"Майчин дом"-Варна тема 8

• 128 773
  • 817
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
Има два вида консултации - интензивна и стандартна. Включват всички изследавания по ЗК, БХС и фетална морфология. Разликата е в броя на ехографиите, като интензивната включва и изследване за токсоплазмоза. Цената на стандартната е 575 лв., на интензивната 625 лв. ако няма промяна в последните три месеца. Аз бях със стандартна, викаха ме през три седмици, ехограф  не са ми правили само при две от посещенията. Ако обаче имаш проблем или притеснения за нещо си отиваш при доктора да те види и не доплащаш. Акушерката зависи от доктора, който ще избереш. Смятам, че и двете ще си свършат работата много добре.

# 286
  • Варна
Момичета, това с почерпката го мисля от няколко дни и не мога да го измисля.Утре ми е секциото и не знам как да го направя. На деня ли се черпи дежурния екип и лекаря, на изписването ли, черпи ли се изобщо...Ако чакам изписването може да не са дежурни същите акушерки и лекари, от друга страна пък и тези, които ще се грижат за мен пет дни и те заслужават, ама как да стане да черпя цялата болница...

# 287
  • Варна
Момичета, това с почерпката го мисля от няколко дни и не мога да го измисля.Утре ми е секциото и не знам как да го направя. На деня ли се черпи дежурния екип и лекаря, на изписването ли, черпи ли се изобщо...Ако чакам изписването може да не са дежурни същите акушерки и лекари, от друга страна пък и тези, които ще се грижат за мен пет дни и те заслужават, ама как да стане да черпя цялата болница...
  Аз черпих на изписването, които бяха дежурни, падаше се събота. Иначе имах желание да подаря нещо на анестезиоложката д-р Александрова, купих и една орхидея и нещо шоколадово, надписах и помолих да и ги предадат, като дойде на работа.  Peace

# 288
  • Varna, Bulgaria
Това за почерпката и мен ме вълнува. Какво да взема и на кой/къде/кога се дава?

# 289
  • Варна
На изписването носихме почерпка и ние.
Оставихме я на една санитарка, която занесе всичко в стаята за персонала.

# 290
  • Бургас
И ние носихме почерпка на изписването. Личен подарък направих на докторите, но го занесох на контролния преглед.

# 291
  • Добрич
Ние поръчахме в деня на изписването цветя за акушерката и докторката и една торта от сладкарници Неделя. Всичко донесоха направо в болницата, тортата оставихме горе на рецепцията!

# 292
  • Добрич
С едно легло са, но има разтегателно диванче, на което да остава придружителят, ако за него се доплати.
Бебето ще си бъде с теб постоянно, да.
  Благодаря!  Grinning
Аз бях във ВИП стая със съпруга ми от приемането ми в болницата до изписването. Имахме две еднакви болнични легла, не е спал на разтегателен диван. Бебето също беше постоянно при нас, вземаха го за сутрешния тоалет докато мине визитацията и после ни го връщаха пак.
Успех!

# 293
Да споделя и аз лично мнение и впечатления за "Майчин дом" . Загубиха ме като пациент, най-вече заради отношението си и способността си " да те гледат само в ръцете". Етиката някак остава на заден план, по важно е да дадеш едни  650 лева за ЖК, пък какво ще включва и как ще протичат прегледите кой ли да ти обясни. Ами скъпи акушери и лекари първа бременност ми е, написано е, виждате го, няма как от 8ма седмица да съм информирана и подготвена за всичко ... На регистратура ми отговаряте  с надсмешка относто интензивния пакет ЖК, препращате ме към акушерката - тя да ми обясни, акушерката от своя страна ми отговаря, че не й е задължение .... Проявете малко човешко отношение, внимание към пациента, все пак нали ние ви изкарваме заплатите и щом сме решили да раждаме при вас е ясно, че сме готови и да плащаме до последното, за каквото кажете и по колкото кажете. Лично аз останах с впечатление, че в тази болница здравето, информираността и спокойствието на пациента, остават на по-задна позиция след това да плащаш безбожно високи УЗД, ЖК, прегледи и т.н. И защо? Защото там работят най-големите специалисти ли? Или защото само там техниката е на високо ниво? Не! Съвсем не съм съгласна. То не е само да имаш лъскава опаковка, а с отношение към пациента да запазиш доброто реноме на заведението. Да покажеш, че с това си различен и че заради това си заслужава хората да платят по-висока цена именно в "Майчин дом" Варна. Между другото голямо разочарование и от отношението на д-р М.Яков, предполагам отношението на вашите служители произлиза от примера, който вие давате.... Моля за извинение от тези, до които това не се отнася  Peace

