Боледуване на децата ни - тема 28

• 60 256
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
  • Бургас
Снимка ,когато се прави на бял дроб само пневмония ли може да се установи .В смисъл ако е бронхит личи ли си на снимката и пише ли като коментар бронхит ?

"Бронхитни промени." пишеше на снимката на моя син преди.

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 00:34 от Мон...

# 376
Гледам, че обсъждате Бронхо- Ваксом. Започна го вчера моят син, втори курс. Много дълго време педиатърката го изписваше, а аз се ослушвах. Синът ми е от шампионите в боледуването от 12 м. в годината- 12 пъти, а не ходи на ясла или градина. Сега е на 2,8 г. до началото на тази година всеки месец беше с бактериална инфекция и АБ. Януари започнахме Бронхо-Ваксома и до днес АБ не е пил. Прави ангини, но повече вирусни и за 2-3 дни се оправя с Тонзилотрен.Това е огромно постижение за него и мисля, че и лекарството има ефект. Когато го стартира беше с Т, болен.
 Много бях против, но мисля, че на него му помогна. Имуностимуланти не давам.

# 377
  • Бургас
Моят син миналите 2-3 зими правеше лесно и често бронхити. Няколко пъти питах няколко различни лекарки какво биха ми препоръчали. И трите ми казаха, че Бронхо-Ваксом не е добре в неговия случай, но така и не разбрах защо, аз за него бях чувала най-много и най-добри отзиви. В крайна сметка, след всичките консултации и изчетеното от мен, се спрях на Рибомунил.
Бях питала по-напред, да попитам пак, някой запознат ли е с приема на Рибомунил по време на разболяване? Аз четох, че не е добре да се приема при остри състояния. Лекарката, с която говорих по въпроса ми обясни, че само ако на детето следва да бъдат направени някакви ваксини не може, но че иначе няма проблем да се пие по време на боледуване. И все пак, ако има някой, който е по-наясно от мен с нещата, нека сподели.

# 378
  • София
Здравей, ние приемаме Рибомунил. Няма никакви странични ефекти. Четох някога във форума, че е бил спрян времено заради съмнения в ефикасност. Предпочетох го пред Бронховаксом, защото на последния бяха описани доста възможни странични ефекти. Ако се разболее, може да продължиш приема, но просто не разчиташ, че в момента ще ти помогне. Докато Бронховаксома помагал.

# 379
Като че ли от Саностола най му се отваряше хапка на моето  Wink
Дадох снощи Бронховаксома, не е кашлял много през нощта, днес към 11 сме на лекар да видим какво ще каже  Peace

# 380
  • Бургас
Baltazara, благодаря ти за информацията   bouquet

# 381
Здравейте, от сряда вечерта синът ми е с диагноза гнойна ангина. Изписаха му антибиотик Фоксеро. Въпросът е, че вече 3 ден, той постоянно вдига 39-40, а като я сваля успява най-много до 38. Днес ще го водим пак на лекар. Нямам опит с гнойните ангини, споделете как протичат обикновено, колко време, какво са приемали децата. Освен това едни ужасни сополи и кашлица има. Просто от както е тръгнал от 01.09 на ясла не се спря. Сега са му подути и лимфните възли много. Благодаря ви!

# 382
При над са редовно, започва с Т, вдиго до 40, подути лимфи, червено гърло и налепчета. Винаги пускам ЦРП, за да видя бактерия или вирус, напоследък е само вирус, без АБ, минава до 3-4 дни.

# 383
Здравейте, от сряда вечерта синът ми е с диагноза гнойна ангина. Изписаха му антибиотик Фоксеро. Въпросът е, че вече 3 ден, той постоянно вдига 39-40, а като я сваля успява най-много до 38. Днес ще го водим пак на лекар. Нямам опит с гнойните ангини, споделете как протичат обикновено, колко време, какво са приемали децата. Освен това едни ужасни сополи и кашлица има. Просто от както е тръгнал от 01.09 на ясла не се спря. Сега са му подути и лимфните възли много. Благодаря ви!

Организмът трябва да се насити с АБ, за да подейства, а за това трябва време. При ангините Т е много упорита и висока. Днес му е трети ден с АБ реално, според мен е нормално...следи го, трябва постепенно да почне да вдига не толкова висока Т, примерно да вдига да 38 и нещо и по-бързо да сваля. При нас беше така..Ако и утре ти вдига такива високи Т, вариант е също АБ да не действа...

# 384
Нашата госпожица от 2 седмици е с отхрачваща кашлица и нищо друго: нито гърло, нито Т, нито хрема. 4 различни доктори са я преглеждали. От сряда вечерта е и с хрема и ЛЛ право предписа Цевзил (за нея аб е панацея). Не се оправя, кашля още повече. Днес лл е сменила аб с Панцеф, защото чувала хрипове, но на нея ѝ нямам никакво доверие като специалист и след обедния сън ще водим госпожицата на частно. Притеснявам се да не развива пневмония или нещо друго. Да се пробвам ли да искам снимка на белите дробове?

# 385
  • shumen
Шушулче,аз ако съм ще си искам снимка,че да съм спокойна.Не се знае дали не развива нещо детето,а педи да не го е чула на слушалка.
Полито,при нас е точно така също,когато е с гнойна ангина.Т вдига първите 3-4 дни до 39 и после започва да пада.

# 386
Нашата лекарка каза да не спираме Бронховаксома, няма бронхит и т.н само е на Флуидитек за отхрачване и Цилоксан капки за нос. И другата седмица пак у нас оффф.
Купих и Киндервитал-а, обаче вече никакви имуностимуланти, колкото и да му изписват! Нищо не му влияе-половин аптека изпи и нищо  Close
Само витамини и туй то Crossing Arms писна ми! Е и бронховаксома ще мъчим де...та да видим...

Шушулче, искай най накрая-щом толкова дълго никой не може да разбере ням как иначе.

А за гнойна ангина и прочие гадости в гърлото препоръчвам Гранофорин.

# 387
  • Варна
Аз не бих искала снимка и като цяло бих избягвала подобен сорт облъчвания, когато не е абсолютно наложително. Вместо това, ще заведа детето на пулмолог, който за разлика от педиатъра би чул, ако има проблем. В този случай, явно АБ не е бил уцелен първоначално...поне аз така мисля. Дано се оправи детето скоро.

# 388
момичета, какво давате за червено гърло на 2г4м? вчера бяхме на преглед, беше само зачервено и лека хрема. Педи каза Ефизол, хомеожен, хомеовокс...но малката отказва вече Ефизола категорично. Не знам доколко да разчитам само на хомеопатичните...от тази нощ е и с Т- 38,1-2.
Тантум верде педи каза, че е за над 2.5 г, но в аптеките е този за над 5г. Мои приятелки дават Тантм верде на същата възраст, но аз в нета виждам, че има 2 вида - ралзични концентрации, единият е форте, за над 5г.

направих компрес с извара, капя физиологичен с клеева. Гърлото не е драматично, но ме е страх да не мине в ангина

# 389
  • Варна
момичета, какво давате за червено гърло на 2г4м?

тонзилотрен не е ли добре?

Общи условия

Активация на акаунт