"Майчин дом"-Варна тема 8

• 128 778
  • 817
  •   1
Отговори
# 270
  • Varna
Здравейте, знаете ли дали в Майчин дом има детски гинеколог. В интернет ми се мерна д-р Бейлерян като такава.

# 271
  • Варна
Здравейте, знаете ли дали в Майчин дом има детски гинеколог. В интернет ми се мерна д-р Бейлерян като такава.
Чела съм за такива случаи в практиката на д-р М. Яков  Peace

# 272
Здравейте и от мен Simple Smile Прочетох доста неща тук и виждам, че повечето са се ориентирали към секцио. На мен пък един от най-големите ми страхове е да не се наложи да ме режат, защото изключително много искам да родя естествено Simple Smile Насочих се към Майчин дом, защото е единственото място във Варна, където има възможност за водно раждане Simple Smile Много ще се радвам, някоя от вас, която реално е ражадала в тази вана да сподели опит, а другият ми въпрос е ако знаете кой от лекарите и акушерките там са привърженици на естественото и активно раждане, защото така или иначе ще избирам екип, та да знам към кого да се насоча Simple Smile Имам опит с д-р Яков от преди да забременея и съм много доволна от него, но не знам той дали би водил водно раждане Simple Smile
Терминът ми е края на април и ми е време вече да помисля сериозно за раждането  Joy
Мерси предварително за инфото Simple Smile
Чак пък да сме се ориентирали към секцио...аз от две седмици се тръшкам и се моля на бебчо да се обърне пак,за да родя естествено, ама не ще. Вече съм в 37-ма г.с и вероятно трябва да се откажа от тая мисъл. Преди няколко страници,  когато мислех че и аз ще раждам нормално, питах за водното раждане. Някой сподели, че е ходил на показно, била приятна обстановка с приглушена светлина, имало топка, можело ако искаш да родиш там, но ако се наложи те карат в залата, но до колкото разбирам никой не е родил там в крайна сметка. Може да питаш акушерката да ти разкажат или да ти покажат направо.

Диди, може ли да споделиш какви упражнения правиш, за да се обърне бебчето.

# 273
  • Варна
Ето тези :

# 274
Здравейте и от мен Simple Smile Прочетох доста неща тук и виждам, че повечето са се ориентирали към секцио. На мен пък един от най-големите ми страхове е да не се наложи да ме режат, защото изключително много искам да родя естествено Simple Smile Насочих се към Майчин дом, защото е единственото място във Варна, където има възможност за водно раждане Simple Smile Много ще се радвам, някоя от вас, която реално е ражадала в тази вана да сподели опит, а другият ми въпрос е ако знаете кой от лекарите и акушерките там са привърженици на естественото и активно раждане, защото така или иначе ще избирам екип, та да знам към кого да се насоча Simple Smile Имам опит с д-р Яков от преди да забременея и съм много доволна от него, но не знам той дали би водил водно раждане Simple Smile
Терминът ми е края на април и ми е време вече да помисля сериозно за раждането  Joy
Мерси предварително за инфото Simple Smile
Чак пък да сме се ориентирали към секцио...аз от две седмици се тръшкам и се моля на бебчо да се обърне пак,за да родя естествено, ама не ще. Вече съм в 37-ма г.с и вероятно трябва да се откажа от тая мисъл. Преди няколко страници,  когато мислех че и аз ще раждам нормално, питах за водното раждане. Някой сподели, че е ходил на показно, била приятна обстановка с приглушена светлина, имало топка, можело ако искаш да родиш там, но ако се наложи те карат в залата, но до колкото разбирам никой не е родил там в крайна сметка. Може да питаш акушерката да ти разкажат или да ти покажат направо.

