"Майчин дом"-Варна тема 8

• 128 754
  • 817
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Аз започнах АП при планирането на бременност. Тоест - започнахме опитите и аз започнах приема. А фраксипарина - при първия преглед, веднага след положителен тест.

Тромбофилията ти след изследвания в Генетичната лаборатория в Терапията ли се доказа? Питам те, защото аз тогава направих подробна консултация с д-р Константинова и я разпитах конкретно при моите проблеми към кой лекар да се насоча за проследяване на бъдеща бременност. Тя ме насочи към Максим Яков, но аз така или иначе вече бях негова пациентка и не исках да го сменям. Така че моят съвет е - препоръка от генетик!

Още повече, че при мен имаше и завишени НК клетки. Д-р Яков прецени, че няма да включваме медикаменти и да правим каквото и да е допълнително при въпроса, но в други случаи се налага консултация с имунолог и допълнително проследяване.

Но и за това ще те насочат от Генетичната лаборатория, така че според мен се обърни към тях.

Успех! bouquet

# 301
Аз започнах АП при планирането на бременност. Тоест - започнахме опитите и аз започнах приема. А фраксипарина - при първия преглед, веднага след положителен тест.

Тромбофилията ти след изследвания в Генетичната лаборатория в Терапията ли се доказа? Питам те, защото аз тогава направих подробна консултация с д-р Константинова и я разпитах конкретно при моите проблеми към кой лекар да се насоча за проследяване на бъдеща бременност. Тя ме насочи към Максим Яков, но аз така или иначе вече бях негова пациентка и не исках да го сменям. Така че моят съвет е - препоръка от генетик!

Още повече, че при мен имаше и завишени НК клетки. Д-р Яков прецени, че няма да включваме медикаменти и да правим каквото и да е допълнително при въпроса, но в други случаи се налага консултация с имунолог и допълнително проследяване.

Но и за това ще те насочат от Генетичната лаборатория, така че според мен се обърни към тях.

Успех! bouquet
Да, изследванията ми са пуснати в Геника. И от пакета тромбофилии излезе,че съм хетерозиготен носител на R506Q. И наистина в забележката най-долу пише,че се препоръчва консултация със специалист АГ + медико-генетична консултация. Но тъй като не съм от Варна, но ми е близко, исках конкретни имена, за да не се лутам. newsm78 Незнам ако отида при АГ специалист дали ще мога да получа нужната информация. Извинявай,ако задавам глупави въпроси, но всичката тази информация за мен със заболяването ми е ново и не ясно. #Crazy

# 302
  • Бургас
Разликата е в броя на ехографиите, като интензивната включва и изследване за токсоплазмоза.
Разликата е само в броя ехографии, токсоплазмоза не е включена. На мен дори и микробиология не са ми пускали, което мисля, че е пропуск.
В информаьията, която ми дадоха изрично пишеше за токсоплазмозата. Микробиология и на мен не ми пуснаха, когато попитах казаха че се прави по преценка на гинеколога.

# 303
  • Варна
Явно на различните хора и различна информация дават, но е факт, че не са ми споменавали и не са ми правили изследване за токсоплазмоза.

# 304
Аз пак да се включа с въпросче Simple Smile
Препоръчаха ми д-р Друмев за естествено раждане, някоя от вас има ли отзиви за него?

# 305
Аз пак да се включа с въпросче Simple Smile
Препоръчаха ми д-р Друмев за естествено раждане, някоя от вас има ли отзиви за него?

Много е мълчалив, но пък иначе той ми беше на секциото и съм с добри впечатления.

# 306
Предстои ми раждане в Майчин дом през юни и искам да попитам раждалите нормално с избор на екип, колко ОБЩО платихте накрая (раждане,еп.упойка, екип и престой) ..и колко е цената за престой, защото пак забравих да питам а в сайта цените са стари. И друго , в момента съм на частно на ЖК и се чудя дали ще мога да родя по здравна каса при доктора който ми следи бременноста ?
Мерси!!

# 307
Момичета, моля за мнение за д-р Боян Георгиев за ЖК.С коя акушерка работи той? Гледа ли редовно на ехо? Благодаря предварително.

# 308
  • Варна
Момичета, моля за мнение за д-р Боян Георгиев за ЖК.С коя акушерка работи той? Гледа ли редовно на ехо? Благодаря предварително.
Работи с Рени. Ехографа ми беше веднъж месечно, аз бях на ЖК по здравна каса. Безкрайно доволна съм от него  Peace

# 309
Nervous User , благодаря. А в коя седмица се записа за ЖК? Първо с него ли говориш? извинявай, но имам много неясноти....

# 310
  • Варна
Аз се записах в 12 г.с., но на мен ми бе за втори път и бях добре ориентирана. Записваш си час за преглед и му заявяваш, че искаш да се запишеш на консултация при него, той ще те изпрати при акушерката да ти направи картон и да ти вземе "мерки", дава ти картонче, на което ти пише следващия час и на излизане минаваш през регистратурата да си запишеш и при доктора час по същото време с 10-20 мин разлика, да можеш да минаваш бързо и при двамата. Парите за консултацията на мен ми ги взеха в началото на куп, но беше доплашането по здравна каса. Платената и интензивната консултация май се правят на вноски

# 311
  • Варна
Интензивната консултация се плащаше на два пъти до миналата година.
Предполагам още си е така.

# 312
  • Varna, Bulgaria
Аз при Б.Георгиев си правих секциото. Записах се в началото на 8ми месец.  Иначе ЖК ми следяха на друго място и нямаше проблеми.

# 313
  • Варна
Аз се записах в 12 г.с., но на мен ми бе за втори път и бях добре ориентирана. Записваш си час за преглед и му заявяваш, че искаш да се запишеш на консултация при него, той ще те изпрати при акушерката да ти направи картон и да ти вземе "мерки", дава ти картонче, на което ти пише следващия час и на излизане минаваш през регистратурата да си запишеш и при доктора час по същото време с 10-20 мин разлика, да можеш да минаваш бързо и при двамата. Парите за консултацията на мен ми ги взеха в началото на куп, но беше доплашането по здравна каса. Платената и интензивната консултация май се правят на вноски
Колко се плаща за консултациите по здравна каса?
На мен ми споменаха нещо за 340 лв., после друга сума и в крайна сметка не стана ясно колко трябва да се доплати?
Много ме е яд на сайта на Майчин дом - толкова зле поддържан сайт на лечебно заведение няма. Срамота е това за техния сатут. Само снимчици ми качват, нищо полезно   Close

# 314
  • Варна
Колко се плаща за консултациите по здравна каса?
На мен ми споменаха нещо за 340 лв., после друга сума и в крайна сметка не стана ясно колко трябва да се доплати?
Много ме е яд на сайта на Майчин дом - толкова зле поддържан сайт на лечебно заведение няма. Срамота е това за техния сатут. Само снимчици ми качват, нищо полезно   Close
Доплатих 335 лв, сравнително скоро беше- родих през май миналата година. Струва ми се, че умишлено махнаха цените от сайта, за да се правят различни интерпретации, за съжаление  Confused

Общи условия

Активация на акаунт