"Майчин дом"-Варна тема 8

• 129 080
  • 817
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Цитат
Като по-опитна ,с второ дете, бях настоятелна  и пряма

Именно.

ама сега като се замислих и с първото беше абсолютно по същия сценарий,всичко беше перфектно Peace,иначе нямаше да се запътя пак там да раждам Peace

# 76
  • Варна
Моето бебе беше в отделението три седмици, с абсолютно всички смени се засякохме по няколко пъти. Нелюбезно, грубо отношение, липса на информация - не се е случвало никога от страна на акушерки. Само д-р Димова има странен за мен подход, но нея я обсъдихме вече.

# 77
Цитат
Като по-опитна ,с второ дете, бях настоятелна  и пряма

Именно.

При кой лекар ражда? Беше ли доволна от него?

# 78
  • Варна
Цитат
Като по-опитна ,с второ дете, бях настоятелна  и пряма

Именно.

При кой лекар ражда? Беше ли доволна от него?
Консултациите ми водеше  Капка Атанасова и при двете бременности, не мога да се сетя от какво мога да се оплача,нищо конкретно не ми идва в главата ,освен че дълго се чака пред кабинета и.
Но това хич не ми пречеше ,по цели дни стоях вкъщи,даже ми беше някак приятно да чакам ,особено когато имаше изписвания. Grinning

Като цяло съм доволна,с първата бременност доста я поизмъчих,беше трудна бременност ,с изоставане на плода ,намалени околоплодни води,нарушен кръвоток,направо ме избута почти до края ,с всякакви възможни лекарски намеси ,ако мога така да се изразя.Имам предвид дишане на кислород,постоянно наблюдение с доплер, на 3Д видеозон,2 пъти седмично  запис на тонове. Rolling Eyes Накрая роди се моето слънце 3700 ,живо и здраво  Grinning 8 дни преди термин.Беше секцио ,заради околоплодните  води ,които бяха под граница и ако се вземат всичките проблеми около бременноста,  беше рисковано да се подложа на нормално раждане.Секциото беше направено от Капка Атанасова с много миниатюрен шев,не знам как е успяла да извади от там бебе с тегло 3700  Laughing

Втората  бременност беше цвете,никакви проблеми ,само където малкия се роди 2 седмици по-рано със спешно секцио(беше седалищно разположен) ,което го направи дежурния лекар д-р Митев,понеже Атанасова беше на някаква конференция  в София.  Беше  перфектен ,през цялото време  се шегуваше , непрестанно се хилих. И сега като пиша това, усещам усмивката ми  на лицето ,  хахаха.Бях със силно кървене,веднага ме прие ,в 14.15 дойдох в болницата в 15.30 се роди второто ми слънце.
Шева не беше тоокова перфектен обаче,ама това не ми е проблем. Grinning

Успех на всички.

# 79
Благодаря ти! Много приятно ми стана да прочета това, което си преживяла и най-хубавото е че въпреки трудностите всичко е минало супер. За Капка Атанасова наистина знам, че прави най-хубавите шевове. А за Митков чувам само положителни неща. А знаеш ли колко струва сега секциото там?

# 80
Да, дадоха. Ама трябваше детето да ревне с цяло гърло или да вдигам скандал. Иначе ти обясняват, че стомахчето му било малко и нямало нужда. Стиснат те за гърдата без да питат "а имаш коластра" и приключват.
Въобще, за мен МД беше разочарование. Явно съм очаквала класа, каквато нямат.
Никакъв скандала не съм правила,даже не съм повишавала глас ..просто им казах какво искам за детето,кавото и да ми обясняват...не че ги защитавам,казвам как беше при мен. Като по-опитна ,с второ дете, бях настоятелна  и пряма  Peace
Аз не знам какво очаквате, как всеки има някакви претенции заради парите които сте дали... ако бяхте в АГ щяхте и повече да дадете за половината от това което е в МД... аз съм с първо дете, нямах никакви проблеми с нито една от АГ и от педиатърките, просто защото не съм очаквала явно чудеса, все пак е болница, имат 30 деца на главите си...каквото съм поискала, не са ми отказали, питах ако нещо не ми е ясно и получих отговор. Аз мислех че нямам кърма и затова ми предложиха пробно теглене и стана ясно че имам... а преди това му давах малко АМ защото ме питаха дали искам, за да съм спокойна че е ял, и след като върна малко мляко стана ясно, че реве за друго... така че много зависи от вашата нагласа и от отношението, нито аз съм се държала все едно са ми длъжни нон-стоп да ми обръщат внимание, нито те към мен. Изключително се радвам че избрах МД!

# 81
  • Варна
Благодаря ти! Много приятно ми стана да прочета това, което си преживяла и най-хубавото е че въпреки трудностите всичко е минало супер. За Капка Атанасова наистина знам, че прави най-хубавите шевове. А за Митков чувам само положителни неща. А знаеш ли колко струва сега секциото там?
1140 лева

# 82
  • Бургас
Здравейте,
Аз ще раждам в МД живот и здраве през януари. Вчера на консултацията ми споменаха за "екстрите, които болницата предлага" при раждане, което включваше и присъствие на таткото по време на раждането, което ще е секцио при д-р Яков. Някой има ли повече информация как точно се случва това - в операционната ли го пускат или ще гледа през стъкло, за снимки също нещо ми споменаха, но аз не се задълбочих, мислех, че в сайта ще има повече инфо, но няма ...

# 83
tanya_79, моят мъж и трите пъти беше с мен при секциото. Не е вътре в операционната, а зад стъкло. Снима през цялото време, а след кто изадят бебето се премества с него и акушерката, да го прегледат, измерят, изтеглят.... Реално той е първият който вижа бебето.

# 84
  • Варна
Аз не съм се интерисувала от тези неща.След раждане хич няма да ми е до снимки Laughing.А за таткото абсурд да присъства,той ще препадне там. Laughing Laughing Laughing

# 85
  • Варна
Мен ме е яд, че не се сетихме да се възползваме от тази опция. Но секциото беше по спешност, бяхме доста стреснати и така и нямаме снимки от първия ден на бебето.
Всъщност имаме чак от третия.

# 86
  • Варна
Родата като дойде първия ден на свиждането направиха снимки.

# 87
  • Варна
tanya_79, кой ти обясни за екстрите?
На моето секцио таткото не присъства, но имаме снимки, когато са му го показали на вратата.

Radina, таткото предполагам, че не стои от страната, откъдето се вижда самата операция?

# 88
Аз бях с естествено раждане, бащата не присъства, но GSM-а беше в мен и имам снимка от първите 5 минути(докато я повиват). Таткото чакаше отвън и му я показаха на вратата, след като я измериха и изтеглиха. Той тогава също е направил снимка.

# 89
Radina, таткото предполагам, че не стои от страната, откъдето се вижда самата операция?

Вижда всичко, стълкото е успоредно на операционната маса  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт