Частни училища - информативна тема 9

• 63 326
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • София
инкс, благодаря много за споделеното. Дали случайно знаеш дали е момента имат 3-ти клас? Питам, защото когато исках да запиша там дъщеря ми нямаше сформирана паралелка за нейния набор (тогава 1-ви клас), но ми казаха, че вероятно ще сформират, ако се съберат желаещи.

# 586
Няма трети клас в Артис, не са събрали деца.

# 587
summmertime това са моите впечатления. Дали съвпадат с твоите не ме интересува. Няма да споря и опровергавам. Същата реакция имаш, като онези, които не приемат мнението ти за СС, което ме кара да погледна с други очи.
Всеки може да види сам:-)

# 588
summmertime това са моите впечатления. Дали съвпадат с твоите не ме интересува. Няма да споря и опровергавам. Същата реакция имаш, като онези, които не приемат мнението ти за СС, което ме кара да погледна с други очи.

Ама добре де. Поне малко подробности защо си в шок може ли?

# 589
Не искам да пиша подробности. Точно за да не почне едно надвикване. На лично достатъчно подробно описвам впечатленията си. Ходете и вижте. Шок е слаба дума. Такава мизерия и пародия не съм виждала и в държавни градини и училища.

# 590

Ама защо така с рогата напред, Primadonna Girl? ( Да не вземеш сега пак да се обидиш?  Peace  Peace)

Не съм спорила с теб, просто вметнах, че да е шокиращо чак ми се вижда малко преувеличено
Скрит текст:
с уговорката, че всеки си има право на мнение, нали. Сигурно ако си говорехме лично, а не във форум, щеше да възприемеш думите ми съвсем нормално...мисля си.
Опитвам се просто да бъда обективна... Виждаш също, че съм говорила основно за обучението в "Светлина" и не съм им спестила критики. Вярно, че в класните стаи не съм влизала и не мога за тях нищо да кажа, но пък детето ми е било в детската градина там и като цяло ми е позната обстановката.

Фактът, че не останахме и за училището, говори сам по себе си. Изобщо не е от ранга на БШ, Питагор и СС, които лично съм виждала, но то и това е ясно, смешно е да го пиша. Също говори и фактът, че се помещават в сграда на посолство - от една страна добре, солидно е, но е и по-усойно и очевидно не е база на училище. Но пък има широко мраморно фоайе, където се правят разни мероприятия и това е удобно.
Що се отнася до базата, за сравнение, знам от майка, която премести детето си, че базата на "Светлина" е по-добра от тази на Дрита. Но това са нейни лични впечатления.

П.П. Писах за Светлина, защото имаше питания по-рано, а аз пък имам личен опит с тях, продължил три години. Опитвам се да бъда описателна и да не наблягам толкова на личните си оценки, защото си давам сметка, че всеки има субективно възприятие и различни търсения за училището на детето си.

Последна редакция: вт, 20 окт 2015, 13:00 от summmertime

# 591
Честно казано, като им гледам сайта и на двете училища ,много ми харесват.Иначе имам познати, които са в Дрита, познавам /не пряко/ директорката и съм с много добри впечатления. А и Дрита скоро направиха 20 г., което си е сериозно. Peace

# 592
Да, аз за качеството на обучение (най-вече в посока език) в Дрита съм чувала хубави неща, но никога не съм се запознавала отблизо. Simple Smile

# 593
summmertime,
Стаите са малки и мрачни. Всичко е старо, мръсно и неприветливо. Студено беше. Тоалетната на детската градина представлява една стая с три мивки и една тоалетна чиния по средата, отделена с нещо като картонен параван. Плочките са от едно време. Кабинетът по рисуване е в нещо като мазе и няма нито един прозорец. Смърдеше на мухъл. Децата ядат в коридора, нямат столова. Имаше стена за катерене в тази зала, за която говориш. Точно там й е мястото. Нито ми се стори уютно, нито чисто. Това е много накратко. Хайде сега да не почваме с опроверженията. Това е моето мнение, държа да подчертая. На който му допада, да си праща детето там....