Аз ходих онзи ден да разпитвам Simple Smile Говорих първо с Яков и той казва, че нямало специално някой, който да се занимава с водното раждане, "просто на някои колеги им е по-досадно" Wink После предложи ако искаме да се качим да разгледаме и ние отидохме Simple Smile Хубава изглежда стаята като на снимките, чистичко и уютно. Една мила акушерка ни обясни много подробно как се случват нещата, че се съобразяват с желанията на семейството, но всъщност още никоя жена не била родила реално във ваната, все като се започне същинското раждане, т.е. бебето да излиза, ги слагали на гинекологичния стол, който е точно до ваната. Също каза, че независимо какви са ти желанията, ако те преценят, че не се получават нещата и се налага някаква интервенция, я правят.
Като се роди бебенцето още там го миели само с водичка и ти го давали да го гушнеш и евентуално да засуче. Също каза, че показвали на майките (които желаят естествено) как да се погрижат за бебенцето, как да го изкъпят, да му почистват пъпчето, очичките, нослето, как да кърмят и т.н. Ако това наистина е така е много хубаво, защото съм чувала, че в другите болници това въобще не се случва..
Като цяло впечатленията са ми доста добри и се надявам нещата да са така, както ги обясняват Simple Smile

# 275
Диди благодаря!

# 276
Това с обясненията не е точно така. На мен не ми показаха нищо, дадоха ми бебето на втория ден (аз раждах секцио) и това беше. Станах, смених го, учих се да го кърмя.. Като се замисля, няма и кой знае какво за обяснение, пъпът на бебето беше паднал още в болницата, та за това не трябваше да се тревожа.

# 277
  • Варна
На мен ми показа една акушерка ,как се сменя памперс ,провери как сучи,това е около 2 -ия ден ,още нещо ми обясняваше,вече не се сещам ,но определено имаше една "лекция" .Може би зависи и от акушерките. Rolling Eyes
Как се къпи бебето не ми казаха ,но ,мисля че, големи умения тук не са нужни,поне на мен.Понякога ми помагаше мъжа ми.

Аз няколко пъти вече съм писала ..питайте..никой няма да ви откаже информация. Peace

Последна редакция: пн, 29 фев 2016, 11:41 от Velina_p

# 278
  • Бургас
На мен ми показваха как се кърми, къпе, сменя памперс, нищо че това ми е второ дете. Просто някои акушерки го правят без да питаш, други само ако ти си поискаш.

# 279
Никога не съм имала нужда някой да ми показва нещо, бях се подготвила предварително. Когато родих големият ходих докато правеха сутрешния тоалет и то основно да гледам, как се обработва пъпчето. Мразя някой да идва и да ми дава непоискан съвет и да ми казва, кое как да правя, това по би ме подразнило. Но не вярвам, някой ако попита да му бъде отказано, те няма как да знаят, кой, как приема нещата.

# 280
  • Варна
Момичета да ви питам. Вип стаите с едно легло ли са? И може ли някой да бъде с мен постоянно, ако съм във такава стая? Съответно бебето ще бъде ли в стаята ,ако има външен човек постоянно?

# 281
  • Варна
С едно легло са, но има разтегателно диванче, на което да остава придружителят, ако за него се доплати.
Бебето ще си бъде с теб постоянно, да.

# 282
  • Варна
С едно легло са, но има разтегателно диванче, на което да остава придружителят, ако за него се доплати.
Бебето ще си бъде с теб постоянно, да.
  Благодаря!  Grinning

# 283
Някой може ли да каже актуален ценоразпис, защото не намирам такъв в сайта?Интересуваме най-вече доплащането за ЖК на здравно осигурен и какво включва.Каква е практика в МД , колко често те гледат на ехограф? И още нещо - чувала съм, че две акушерки водят ЖК. От доктора, които избереш ли зависи коя от тях ще е?

# 284
Скоро родих в МД и съм доволна от екипа и отношението. Показаха ми каквото помолих да ми покажат. Бях във ВИП стая, което си е удобство и спомага да се опознаете с вашето съкровище възможно най-бързо.
Бебка беше при мен постоянно от 2-рия ден.
Имах проблеми със слизането на кърмата и запушени канали. Акушерките страшно много ми помогнаха.

Големи благодарности за професионализма на д-р Георгиев и д-р Георгиева, които ме израждаха. Ако имам второ отново бих се доверила на д-р Георгиев. През цялото време бременността ми беше наблюдавана от него и въпреки проблемите завърши успешно.

Общи условия

Активация на акаунт