"Майчин дом"-Варна тема 8

• 128 787
  • 817
  •   1
Отговори
# 240
На мен бебчето ми го донесоха още в реанимацията, около час след раждането. После го взеха, че имаше свиждане, след което пак беше при мен. Както бях окичена със система и апарат за следене на пулса, така го поставиха да сучи. И леглото му беше при мен. Вечерта ни преместиха в обикновена стая като ни раздвижиха, хем секциото ми беше пообяд.

# 241
  • Бургас
И моето го донесоха около час след секциото, въпреки че беше 2 след полунощ. Сложиха го да засуче както си бях овързана и неподвижна.
И двата пъти раждах със спинална упойка, първият път ме питаха каква да бъде и ме чакаха да реша. Сега анестезиолога само попита ,,Спинална, нали?"
Храната на мен не ми хареса. Лежах два пъти, първо за задържане 8 дни, а след секциото 5. Беше ми безвкусна, а като бременна ужасно ми пречеше черния пипер, който слагаха на всичко и ми докарваше ужасни киселини.

# 242
Аз раждах естествено и ми го поднесе акушерката да си го видя и да го целуна за малко. Какво им пречи и при секцио така да направят?

# 243
Носят го и при секцио веднага да си го целунеш...и усетиш Heart Eyes, около час след това вече в клеватчето при теб в реанимацията.

# 244
На мен бебка ми я донесоха чак след шест часа, като ме преместиха в стаята.Може би защото се родихме малко малки и се наложи да я сложат в кувиоз за да се адаптира по бързо.

# 245
  • Варна
Лекарската е Георгиева също много добър специалист.
Много съм доволна от д-р Георгиева. Благодарение на нея, на бързото и адекватно решение, в момента гушкам жива и здрава бебка. Всички бяха много любезни и определено заинтересовани от състоянието ни. Забележка имам само към шума във Випа, викаха си по коридора, говореха на висок тон...

# 246
  • Варна
Здравейте момичета, предстои ми раждане и съм се насочила към Майчин дом. Най-вероятно ще се спра на секцио предвид ужасното ми "нормално" раждане преди почти 11 години.
Чуденката ми е за избор на екип - дали да правя, така или иначе нямам някакви невероятни впечатления от определен доктор.Чувала съм добри лични отзиви от приятели за Яков, един път даже бях на преглед в 3-ти месец при него, еми приятен човек, нищо друго не мога да кажа.
Друг лекар при който съм ходила на преглед в 5-ти месец е Бейлерян, голям сладур, много обстоен и обяснителен преглед, след като и споделих за неволите си от първото ражаде, директно си ми каза да не се мъча и да си раждам секцио.
Въпроса ми е ако не избера екип, как се случват нещата, кой определя датата и т.н.т.....Дали всички доктори се славят с добро там, че да си позволя неизбор(така да се каже)  newsm78
Ако пък реша избор на екип, дайте ми препоръки моля  Blush

# 247
  • Варна
Ако изборът ти донякъде се колебае между доктор Яков и доктор Бейлерян, гласувам за Яков. Това са личните ми предпочитания, базирани на неговата роля в моята проблемна бременност и раждането.

Но като цяло мисля, че всеки от лекарите там ще се справи със секцио - така или иначе по време на операция, в екип са двама - този, който си избрала, ако го направиш - разбира се и дежурен. Тоест всички многократно са минавали през процедурите, още повече, че има случаи и на спешно секцио. Или пък на определена дата за операция, която съвпада с отсъствие на "твоя" лекар и тогава така или иначе трябва да те поеме заместващ.

# 248
  • Бургас
Аз бих избрала доктор Яков или Георгиев. Но напълно подкрепям Тайга, че който и да си харесаш няма да сбъркаш.
При планово секцио датата определяте ти и доктора, който си избрала. Датата се опредеделя около 10-14 дни преди термин.
Лично аз не съм привърженик на планираното секцио. Предпочитам операция при започнало по естествен път раждане. Смятам, че така и двата организма и този на бебето и този на майката са по-подготвени и шокът е по-малък.
Първото ми секцио не беше планирано, родих в началото на 9 месец, оперира ме д-р Яков преди 10 години. Сега имах планирано секцио за 21.01 (нямало как да няма определена дата, съгласих се, защото знаех, че няма да я дочакам). Марти се роди на 13.01, отново в ръцете на д-р Яков.
За планираното ми бяха казали да отида предния ден, за да ми подготвят документите, да направят изследванията и на следващия ден сутринта да пристигна с багажа.

# 249
  • Варна
Благодаря за отговорите момичета, ще трябва да отида тази седмица до там и направо май ще е най-разумно да си запиша час при Яков, че другото някак не си го представям: Отивам на гишето " Ми идвам да се запиша за раждане, ама незнам за кога и при кого  Laughing '
Имам страшно много контракции и се притреснявам, че нещата може да се случат и по-рано, не дай боже, тогава към Аг ще трябва да бягам.

# 250
  • Бургас
Зина, да не те плаша ама аз от такива контракции за малко да родя в 35 седмица. Приеха ме в патологията на Майчин дом и ги спряха за 8 дни. Така изкарах до края на 38 седмица. Искам да кажа, че не е излишно да отидеш по-скоро да те прегледат там. Мисля, че дори да родиш по-рано в Майчин дом ще се справят, не е нужно да ходиш до АГ. Ние се бяхме подредили по Коледа 5-6 все почти раждащи в 35 седмица, докторите казаха че е от пълнолунието....

# 251
  • Варна
Аз заради такива контракции лежах три пъти - кормагнезин, нифедипин, гинипрал долу-горе овладяват положението. Но наблюдението и според мен е важно.

# 252
  • Варна
Благодаря за съветите момичета, в петък бях на ЖК и и казах на моята, засече и на ехографа контракции, но нищо по специално не е правила, каза да си пия магнезия и можело и Но Шпа да пия, записа ми и час за тонове за 01.08.
Ще отида възможно най скоро до Майчин дом, може и още днес след обяд.

# 253
Момичета, бихте ли споделили какво се прави в деня преди секциото? Разбрах, че се взема кръв на гладно, но сигурно има и други процедури за които те викат в болницата.

# 254
Здравейте, момичета. Моля за информация - заплаща ли се видеозона в майчин дом, при преглед с направление? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт