Частни училища - информативна тема 9

• 63 097
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Bliss, нали невярваш че някой от пишещите тук се интерсува лично от теб.
Но когато мнението на другите, несъвпада с твоето. Ти се чустваш длъжна да обясниш за 897 път как ти считаш че е.
Е това е дразнещо.
Иначе всеки има право на мнение. И още си спомням как с теб отидохме на една информативна среща. А относно впечатленията ни се оказа, че сме били на две коренно различни срещи.
А иначе и аз мисля, че на другите след нас ще им е полезно да научат примерно: че народноят фолклор , че Питагор не приема деца от квартала щото не ползват транспорт е поредната глупост. Вчера преброих децата на бус от нашият клас са точно 3 броя.

# 361
Bliss, нали невярваш че някой от пишещите тук се интерсува лично от теб.
Но когато мнението на другите, несъвпада с твоето. Ти се чустваш длъжна да обясниш за 897 път как ти считаш че е.
Е това е дразнещо.
Иначе всеки има право на мнение
.

Присъединявам се към това мнение!  bouquet
На нас ни предстои избор на ЧУ за ПУК, проучвам отделни ЧУ, което включва и форумите, но когато едни и същи лица за пореден път натрапват своите изводи и се опитват да нареждат на несъгласен с тях форумец непременно да каже еди-какво си или да напусне, наистина е меко казано досадно. 

# 362
А иначе и аз мисля, че на другите след нас ще им е полезно да научат примерно: че народноят фолклор , че Питагор не приема деца от квартала щото не ползват транспорт е поредната глупост. Вчера преброих децата на бус от нашият клас са точно 3 броя.
Хоуп, не бъркай това колко от приетите деца ползват транспорт / ако не се лъжа за около 1500 лв. допълнително над таксата, поради това, че е допълнителен разход, тъй като повечето родители, включително и от другия край на София и предпочитат да си ги возят с колите си/, от това дали има значение, че като подаваш документи да пише, че живееш на две преки. Защото наистина има деца, които са искали да са там, но не са приети и майката на едното е категорична, че според нея е натежало това, че е казала, че иска училището понеже им е на две минути пеш. Или може би не са ги счели за достатъчно мотивирани?! Това, че теб никой не те е питал предварателно дали ще ползваш транспорт нищо не значи, защото като си подавала молбата и декларацията в тях си посочила адрес, нали и от него е видно дали живееш наблизо или има вероятност да возят детето.
Скрит текст:
Мен лично зам.дик. ми каза, че малко сме закъснели с молбата при тях и почти всички места са заети, но да отидем в СС, където още имало доста места, това в годината когато нямаше общо класиране, а се приемаха деца по реда на подаване. И аз й казах, че не искам да подавам другаде, защото не се интересувам от това детето ми да прекосява половин или цяла Сф, а сме подали при тях, защото училището ни е удобно като локация. Друг е въпросът, че може би трябва да ги хвалиш колко са уникални, а не дали ти е близо училището. И заради другите да кажа, не съжелявам, че детето не е там, моето е с по-скоро друга насоченост, а не математическа, просто споделям впечатления, за да се ориентират бъдещите кандидати

# 363
Mira според мен демотивиращо е подействало, че майката не иска ЧУ. А иска най-близкото до тях.
Същото е и когато кандидастваш за работа. Когато кажеш, че си дошъл да кандодастваш щото ти е близко, а не защото това е твоята работа. Нормално е реакцията да бъде отрицателна.

Ние като семейство избрало ЧУ , никога не сме има претенции за локацията на училището. И в ЧДГ и сега пътуваме всеки ден едни много километри в посока. Но никога не съм ходила в ЕСПА - нищо че дотам ми е 2 минути.

# 364
Mira според мен демотивиращо е подействало, че майката не иска ЧУ. А иска най-близкото до тях.  
Именно, това ми е идеята към бъдещите кандидати, дори и да ви е удобно, хвалете ги колко са добри и уникални, да не вземете да си признаете, че ви устройва като локация.  Simple Smile И конкретния случай не е като родителите да не искат ЧУ, а конкретно защо това ЧУ, между другото сега детето е май именно в ЕСПА, които пък според мен показват добри резултати - в челната петица на ЧУ са, някой беше пускал тук класации по НВО само за частните.

