"Майчин дом"-Варна тема 8

• 128 786
  • 817
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,мами  Hug Пациентка съм на Майчин дом отдавна.Имах една извън маточна бременност и бях при д-р Георгиева и съм изключително доволна-обърна болницата с главата на долу за да разбере какво ми има и слава богу се разминах с махане на тръбата.Единственото от което не съм доволна беше че на профилактичен преглед преди година и казах,че имам сърбеж и тя без да ме погледне ми каза,че било от бръсненето. Сега съм бременна в 7 г.с и двата ми прегледа бяха при д-р Станева-просто защото ми беше по-удобно нейното работно време към момента.Тя видя гъбички и сега съм на глобули и ми е малко притеснено.Записа ме на ЖК при нея за март месец,но съм малко разколебана дали да е тя.Мила е,но не съм свикнала с нея.Вие какво ще ме посъветвате.

# 256
Здравейте и от мен Simple Smile Прочетох доста неща тук и виждам, че повечето са се ориентирали към секцио. На мен пък един от най-големите ми страхове е да не се наложи да ме режат, защото изключително много искам да родя естествено Simple Smile Насочих се към Майчин дом, защото е единственото място във Варна, където има възможност за водно раждане Simple Smile Много ще се радвам, някоя от вас, която реално е ражадала в тази вана да сподели опит, а другият ми въпрос е ако знаете кой от лекарите и акушерките там са привърженици на естественото и активно раждане, защото така или иначе ще избирам екип, та да знам към кого да се насоча Simple Smile Имам опит с д-р Яков от преди да забременея и съм много доволна от него, но не знам той дали би водил водно раждане Simple Smile
Терминът ми е края на април и ми е време вече да помисля сериозно за раждането  Joy
Мерси предварително за инфото Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 10:21 от Orchid85

# 257
  • Варна
Здравейте и от мен Simple Smile Прочетох доста неща тук и виждам, че повечето са се ориентирали към секцио. На мен пък един от най-големите ми страхове е да не се наложи да ме режат, защото изключително много искам да родя естествено Simple Smile Насочих се към Майчин дом, защото е единственото място във Варна, където има възможност за водно раждане Simple Smile Много ще се радвам, някоя от вас, която реално е ражадала в тази вана да сподели опит, а другият ми въпрос е ако знаете кой от лекарите и акушерките там са привърженици на естественото и активно раждане, защото така или иначе ще избирам екип, та да знам към кого да се насоча Simple Smile Имам опит с д-р Яков от преди да забременея и съм много доволна от него, но не знам той дали би водил водно раждане Simple Smile
Терминът ми е края на април и ми е време вече да помисля сериозно за раждането  Joy
Мерси предварително за инфото Simple Smile
Чак пък да сме се ориентирали към секцио...аз от две седмици се тръшкам и се моля на бебчо да се обърне пак,за да родя естествено, ама не ще. Вече съм в 37-ма г.с и вероятно трябва да се откажа от тая мисъл. Преди няколко страници,  когато мислех че и аз ще раждам нормално, питах за водното раждане. Някой сподели, че е ходил на показно, била приятна обстановка с приглушена светлина, имало топка, можело ако искаш да родиш там, но ако се наложи те карат в залата, но до колкото разбирам никой не е родил там в крайна сметка. Може да питаш акушерката да ти разкажат или да ти покажат направо.

# 258
Didi_Bidi, при мене малката е надолу с главата от 6-тия месец и лекаря ми каза, че щом се е обърнала така, няма голяма вероятност да се обърне пак и аз стискам палци да си остане в такова положение Simple Smile
Иначе знам, че има разни упражнения, които могат да се правят за да стимулираш бебето да се обърне..
Освен това моя приятелка е родила по естествен път детенцето си седалищно, но е трябвало много усърдно да търси лекар, който да се съгласи да го изроди така. В крайна сметка всичко е минало нормално и не е имало проблеми Simple Smile

А за въпроса ми, все пак ако някой може да ми спомене имена на лекари и акушерки с добри отзиви за естествено раждане в МД, ще съм много благодарна Simple Smile

# 259
  • Варна
Д-р Митев, д-р Костов, д-р Друмев, д-р Атанасова...

# 260
  • Бургас
Ако трябва да избирам между Станева и Георгиева, категорично бих избрала Георгиева. Ходила съм на прегледи при Станева, така че имам някакви впечатления от нея. Благодарение на Георгиева родих здраво и доносено бебе, тя видя и проблема ми след секциото и взеха мерки навреме. За мен това е човек, който си обича работата и на който можеш да разчиташ.

