"Майчин дом"-Варна тема 8

• 128 824
  • 817
  •   1
Отговори
# 45
Аз се сещам за кого говорите, беше наистина не толкова любезна като всички други, но аз явно не съм и обърнала особено голямо внимание, защото не мога да кажа нищо лошо. Аз съм изключително доволна от всички. При мен имаше друг проблем - 2-та дни бях с едно момиче в стая, с което се разбирахме много добре, но след като я изписаха, ми доведоха една много досадна жена, която не спираше да мрънка от всички и всичко, и най-лошото - хъркаше като трактор Simple Smile За мен целия престой там беше много приятен, не съм имала нито един повод да се почувствам зле заради някой от там. А пък и заради един човек не си заслужава да си разваляш настроението.... аз в АГ няма да стъпя никога!

# 46
  • Варна
Аз съм пускала оплакване от Мариянка Димова.Описала съм в предната или по-предната темата случаят.Накратко - не пуснала билирубин на бебето ми, на око преценила, че няма жълтеница, обаче точно две седмици след изписването се наложи да вземат дъщеря ми в ДОРИЛ / интезивното/ на терапията, беше с хипербилирубинемия.Това са хиперстойности на билирубина и са опасни.Грешката беше нейна, защото ако беше пуснала в МД изследването щяхме да се разминем само с няколко часа фототерапия и толкова.Отделно, че не беше описала в епикриза, т.е. не разбрала, че бебето което изписва има персистиращ арт. канал на сърцето, състояние, което следва да е чула при рутинните прегледи на слушалка и да напише в епикризата препоръки за следенето.Такива нямаше.
Пък съвсем отделно отношението ѝ беше грубо към повечето майки.Специално на мен ми се сопна, че щом 4 дни съм нямала кърма и не съм била правела усилия да кърмя, ама това с много сопнат тон.Което пък не беше вярно, усилия правех, за протокола ще отбележа, че всъщност усилията се отблагодариха и кърмих, при това цели 2г..

Изобщо се чудя за какво още си я стискат тази лекарка, очевидно не съм само аз, която съм се оплакала от нея.

# 47
mmilityy, явно са го взели под внимание това, което описваш, защото момичето с което раждахме на няколко пъти пускаха на бебето й излседванията. Даже точно Димова, беше казала, че при високи стойности няма да ги изпише.

# 48
  • Варна
Радвам се, ако е така.Аз тогава доста се поскарах, играх си да пиша жалби, те я глобиха тогава нея.

# 49
Здравейте!
Не знам дали тук трябва да попитам за Инвитро клиниката на Майчин дом, има ли момичета които са минали процедури там, от кои доктори са доволни и въобще?...

# 50
*Малинка*, честно казано не мисля, че в МД има добри специалисти точно за това. Във Варна май д-р Александров от АГ, казват, че е добър, но мен ако питаш по добре в София. Да не кажа, че последно време все повече мои познати ходят в Турция  Rolling Eyes

# 51
  • Варна
Сред моите познати има няколко доволни от Момчил Сариев, дори вече има на лице и прекрасен резултат, но доколкото разбирам - по-скоро не това е мястото. Ако става въпрос за бременност или проблем, веднага бих препоръчала, но като добра репродуктивна клиника напоследък се спряга "Радост" на Емин. Мненията, разбира се, са противоречиви и за там.

Да попитам тези от вас, които са следили бременност при М. Яков - при него ли ходите след това на профилактични прегледи? Нямам някакви конкретни оплаквания, но ми се ще да пусна втора цитонамазка за годината и се чудя дали да го занимавам предвид колко зает е или да се насоча към друг лекар newsm78

# 52
Тайга, аз си ходя само при него, не само за раждане. Даже смятам тези дни да си запиша час, че бая го отложих.

# 53
До допълня и аз, че тази педиатърка вече е коментирана в предишни теми. На мен също ми каза огромна простотия, но аз само я погледнах и мълчах. Тишината в стаята беше потресаваща. Тя смени темата.  Mr. Green   Но като плюс мога да кажа, че тя поне го прави директно и ако си се взел в ръце можеш да й отговориш подобаващо и освен това ще ти повярват, защото я познават. Докато има някои други медицински лица /пак в МД/, които го правят лицемерно/чакат да сте насаме или нещо от сорта/.

Що се отнася до билирубина в предишна тема писах  че моето дете беше  с изключително висок билилубин след изписването и стигнахме до фенобарбитал, защото бяхме на границата с рисковите стойности.
Тук понеже се приемат само положителни мнения за МД, ме попитаха как мога да обвинявам лекарите за жълтеницата на детето си. Но е факт, че педиатърката на детето и доц.М.Георгиева / гастроентеролога/ бяха на мнение, че някой в МД не си е свършил работата. Аз си знам как съм водила едно-двумесечно дете през 10 дни/трябваше по често, но нямаше как!!!!/ да му вземат кръв и педиатърката да му проверява слуха и двигателното развитие.

И всичко това са нещата на които съм махнала с ръка защото имаше и по-лоши.

Иначе да, добри условия, има и свестни лекари и акушери, които вероятно не са толкова натоварени. Но човек никога не трябва да му пада гарда, защото аз с грешната си представа, че МД е добро място бях с намалена критичност. Ако нямах проблеми и аз сега най-вероятно щях да хваля. Но за лош късмет видях лошата страна.

Просто се пазете и реагирайте с оплакване винаги.

# 54
Здравейте!
Не знам дали тук трябва да попитам за Инвитро клиниката на Майчин дом, има ли момичета които са минали процедури там, от кои доктори са доволни и въобще?...

По -добре в София или Тутракан.

# 55
  • Варна
При мен имаше друг проблем - 2-та дни бях с едно момиче в стая, с което се разбирахме много добре, но след като я изписаха, ми доведоха една много досадна жена, която не спираше да мрънка от всички и всичко, и най-лошото - хъркаше като трактор Simple Smile
newsm62 newsm62 newsm62
Ей заболя ме корема от смях!

Аз съм раждала 2 пъти там секцио.При Анна Атанасова,невероятна лекарка!Второто ми беше преди 2 месеца.
На тая педиатърка изобщо не и обръщах внимание виждаше ми се въртоглава. Laughing Laughing LaughingВидях я 2-3 пъти само.През другото време минаваше едно много младо момиче на нейното място.Доволна съм от всички там.Имах чувството че съм на хотел а не в болница.Момичето с което бях в стая беше страхотно,много се разбирахме,направо ми беше мъчно като си тръгвах.

# 56

На тая педиатърка изобщо не и обръщах внимание виждаше ми се въртоглава. Laughing Laughing Laughing

Ще ме уморите Joy Joy Joy Повечето явно я усещат като жена не в час, а Яков още я държи:))

# 57
  • Варна

На тая педиатърка изобщо не и обръщах внимание виждаше ми се въртоглава. Laughing Laughing Laughing

Ще ме уморите Joy Joy Joy Повечето явно я усещат като жена не в час, а Яков още я държи:))

Ами то  на тези години, нали е пенсионерка и с тази професия, няма начин да е много в час. Simple Smile

# 58
  • Варна
Мен ме пита точно преди да влезем в операционна:
- Коя кръвна група си?
- Б положителна - отговарям аз
- Ау, и аз съм тая, тя е циганската!
И аз така  newsm78

hahaha hahaha

# 59
Аз раждах в МД преди 2 седмици, при дежурен лекар, падна ми се Анна Атанасова,а анестезиолог Добрева, имаше едно момиче, което приеха преди мен, тя беше за нормално раждане също, но нямаше разкритие, акушерките си говориха с Атанасова, че може да се наложи секцио накрая и всички стискаха палци да успее все пак нормално да роди. После си говорихме за избора на секцио с тях, и всички бяха на мнение че няма по-хубаво от естественото раждане... и е така! Аз родих след 1 час, а момичето я чакаха 20 часа, докато накрая наистина се наложи секцио... Анна Атанасова може да ви изглежда малко дръпната, но всъщност е добър лекар, аз имах доста разкъсвания, не знам точно колко шева бяха, но още на 3-тия час се разхождах из болницата, на 5-тия ден нямах почти никакви болки.
Като цяло, изборът на МД , беше най-доброто ми решение! Очарована съм от всички там. Най-добро впечатление ми направи Д-р Костов, беше изключително внимателен! - не знам какво му е мнението за нормалното раждане...

КОлко  дена лежа в Мд? По здравна каса ли беше  и колко ти излезе всичкото?))))

Общи условия

Активация на акаунт