# 365
  • София - Рим и обратно
Но никога не съм ходила в ЕСПА - нищо че дотам ми е 2 минути.
Защо? Нали уж все се гледат резултатите на НВО, а те имат добри?

# 366
  • Sf
На нас ни предстои избор на ЧУ за ПУК, проучвам отделни ЧУ, което включва и форумите, но когато едни и същи лица за пореден път натрапват своите изводи и се опитват да нареждат на несъгласен с тях форумец, /.../ 

Доскоро смятах, че СС не може да е училище за моето дете. Но след непрекъснато повтарящите се истерични рефрени, вече гледам на училището като добър вариант и възможност за спокойна среда за децата. Все пак психолозите не са излишни, това за мен вече е очевидно - определено трябва да гледат не само децата, но най-вече родителите.

# 367
В Питагор  попълва ли се някъде защо родителите са се насочили към това училище?
Локацията на Еспа е отврат. Не знам кой гледа само и единствени резултатите от НВО.

# 368
  • София - Рим и обратно

Локацията на Еспа е отврат. Не знам кой гледа само и единствени резултатите от НВО.
Аз не Grinning. Но често се спряга като решаващ критерий.

# 369

Аз не Grinning. Но често се спряга като решаващ критерий.

Често казано при нас нито локация, нито резултати от НВО са били критерии. Е хубаво би било училището да е на съседната пряка в гората. Но всички хубавини, на едно място трудно.

Мира...на мен ей това ми е чудно...от Питагор та във Еспа...нерде Ямбол, нерде Стамбул.
Както и при положение, че детето ти има такъв уникален талант - от чии зор сте го водили в Питагор.

# 370
Същото е и когато кандидастваш за работа. Когато кажеш, че си дошъл да кандодастваш щото ти е близко, а не защото това е твоята работа. Нормално е реакцията да бъде отрицателна.

Точно, взе ми думите от устата. Все едно някой кандидат за работа да каже - искам при вас, щото ми е близо:) ами със сигурност ще го отрежат, щом това гледа, а не работата и фирмата.

# 371
Но никога не съм ходила в ЕСПА - нищо че дотам ми е 2 минути.
Защо? Нали уж все се гледат резултатите на НВО, а те имат добри?

Щото Хоуп е проучвала училищата и за ЕСПА има не дотам приятна информация, преценила е, че не отговаря на нейния профил просто и това е. За мен също не стои изобщо като вариант, макар че аз гледам НВО. То и Евростар е на челни места в НВО, но такива неща са споделяли тук за шефа му Иванов, че и на първо място на НВО да излезе, пак няма да ми е вариант;)

# 372
Хубаво е сравнението с работата, но все пак разликата между 6-годишно пукче и 30-годишен възрастен е голяма  Grinning Естествено, че освен другите неща, ще се гледа и локацията.
Както и за базата сме си говорили, че след 7ми клас не е от значение, но за по-малките е плюс.

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 11:04 от Пролетен дъждец

# 373

Точно, взе ми думите от устата. Все едно някой кандидат за работа да каже - искам при вас, щото ми е близо:) ами със сигурност ще го отрежат, щом това гледа, а не работата и фирмата.

О, аз бих взела точно такъв човек, респ. ученик. Особено за ученик, и най-вече - малък ученик, близостта до училището е основно изискване за успех. Ако аз съм добър работодател/собственик на училище, няма да има нужда кандидатът да ми го казва. Това, че се е спрял на мен, е достатъчна атестация. Но като знам най-важният му мотив, това ще ми го гарантира като служител/ученик за по-дълго време. Хората работят за нас/учат при нас, защото са доволни, и нашата цел е да продължат да са доволни максимално дълго време. Хваленето на бъдещ работодател/бъдещо училище е по-скоро самонавиване и натоварване с (в повечето случаи) нереалистични очаквания. Обратното също е досадно - работодател/училище да ти хвали избора (колко е хубаво, че сте избрали нас!), а да се издъни в бъдещите отношения. Интересите на двете страни трябва да са ясни още в началото и ако не съвпадат, да не си губят взаимно времето  Simple Smile

# 374
Особено за ученик, и най-вече - малък ученик, близостта до училището е основно изискване за успех.

Тази велика мисъл сега ли я измисли? Предлагам да я патентоваш. Това професорите по педагогика са нищо пред вас ей. Такива невероятни работи може да "научи" човек от тук.

Общи условия

Активация на акаунт