"Майчин дом"-Варна тема 8

• 128 753
  • 817
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, моля за мнение за д-р Боян Георгиев за ЖК.С коя акушерка работи той? Гледа ли редовно на ехо? Благодаря предварително.
И аз бях на ЖК при него. Много съм доволна. В началото гледа всеки месец, след това на две седмици, а накрая ме викаше буквално през 3 дни. Записах се 16 г.с, преди това бях на друго място, но не бях доволна.

# 316
  • Варна
Момичета, родих със секцио на 10.03 и искам да ви споделя впечатленията си. Операцията мина добре, доволна съм от отношението и от това, че по време на операциата се говореха глупости да се разсейвам, а не както Капка Атанасова е говорила на комшийката ми по стая подробно какво прави в момента... Не ми хареса, че Бейлерян мина да ме види само веднъж и то аз бях в банята след първото ставане и ми говореше от вратата. На другите лекарите им минаха по няколко пъти. Може да я е нямало..не знам, няма да бързам с изводите.Иначе отношението като цяло няма аналог. Особено една детска акушерка Нина, която един час се занимава с нас да го мъчим да захапе. Естествено имаше и една две кривинтии, ама нормално. Нещото, което не ми хареса е храната. Да, може да е вкусна, но не е подходяща за майка, която се възстановява пт операция и се бори да кърми. Три дни ядох на закуска кроасан севън дейс със съмнително кисело мляко и един ден кифла с кисело мляко. Добре че майка ми носеше домашни крем супички и зелени смутита, че коремчето ми се беше издуло брутално и ме болеше.Та в общи линии от някои неща съм много доволна, от други не толкова, но пак бих родила там някой ден.

# 317
  • Варна
Didi_Bidi честито бебче  Heart Eyes
Разкажи по-подробно ако може за операцията, с каква упойка беше, как мина поставянето, после болките и раздвижването. Бебчето кога ти дадоха, закърмихте ли се успешно.....и т.н.т.

# 318
  • Варна
Благодаря!
Бях със спинална, няма какво да се притеснявате от нея, поставянето почти не се усеща ама толкова бързо действа, че едвам сварих да легна.Анестезиоложката е много готина, през цялото време ме питаше как съм и ме галеше по лицето.Понеже момичето преди мен каза, че и станало лошо и повърнала, бях подготвена и веднага като усетих леко прилошаване каза и ми сложиха деган, за секунди мина. Малко след това си чух съкровището, показаха ми го, взеха го обработиха го, показаха го на роднините и после ми го дадоха пак да го видя и да си го цункам. После ме зашиха, като през цялото време имах чувството че ще ми изхвръкне сърцето. Преместиха ме и много скоро започнаха болките, но не в операцията, а контракциите. След два часа поисках обезболяващо, но се оказа че то не действа на контракциите и няма смисъл от него.Треперенето също беше много неприятно. Операцията ми беше в 11, а първото раздвижване към 19 часа. Жената, която ме вдигна беше безкрайно мила и търпелива, помагат ти да станеш, помагат ти да отидеш до тоалетна, правят ти тоалет. Вечерта ми донесоха бебо за малко, успях някак си да стана и да го взема , но после го взеха за нощта, защото бил нагълтал околоплодни води и малко повръщал. На сутринта ми го дадоха и повече не сме се разделяли, грижих си се сама за него, въпреки че ми беше доста трудно.
Със закърмването имах проблеми, въпреки, че имах коластра веднага. Не искаше да захапе.Носех си помпа с шише на Медела, изцедих се и му дадох. Понеже шишето не е като другите и не пуска ако бебето не суче, разбрах, че проблемът е в мен. Взех си протектори, веднага прояде и досега си се храним стабилно. Лошото е ,че докато реша проблема, се наложи няколко пъти да дам АМ,защото малкият вдигна цялата болница на главата си.

# 319
  • Варна
Благодаря ти за подробният разказ, сега как е операцията, с какви конци си, ще се разградят или ще ги махат.

# 320
  • Варна
И мен ме интересува, защото май и аз ще раждам секцио.

# 321
  • Варна
... Нещото, което не ми хареса е храната. Да, може да е вкусна, но не е подходяща за майка, която се възстановява пт операция и се бори да кърми. Три дни ядох на закуска кроасан севън дейс със съмнително кисело мляко и един ден кифла с кисело мляко. Добре че майка ми носеше домашни крем супички и зелени смутита, че коремчето ми се беше издуло брутално и ме болеше.Та в общи линии от някои неща съм много доволна, от други не толкова, но пак бих родила там някой ден.
И на мен това не ми хареса.. Crossing Arms единственото нещо ,от което побеснявах!
Кърмих и толкова гладна бях че ,направо ми се ревеше.Кроасана и чашата кисело мляко за около 3-4 минути биваха  уничтожени.После все гризках нещо ,сухари ,соленки,кроасани.. ooooh!

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 20:49 от Velina_p

# 322
  • Варна
Махнаха ми конците вчера, на 7-ми ден. Процедурата е безболезнена. Аз съм добре, грижа се за бебето, даже вече и домакинска работа си върша, днес се облякох, че една седмица изкарах по нощница Grinning от днес даже вече мога да си взимам неща, които съм изтървала на земята Grinning

# 323
  • Бургас
Честито бебче!
Храната наистина е ужасна. Не само за родилка, а и за бременните. Лежах в патологията и почти нищо не можех да ям, добре че ми носеха от вкъщи.

# 324
Аз явно защото 2 пъти преди да родя в Майчин дом раждах в Окр. болница и сравнявам храната с тамошна, та ми  допадна и храната. Критерият ми беше  че съм изяждала всичко въпреки , че съм много капризна към храната.

# 325
  • Varna, Bulgaria
За храната в МД -като изключим кроасаните за закуска, останалото е ок. В сравнение с това, к дават в АГ-разликата е направо огромна.
В АГ ме захранваха с бульонче Маги и разтворено от прахче картофено пюре. Пък закуската първият ден бяхя 5 обикновени бисквити.  Тука направо си супер, като ги сравня нещата.
Количеството е малко, но всеки си иска разни неща да му носят от вкъщи Wink

# 326
И аз понеже съм раждала и в другите две болници, мога да кажа, че тук си омитах всичко. Имаше кифли, но кроасани не са ни предлагали. Закуски бяха основно, с мляко, айрян. Обяда и вечерята - са ни давали варианти, да си изберем. Помня, че правеха хубава пилешка супа, или на мен така ми се е сторила.

# 327
  • Varna, Bulgaria
А някой спомня ли си в колко часа е изписването?

# 328
  • Варна
Различни сме хората, различни са ни претенциите. За четири престоя в МД, никога не съм оставала недоволна от храната, нито количеството ми се е струвало недостатъчно.

Пилешката супа и аз си я спомням само с добро Simple Smile

# 329
  • Варна
Тези дни полежах за задържане в Майчин дом,храната беше много вкусна, разнообразна и обилна. Избираш си от меню, някой сестри малко набързо го изстрелват и не можеш да реагираш адекватно, но имайте предвид, че може по няколко неща да си заявявате на хранене, примерно супа+основно+десерт или салата + основно+ плод и т.н.т.

Общи условия

Активация на акаунт