Великобритания - тема 60 Юбилейно Есенна

• 57 113
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Милада, от службата не му ли възстановяват някаква сума на месец за интернет в такъв случай?

Не, не са задължени. Той се води базиран в Лондон.

# 136
  • Bristol
Преди време Върджин имаха и само нет, без стационарен телефон, но тъй като разваляш пакета и излизаше по-скъпо  Joy Останалите провайдери ползват мрежата на БТ.
Оптичните кабели не стигат до къщата/компютъра ти. Само в редки случаи, когато е голям бизнес. За момента тази технология излиза по-скъпа и въпреки че скоростта и защитеността на сигнала са по-добри, за потребители като нас, гледащи клипчета в Ютюб, пишещи във форуми, ФБ, Туитър, инстаграм и тн (разбирай всички домакинства), това няма абсолютно никакво значение и финансово не е оправдано. Ето отговора на БТ:
Цитат
BT's explanation is this - whether you have the option of making the phone calls or not, the cost of maintaining the line is the same.
И с оптичен кабел да си, пак ще те чарджат за поддръжка, дори може и повече да ти искат от колкото, ако си просто с меден  Crazy
Why are people charged for 'landline rental'?

Да докладвам за доставката от АСДА. Дойдоха 30 мин по-рано, имах време да огледам стоката, върнах млякото, което беше със срок на годност до 30ти и няколко артикула, които бяха подменили, не дадох бакшиш  Mr. Green Сега трябва да си гледам сметката, кога ще ми върнат около 6 паунда  Tired

# 137
  • София
Добро утро, момичета!
Имам нужда от помощ.
Кандидатстваме за училище In Year application за Y3 на 7год е детето, пристигнахме малко след началото на тяхната учебна година. Посочили сме 4 избрани училища - желания. Предложиха ни място в такова, което не е сред тях и не харесваме. Отказахме го с идеята да продължат да ни търсят място в по-блзките и предпочитани от нас училища. Само с отказа това дали е достатъчно или трябва още нещо да направим. Колкото повече чета тяхните упътвания, повече се обърквам.  #Crazy Трябва ли да пускаме appeal или нещо друго?
Моля, ако някой има пресен опит, да сподели, защото сме в голяма дупка. Благодаря предварително и приятен ден!

# 138
Нищо не пречи да приемете мястото, за да може да тръгне детето на училище и да свиква. Отделно ще го включите в лист на чакащите за близките харесвани училища и когато в някое от тях се освободи място да го преместите. Вероятно в сайта на общината ще можете да проверявате движенията в листите на чакащите. Миналата година бяхме в подобна ситуация в началото на септември и деликатно, но няколко пъти от общината ни посъветваха да не отказваме място. От ноевмри детето се премести в близко и по-добро училище, което го оценяват като абсолютен късмет, имайки предвид сегашната ситуация.

# 139
  • София
Блу, мислихме и този вариант. Но за чакащия лист ни предупредиха "потърпевши" приятели, че не им дават възможност да се преместят. Ввсяка година подновяват, но резултат няма и остават в първото предложено училище, което не им харесва вече 2 години. Затова го отказахме, че освен, че е далече, училището не е с добър Офстед репорт и започне ли там, доста дълго може да е в това училище.

# 140
Ние сме с Virgin само интернет, без телефон и телевизия и съм много доволна. Договорът ми е от преди две години и не знам дали сега има промени, но когато избирахме пакетът с телефон определено беше по-скъп отколкото този без.

# 141
Блу, мислихме и този вариант. Но за чакащия лист ни предупредиха "потърпевши" приятели, че не им дават възможност да се преместят. Ввсяка година подновяват, но резултат няма и остават в първото предложено училище, което не им харесва вече 2 години. Затова го отказахме, че освен, че е далече, училището не е с добър Офстед репорт и започне ли там, доста дълго може да е в това училище.
В какъв смисъл не им дават да се преместят? За да се премести детето, трябва да се освободи място  и от всички чакащи деца за това място, вашето да отговаря най-много на критериите за прием. Основните критерии са близост до училище и дали има по-голям брат или сестра в него, но на кое отдават по-голямо значение е локално решение. Разбира се, те съвсем не са длъжни да осигурят място в най-доброто училище, колкото и на нас так а да ни се иска. За системата е важно всяко дете да ходи на чулище. Отделно, офстед не е някаква гаранция или догма, както не е и непроменлив във годините. Предполагам си гледала в детайли резултатите на децата в последните години. Има много училища с офстед 1, в които обаче реално децата не показват кой знае какви резултати, както и обратното.
Че не ти е приятно и че вероятно ти се реве те разбирам прекрасно. Hug
Предполам, Мая ако чете ще си каже нейния опит с училищата или просто потърси назад из темите.