# 594
 CryЖалко!

# 595
Primadonna,

Не мисля да те опровергавам, ще споделя малко по-подробно моите наблюдения...

Фоайето, в което се влиза и за което аз говоря, е доста широко, а не колкото стая, с много цветя - саксии от най-различен калибър, дръвчета и т.н. и винаги богато украсено с детски рисунки и най-различни неща, измайсторени от децата. Там не помня да съм виждала стена за катерене, не бих го определила и като зала, но пък има такава в залата им за спорт (която не е от най-големите, на мен също не ми е слабост). След като преминеш антрето и коридора с директорската стая и администрацията и се озовеш във въпросното фоайе, вляво има библиотека и до нея прозорци над широка тераса (те са две, като се замисля), която води към вътрешния двор, където малките играят всеки топъл ден. Има пейки, катерушки, люлки и тн. Там е и въпросната биоградинка, която децата сами поддържат. Напред са стълбите към салона и класните стаи, за които нищо конкретно не мога да кажа. Вдясно има врата към детската градина, която пък е с отделен вход. И т.н. Във фоайето са правили рождени дни, празници, театрални постановки, коледна работилница/базар и каквото ви дойде наум. Имам някакви подозрения, че точно там организират и обяда на децата.

Тоалетната, която описваш, беше малко по-различна от тази, която ползваше нашата група. Тя не е една. Всяка група има отделна тоалетна и ползва нещо като отделен "апартамент". Плочките в някои от тоалетните са бели, навяват соц асоциации, все пак сградата е класика на соц разкоша Wink - бивше посолство. Но пред фоайето има съвсем нормално съвременно WC помещение с три отделни тоалетни, мивки с голямо огледало и тн и те се ползват от всички. Имам предвид и от децата, когато играят отпред на двора. Също отпред има заградено с мрежа открито игрище, застлано с изкуствена трева. Лично на мен ми харесва, че отвсякъде има много зеленина и доста стари дървета.

Стаите са сравнително малки, вярно е, но и децата не са много. В детската градина групата на дъщеря ми ползваха две стаи с прилежащ коридор и се хранеха в трапезарен кът с масичка в една от стаите, за училището нямам наблюдения. Имаха и една стая с топки, в която ги водеха понякога да играят, когато навън е студено.
В този сезон не е особено уютно, преди да пуснат парното, предполагам усещането идва от мрамора навсякъде и дебелите стени, аз също съм имала притеснения, но на дъщеря ми никога не й е било студено (по думите й). Е, на мухъл никога не е миришело в стаята й, по-скоро на манджи отпред в коридора. Simple Smile

Последна редакция: вт, 20 окт 2015, 15:24 от summmertime

# 596
PRIMADONNA Girl,

препрочитам сега и се чудя какво пък толкова имаме да спорим Simple Smile - в крайна сметка сме на едно мнение - и двете сме взели решението, че това не е училището за децата ни. Само дето ти гледаш на него малко по-остро и критично с очите на пресен страничен наблюдател, а пък аз - виждам нещата малко по-романтично сигурно, че отзад в колата още ми се провикват весело  "Светлинааааа!", като се случи да минем в района или да видим рекламата със слънчицето.  Laughing

# 597
Репортаж за основно училище Изгрев: http://bnt.bg/predavanyia/zdraveto-otblizo/sla-nchevata-pedagogi … da-nov-21-10-2015
Бях доста скептично настроена към училището, но определено ми хареса подхода към децата, който описват. Само не разбрах как се прилага на практика всичко. Училището работи по програмата на МОН. За учебния процес  нищо конкретно не споменаха.

# 598
  • София - Рим и обратно
О не, моля ви. Слънцеядците са направили училище doh no. Тези са опасни, бе хора...

# 599
И на тези е даден лиценз.....?! Съгласна съм с 'Кафе с мед' !!!!В желанието си "да избягаме от традицията, от стереотипа, да бъдем различни и....модерни..."можем много да сбъркаме!Ето на това ми мирише.

Общи условия

Активация на акаунт