# 261
  • Варна
Orchid85 , и моят се беше обърнал и после в края на 8-мия реши друго Cry
Правих упражнения, обаче понеже си падам малко майка пигмей, a пък бебето си е фул сайз, нещо почна много да ми контрахира матката, щото му идвала малка квартирката на бебето и с движенията си ми предизвиква болка и контракции. Като спрях упражненията нещата се пооправиха. Гледам поне съветите за седене и стойка да спазвам и се движа доста...за което всички ми се карат, ама не мога да вирна краката и да давам разпореждания по цял ден, а и в това хубаво време как да се затворя в нас. Някак си все си мисля, че като бебето реши да излиза и започнат контракциите, ще се обърне, ама няма гаранция, че ще го реши преди датата за секцио. Иначе за естествено раждане при седалищно и аз съм чувала, ама първо че не знам къде да намеря лекар, който да се навие, второ нямам им доверие вече, те нямат опит повечето, за най-малкото режат, пък какво остава за седалище ...
Та да не спамя само темата с личните си драми, мисля че го разгадах, ама пак да питам - ако не ползвам ВИП, присъствие на бащи и други глупости, ако бебето няма нужда от грижи и ни изпишат на 5 ден, цената е 1140лв, нали ?
Другото ми чудене е какво става ако тръгна да раждам преди датата.Отивам на място и ме оперира дежурният или ще викат моя лекар ? Аз хич не държа на мойта, ама не знам как да им го кажа...то егати избора на екип - каза ми ще те режем, избери си дата . Мен това ми изглежда като тя да ме избра, не аз нея , не може ли тя да ми плати допълнително за избор Grinning

# 262
  • Варна
Ако лекарят ти е в града, а не в планиран отпуск, ще го извикат - без значение от часа.

# 263
  • Бургас
Диди, да цената в този случай е 1140 лв.
Ако тръгнеш да раждаш по-раное извикат твоя лекар. Събират екипа много бързо, между 20 и 40 мин. максимум. За мен се събраха за 20, беше 12 през нощта. Докато лежахме в патологията ги засичахме за колко време се събират за спешно секцио, ако доктора не е на смяна. Щом не държиш на твоя доктор, можеш да им кажеш, че искаш да те оперира дежурния. Цената обаче си остава същата.
Малко спам, ама аз съм раждана естествено седалищно. В резултат имам луксация на тазобедрените стави. Вярно било е преди много години, ама риска и при раждане сега си остава същия.

# 264
  • Варна
Мда...определено не ми се рискува, просто тъпо и упорито ще си вярвам докрай, че ще се обърне  Sad

# 265
  • Варна
Да ценната си е все 1140 лв., вече нямало раждане без избор на екип.
Didi_Bidi ти при коя докторка беше, Бейлерян ми се върти  newsm78, кога ти е датата ако не е тайна ?

# 266
  • Варна
Бейлерян да, 10 март съм планирана, 18-ти ми е терминът.

# 267
  • Варна
Ясно, защо и на мен ми таксуваха "избор на екип", а ме оперираха дежурните. Поне на регистратурата можеха и това да кажат. Също и да си оправят ценоразпис а в сайта.
А това само за секциото ли е? Защото за естествено все още си има 2 цени.

# 268
А да попитам някой за отзиви от др Димитър Корновски?! Вече съм в 6 несец , той ме следи , избрах него заради многото хубави неща които бях чула,а и защото първия ми преглед беше при една зла докторка #Cussing out но това е друга тема !! И все пак ми се искаше някой във форума да си каже мнението. Иска ми се да родя естествено(бебчо стои с краката нагоре от началото Blush) и за това се чудя дали да плащаме за избор или да се доверя на дежурен ?!

# 269
  • Варна
Бейлерян да, 10 март съм планирана, 18-ти ми е терминът.

Готина ми се видя, един път бях на преглед при нея, също съм чувала добри отзиви  Peace

Ясно, защо и на мен ми таксуваха "избор на екип", а ме оперираха дежурните. Поне на регистратурата можеха и това да кажат. Също и да си оправят ценоразпис а в сайта.
А това само за секциото ли е? Защото за естествено все още си има 2 цени.

Останах с впечатление, че вече въобще няма цени без избор на екип, но все пак може да се звънне да се пита специално за естествено раждане.

Общи условия

Активация на акаунт