# 142
Чета и се чудя дали да се повтарям
Ние чакахме над 2 месеца за училище (хванахме и ваканция)
Жилището ни е до най-доброто училище в града, но се оказа че няма място за дете 3та година. Може би ако започваше reception щяха да го вземат, но нагоре са пълни и нямат места. Освен това има и списък с чакащи и от addmision team-a ми казаха в прав текст, че целия град иска в това училище и да не се надявам.
Предложиха ми училище на 2 мили, с лоша оценка. И на мен ми се решеве
Като отидох да го видя обаче ми хареса. Персонала беше отзивчив, голям двор, не много деца...
В последствие се оказа, че директорката е нова и училището има голям напредък. Репортът обаче е от преди няколко години и това не се виждаше.
Мислехме да се преместим по-близо до училището, но решихме че е добре да се разхождаме и за сега всичко е супер.
Беше трудно за синът ми първите месеци, но във всяко училище щеше да му е трудно... Сега има огромен напредък. Вчера имаше родителска среща и само го хвалиха  Mr. Green Малкият започна reception тази година в същото училище и за него сме доволни и спокойни.
Според мен отидете на място и вижте лично училището. Говорете с някого от персонала. Може пък да ви хареса.

# 143
  • София
Благодаря ви, момичета!   bouquet

# 144
  • Bristol
Явно не се освобождава място при тях или се появяват  нови кандидати,  които живеят по - близо до училището и съответно ги изместват по - назад в листа на чакащите.

Varnagirl, ние сме на Върджин пакет  кабелна телевизия и Интернет, това ни трябва и за там гледахме с или без телефон. Ако сте само с Интернет и не ви трябва кабелна, може и да е различно. Факт е, че при тях може и без телефон, но дали е по - евтино,  трябва да се проучи.

# 145
Здравейте, малко помощ от момичетата в темата Simple Smile. Някой беше писал къде могат да се намерят кори за баница. Големият ми син си е поръчал баклава, а не ми се точи Sad.
Благодаря на отзовалите се.

# 146
  • UK
Аз купих билети за края на ноември, 100 паунда за трима ни, с бебето в скута, с Райънеър. Някой, който е пътувал с малки деца, може ли да ми каже - при резервацията пише, че с дете имам право да пренеса безплатно 2 бебешки аксесоара, количка и кош/седалка за кола.
Пътували ли сте със седалка за кола? Като отида на летището къде я оставям, заедно с чекирания багаж ли я оставям? Количка няма да вземам, но бих желала, ако имам възможност да пренеса седалката на по-малкото дете, само че сама с двете деца и куфар и седалка?   newsm78
Доплатих такса за конкретни места, не ми се рискува да се бутам там с хората. Имам спомен за някакво гадно пътуване с Уизеър или Ийзиджет преди години, когато хората се блъскаха да се качат и всеки сядаше кой където намери. Отвратително беше. А и пишеше, че е възможно да се случи местата да са разделени и трябва да се разправям допълнително.

# 147
Ако си с деца минаваш на бързата опашка с тези, които са си избрали места и сядаш където решиш.
Ако се забавиш обаче и хората вече са насядали може да сте разделени.
Аз последно като летях с wiz бяха двойни седалки, а бях с две деца и големият(7г тогава) стоя с непознат. Хич не беше доволен.

# 148
  • До хладилника, който обичам
Здравейте, малко помощ от момичетата в темата Simple Smile. Някой беше писал къде могат да се намерят кори за баница. Големият ми син си е поръчал баклава, а не ми се точи Sad.
Благодаря на отзовалите се.
Във всички големи магазини - filo pastry, до/във витрините със сладолед. И в турските и арабските магазини Simple Smile

# 149
Zdraveite mami,
registrirah se toku-shto i shte se radvam da si komunikiram s bg-mami v Anglia,
jiveia tuk ot 1 mesec, po-tochno v Leigh on sea,Iztochen London, ima li mami nablizo? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт