"Майчин дом"-Варна тема 8

• 129 401
  • 817
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Може ли някой, който следи бременност при Максим Яков, да сподели дали и кога ще отсъства той през декември?

# 106
  • Варна
Може ли някой, който следи бременност при Максим Яков, да сподели дали и кога ще отсъства той през декември?

Влизаш на сайта на МД, в менюто за запазване на час има целият график на д-р Яков до края на годината, мисля даже, и за началото на м. Януари  Peace

# 107
  • Варна
Като гледам графика в нета, часовете му са до 18-ти декември и след това чак на 4-ти януари.

# 108
  • Варна
Благодаря, ще пробвам да се вместя преди почивката му значи.

# 109
  • Бургас
На мен Яков ми каза, че няма да го има от 20-ти до 04.01 (това обаче беше в началото на този месец). Сега съм на преглед на 15.12 и ще разбера последно кога ще отсъства. Ох, ще трябва и дата за секцио да мислим тогава ...

# 110
  • Варна
Момичета, някоя от вас раждала ли е или предстои ли и нормално раждане при д-р Бейлерян? Водя си ЖК при нея и вече почва малко да ме притеснява, че е привърженик на секциото и реже за щяло и нещяло... Първо от четвъртия месец почна да ме плаши с тесен таз (дребна съм,но ако има пък нещо дето да не ми е тясно, това е тазът). Преди три седмици пък в 23 г.с  ми каза "плацентата ти остана ниска, да знаеш" (превод в ефир - разбирай секцио). Оказа се, че първо, че плацентата се качва до края на бременността според разширяването на матката, и второ, че това не е предпоставка за секцио, освен там при разни изключения... Аз колкото изпитвам панически страх от секцио, май баш на грешния лекар попаднах... Какво ще кажете, имате ли такива впечатления или си набивам паранои?

# 111
Мисля,че няма нужда да се самонавиваш. Плацента се позиционира до 20г.с.,така ми обясниха няколко лекари,и аз имах подобен проблем в началото.Д-р Бейлерян е от лекарите,които не обичат да плашат пациентите си и поднася информацията помежду другото,но винаги ще ви насочи правилно.Имам доста познати раждали естествено при нея,аз бях секцио,  но при сериозни основания. Този въпрос ще го обсъдите към 34-35 г.с.Наистина доверете й се и не се страхувайте предварително.

Последна редакция: ср, 09 дек 2015, 13:06 от *polka*

# 112
  • Варна
Явно колкото лекари, толкова и мнения... друг лекар ми каза, че плацентата се вдига в зависимост от това колко се е разширява матката, т.е се вдига до края на бременността . Може би, защото и двете ми познати, които ми я препоръчаха ги е израждала секцио и затова съм параноясала. Ще мисля положително пък да видим  Peace

# 113
  • Варна
Плаценатата наистина се вдига до края на бременността.Аз бях с превия тоталис.Имах показания за секцио по друга причина, но и да нямах, с такава плацента нямаше как да е иначе.Чакахме я да се вдигне до края на бременността, че бебето беше дълго седалищно, аз носех ниско и беше добре дори и при моят случай / въпреки секциото/ да се вдигне поне малко.Не се вдигна.
Иначе са ме гледали повечето лекари в МД. Яков ми прави секциото и ме наблюдава накрая, доц. Маркова ми следи ЖК / тя тогава още имаше к-т в МД/.

За Бейлерян не мога да дам мнение, но пък винаги може да потърсиш второ, по случая с плацентата.Ако наистина остане ниско ще се наложи секцио, защото нормалното раждане при някои видове превия може да е доста опасно.Но има време, съвсем възможно е изобщо да не ти се наложи секцио.А дори и да се наложи, не е толкова страшно секциото.

# 114
  • Варна
Наистина ако се наложи секцио не се шашкай.Не е страшно.Минава и заминава.Както при нормалното така и при секциото си има болка.Аз минах вече през две.Вземаш 2-3 дни обезболяващи и си патрон.

# 115
Здравейте, момичета ориентирала съм се към Анна Атанасова да раждам нормално някой може ли да сподели скорошно мнение за нея. И колко струва прегледа защото аз не си водя бременността при нея. Благодаря предварително.

# 116
  • Варна
Здравейте, момичета ориентирала съм се към Анна Атанасова да раждам нормално някой може ли да сподели скорошно мнение за нея. И колко струва прегледа защото аз не си водя бременността при нея. Благодаря предварително.
Здравейте, и аз съм при нея. Разговаряхме и тя самата каза,че ако няма медицински причини държи на нормалното раждане.Само преглед е 30лв, преглед с ехограф -50лв.Има момичета раждали при нея, ще се включат и те.

# 117
Да благодаря ти. Записах си час за сряда  Grinning

# 118
  • Варна
Много добър избор сте направили момичета.

# 119
Аз съм при д-р Костов, много съм доволна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт