Частни училища - информативна тема 9

• 63 094
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Е, хайде, стига! Приемете, че просто има хора, които "горят" и по-категорично изразяват позициите си. Лошо ли е това непременно?

Аз пък забелязах, че повечето от потребителите, които обикновено изпадат в обяснителен режим с Блис, бяха язвителни към мен след споделеното тук... Без да ме познават, без да съм нападала някого от пишещите тук. Това ми е достатъчно показателно... Пак ще кажа (за втори път) - аз пък напълно разбирам нейното раздразнение.

Как ще се почувствате, ако някой подмени резултатите на вашето дете?! Казвам го от позицията на човек, който е преминал през подобна форма на несправедливост. Сигурна съм, че е различно... Не е мания. И не, нито егото ми е наранено, нито мисля, че съм пропуснала нещо.
Скрит текст:
просто когато имаш претенциите да си най-добрият на пазара, трябва да имаш и the guts да си устискаш позицията достойно - за ЧУ говоря

# 346
Е, хайде, стига! Приемете, че просто има хора, които "горят" и по-категорично изразяват позициите си. Лошо ли е това непременно?
Разбира се, че не е лошо. Но когато повтаряш едно и също в транс вече половин година и в n на брой поредни теми определено е дразнещо.
И аз очаквам като вляза в темата да прочета нещо различно от повтарящи се тиради.

# 347
Аз пак да подновя въпроса си, защото от бурните спорове никой не отговори. Знаете ли кои частни училища сформират нови паралелки и имат прием след ІV клас,т.е. за прогимназиален етап - 5-7 клас, освен ПМЧГ? Не търся профилирано в математиката, а общообразователно. От първа страница виждам само Дрита май имат някакъв отделен модул, но пък то ми е неудобно като локация.

# 348
  • София - Рим и обратно
В Образователнии технологии знам, че приемат нови ученици във всеки клас, нови паралелки не знам дали сформират. Може би е добре да се свържеш с конкретното училище за информация.

# 349
  • София
Аз пак да подновя въпроса си, защото от бурните спорове никой не отговори. Знаете ли кои частни училища сформират нови паралелки и имат прием след ІV клас,т.е. за прогимназиален етап - 5-7 клас, освен ПМЧГ? Не търся профилирано в математиката, а общообразователно. От първа страница виждам само Дрита май имат някакъв отделен модул, но пък то ми е неудобно като локация.

В Света София също има прием след 4 клас, Полага се тест по БЕЛ, Математика и Английски език.

# 350

В Света София също има прием след 4 клас, Полага се тест по БЕЛ, Математика и Английски език.

Да, и приемът е за всяка учебна година, стига да има свободни места. С оценките от тестовете става.

# 351
  • София
Да, но не сформират нови паралелки, а евентуално допускат деца до изпит в случай че има свободно място.

# 352
А някой знае ли как подбират децата в Азбуки?

# 353
Много благодаря на отговорилите. Определено ще проверя Образователни технологии, много интересно звучи описаното от потребители с деца там. А иначе наистина навсякъде е - ако се освободи място, а това не е сигурно.
Все пак се надявам, че с увеличаване на търсенето, ще се увеличи и предлагането, още повече че май прогимназията е основен проблем.
Скрит текст:
Моето дете засега е направо влюбено в класната и не иска и да чуе за местене, но аз съм недоволна от дисциплината, организацията и прочие в ДУ, което избрахме,  но може би ще остане до 4 клас заради госпожата, а за прогимназия ще мислим другаде, но определено не е любител на математиката, а по-скоро с хуманитарно-артистични интереси.

# 354
И във Веда приемат от 5 клас и то и деца, които не са учили немски до момента.

Приемът в ЧОУ „ВЕДА“ стартира на 1 март всяка година.
От няколко години ЧОУ „ВЕДА“ организира прием за начинаещи първокласници и петокласници, които не са изучавали немски език до момента.

5 Клас
Tест по български език и литература

Tест по математика

Интервю
http://wedaschule.com/bg/cs/priem_19

# 355
Мира,
предполагам, че може да има прием във всяко едно от училищата при наличието на свободни бройки.

Българско школо е училище, което би било подходящо за дете с хуманитарни интереси. Изучават от самото начало три езика, има часове по театър и театрална трупа, а по-нататък и школа за творческо писане. Въпреки, че се говори за въвеждане на технологии и засилване на математиката.
В момента в ПУК часовете по английски и по български седмично са по 10, математика -9, руски и испански - по 4. Имат 2 пъти часове по физическо и 2 пъти - народни танци, така че почти всеки ден децата имат активност някаква в рамките на задължителните часове. Има голям избор от допълнителни дейности и спортове между 16:30 и 17:30, които се заплащат; както и уроци по пиано - по избор, отново срещу заплащане. А от тази година отваря врати волейболна школа от 5-ти клас на Казийски-Стойчев.

Кия,
в Азбуки приемаха по документи тази година (до запълване на местата). Имаме приятелче там. Но с нарастването на интереса към тях, подозирам, че в скоро време и там може да има промени в подбора. Това, последното, разбира се, са мои разсъждения само.

# 356
Разбира се, че не е лошо. Но когато повтаряш едно и също в транс вече половин година и в n на брой поредни теми определено е дразнещо.
И аз очаквам като вляза в темата да прочета нещо различно от повтарящи се тиради.

Подкрепям това мнение!  bouquet

# 357

Подкрепям това мнение!  bouquet

Явно съм пропуснала нещо изтрито от снощи. Едва ли е било толкова ценно!  Mr. Green
Скрит текст:
Гръмотевица и всички останали, просто спрете на всека мой пост да се чувствате длъжни да ми опонирате и да ме опровергавате и няма да се налага да ви повтарям едно и също. И на мен не ми е приятно, защото все си мисля, че сте мислещи хора, но и няма да позволя на форумската ЕЖК да си позволява да ми обяснява, че нямам право да напиша точно това, което мисля и искам да напиша. Само защото на някой написаното не му харесва.
От тук нататък зависи от вас. Както сте разбрали, аз данък обществено мнение не плащам и изобщо не ми пука какво мисли за мен който и да било от вас. Просто не сте ми важни. Важно ми е да си изкажа мнението заради всички следващи поколения родители, които биха искали да са напълно информирани. Защото когато аз търсих инфо намерих само захаросани рекламни текстчета в блогчета и тук в темата. И съответно действителността ми обърса огромен шамар.  Mr. Green

# 358
Цитат
Гръмотевица и всички останали, просто спрете на всека мой пост да се чувствате длъжни да ми опонирате и да ме опровергавате и няма да се налага да ви повтарям едно и също. И на мен не ми е приятно, защото все си мисля, че сте мислещи хора, но и няма да позволя на форумската ЕЖК да си позволява да ми обяснява, че нямам право да напиша точно това, което мисля и искам да напиша. Само защото на някой написаното не му харесва.
От тук нататък зависи от вас. Както сте разбрали, аз данък обществено мнение не плащам и изобщо не ми пука какво мисли за мен който и да било от вас. Просто не сте ми важни. Важно ми е да си изкажа мнението заради всички следващи поколения родители, които биха искали да са напълно информирани. Защото когато аз търсих инфо намерих само захаросани рекламни текстчета в блогчета и тук в темата. И съответно действителността ми обърса огромен шамар.  Mr. Green
- Не се чувствам длъжна, но като видя нещо невярно и ако съм в подходящо настроение си изказвам възраженията срещу невярното твърдение.
- Не виждам някой да ти казва, че нямаш право да пишеш. Но както ти имаш право да пишеш така и другите имат право да те апострофират.
- На мен ми пука за теб още по-малко, защото вече приключвам със системата. Нито пък ти си ми важна, но и аз пиша заради другите читатели-даже да не съм права нека поне те да имат и другата гледна точка за да си преценят.
- Като не само си се вързала на рекламите на ЧУ, а и си си дофантазирала от себе си какво би трябвало да е там, кой ти е виновен? Получила си си шамара и сега от теб зависи дали ще си вземеш поука или ще се вайкаш до края на гимназията на детето ти.

# 359
  • София
Summertime, на въпроса ти- не вярвам резултатите да са подменени, защото няма смисъл.
Виж, за твоя случай мога да проявя разбиране, защото съм попадала в подобна ситуация с друго ЧУ, но в обратна последователност.
И нищо чудно за тази емпатия, всеки съди по свой аршин.

Общи условия

Активация на акаунт