# 294
beychevadj не знам какво си преживяла . Аз не съм ходила на ЖК в майчин дом и отидох да раждам там без уговорка , просто при доктор  който е на смяна. Получих невероятно обслужване.  Първо в приемния кабинет много бяха любезни и внимателни 2 сестри. Обърнаха ми голямо внимание разпитваха ме за живота. Докторът също беше много мил и внимателен. После в предродилна зала една след друга акушерките идваха и ми мериха контракциите, също много любезни и внимателни. Докато обикалях из коридорите и чаках разкритие все някой минавайки се спираше до мен да ме пита как съм има ли напредък  Crazy Heart EyesПо време на раждането докторът стоя до мен с ръка на корема ми и ми казваше кога идва контракцията  Heart Eyes .След раждането също всички бяха много внимателни. А когато прибираха бебета по време на свиждания  и ако някое бебе плаче сестрите  или им дават биберони (ако майката е донесла) или люлеят на ръце. Това в нито една болница не можеш да го видиш. След сутрешен тоалет моето бебе плачеше и ми го върнаха веднага щом го оправиха и си продължиха наред с другите - това също никъде го няма, в Окръжна болница майките стоят в коридора и им се къса сърцето от това че всички бебета  реват затворени, никой не бърза да ги оправя че да ги върнат ..... Мога и още да описвам, но стана дълго. Само да кажа че ми е трето бебе и имам сравнение с Окръжна болница където раждах 2 пъти

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 15:34 от Люлия

# 295
Направо ми е странно някой като напише такъв пост, то ясно, че хора всякакви, претенции различни...Възможно е това, което някой го дразни, за друг да не е кой знае какво. Досега никой нищо не ми е отказвал като информация, внимание...Един единствен път се беше получило объркване с болничния ми, но все пак и те са хора и какво като съм си платила, случват се такива неща. Пък може би и аз питам и разпитвам докато не ми се изясни ситуацията, дори и с цел да досадя с нещо, но в крайна сметка е в мой интерес. Но пък в целия град има лекари, акушерки, къде на частно, къде по ЗК все ще се намери кой да ти води консултациите. Аз мисля, че по-добро отношение няма да намериш, въпреки това което пишеш, но ти си знаеш, не си заслужава да си тровиш нервите и да даваш пари за нещо, което мислиш, че няма да ти свърши работа. Хормоните са страшно нещо, особено в началото Wink

# 296
Здравейте, момичета!
Знам, че може би мястото не е тук, но незнам вече къде да пиша. Искам да си намеря точния лекар.
Имам 2 спонтанни аборта, и от излседванията излезе, че имам тромбофилия. Ходила съм няколко пъти в МД, но незнам сега към кого да се обърна?Бихте ли ми препоръчали някого , който може да се заеме с моя проблем. А наистина искам да намеря "моя" доктор, точно там ! newsm78 newsm78

# 297
  • Варна
Аз изкарах проблемна бременност след мисед аборт при доктор Яков. Също имам тромбофилия, заради която през цялото време бях на АП и Фраксипарин.

rose91green, ти бременна ли си в момента?

# 298
  • Варна
Разликата е в броя на ехографиите, като интензивната включва и изследване за токсоплазмоза.
Разликата е само в броя ехографии, токсоплазмоза не е включена. На мен дори и микробиология не са ми пускали, което мисля, че е пропуск.

# 299
Тайга , не в момента не съм. Последния кюртаж ми беше ноември 2015.
Да, казаха ми , че ще почвам фракси при ++ тест, но само това и за АП споменаха. Ноооо,четох чее някой са го почнали още преди.. а на мен нищо не са ми казали. Именно затова искам да намеря някой, който да ми изясни нещатааа// Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт