397
И според мен няма нищо да му стане.

За кашлицата без температура бих пуснала първо изследвания.  Ако црп и другите имат раздвижване, тогава на слушалка и снимка.

# 398
И Габи е яла мухлясал хляб,цяла филия..и моят мъж каза същото като твоя:) ..Нищо и няма.

# 399
  • Варна
Благодаря ви  Grinning Уми, ММ каза за ТМ, че e М на "мЕсто"...мъжка му работа  Joy

# 400
  • shumen
Мейбълин,и аз мисля,че няма как да се разболее от това.Моя и той е ял мухлясъл хляб и му нямаше нищо.
Цветанка,аз за гърло давам Тонзилотрен.

# 401
  • Варна
И аз съм за Тонзилотрен за гърло, при обострено състояние по-висока доза. Анти хомаопатиите съм като цяло , но има няколко неща, които ни помагат и това е едно от тях.
И аз съм давала само това.
Мейбълин,
+1 за мнението на мъжа ти Wink

# 402
Момичета,аз съм болна-хрема,кашлица.Някакъв вирус ме събори за половин ден.На Габи утре и предстои ваксина.Да ходя ли изобщо да и я слагат?

# 403
  • Варна
По принцип не би трябвало да я слагаш. Тук преди ваксина винаги са ме питали дали детето и всички в семейството са здрави.

# 404
  • Варна
Не, разбира се!

Общи условия

Активация на акаунт