Великобритания - тема 60 Юбилейно Есенна

• 57 106
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • До хладилника, който обичам
Аз не разбирам защо ти правиш сметка на нейната почивка? Ако миналата година е работила по празниците, повече от очаквано е да иска тази година да отиде някъде. Защо тя трябва да се грижи за теб и да прекарва почивката в града, вместо да иде някъде, щом има право да не е така?

# 181
  • Манчестър
Аз не разбирам защо ти правиш сметка на нейната почивка? Ако миналата година е работила по празниците, повече от очаквано е да иска тази година да отиде някъде. Защо тя трябва да се грижи за теб и да прекарва почивката в града, вместо да иде някъде, щом има право да не е така?

И при нас е така. Ако си бил отпуска по Коледа миналата година , сега е ред на друг,освен ако никой друг не иска.

# 182
  • UK
Няма право, аз също нямам право. Тя работи понеделник и вторник, а аз почивам, петък работим заедно. Само че досега тя беше тази, която девет дни не дойде на работа, понеже трябвало да се мести, а накрая не се и премести даже, и тя беше тази, която след това реши да не идва на работа когато я очаквах да дойде, понеже била работила четири дни тази седмица вече, и нямало да си променя плановете за да идва на работата, за която й се плаща. Тя си мисли, че ако не се съгласи, ще работи понеделник и вторник и после ще има сряда, четвъртък, петък, събота и неделя почивни, което няма да се случи. петък е почивен ден, значи ще работим двете в четвъртък. Какво значи "има право да иска да почива", ами и аз искам много неща, но ми се плаща да съм на работа. Нямам как да я накарам да работи, за да почивам аз (естествено тези дни аз ще съм си ги отработила, както вече казах моето предложение беше тя да почива покрай рождения си ден, а аз на Коледа), нямам и намерение да я карам, но тя не може да ми каже, че иска да почива, щото миналата година е работила, аз не съм била там миналата година, все пак.

Шест месеца ми е изпитателния срок, и заради номерата на трите патици (продавачката включително) ми го удължиха с още три. Буквално на 24ти декември ми изтича изпитателния срок.

# 183
  • някъде в орбита...
МГМ, на твое място бих си налегнала определените части до като отмине изпитателният срок, и потърсила помощ за развитие на мениджърските способности. Казвам ти го с откровеното желание да съм полезна. Ако някой системно ми създава проблеми в офиса, и се отразява да работата, определено нещо не правя правилно в подхода с персонала. А за отсъствия без правото на такива - не бих навлизала в тази територия, въобще.
Успех с колежката, каквото и да се разберете Peace

# 184
МГМ, и аз като един бивш мениджър съвсем конструктивно подавам малко критика - забрави малко за почивки, когато нормалните хора почиват. И намери начин да се справиш с тази жена, имай предвид, че негативното отношение се усеща, колкото и да слагаш френдли маската. Ако моят мениджър има такова мнение за мен, ще разбера. И няма да съм хапи, и няма да работя добре, и номера ще въртя, и ще се разболявам. Тоест от теб зависи нещата да са ок.

# 185
  • До хладилника, който обичам
но тя не може да ми каже, че иска да почива, щото миналата година е работила, аз не съм била там миналата година, все пак
Какво значи "не може"? Ако в тоя магазин всяка година се сменя мениджъра, тя никога няма да почива по Коледа ли? Тя е била миналата година там и не е почивала, затова тази има право.

# 186
Естествено, че може.
Не искам да генерализирам, най-малкото да вземам отношение към случая на МГМ, но много масово го чувам това "Тя/той не може да ми каже ..." от устите на сънародници и други комшии от полуострова, а съм забелязала, че хич не помага.

# 187
И още - грижи се за комфорта на служителите ти, дори и да ти лазят по нервите, малките неща правят хората щастливи, това се отплаща стократно. Кажи й - аз ще работя на Коледа, ти си почини. Пък излез в отпуска през януари, хем е и по-евтино да летиш. А не - казвай кой почива и работи на Коледа. Аз не бих казала на шефката си "ти работи, аз ще почивам", дори и да искам.

# 188
  • UK
Значи че не може. Тя работи три дни седмично, аз работя пет. Ако тя отсъства днес, утре трябва да си отработи отсъствието. Още не си е отработила четири от деветте дни, които отсъства миналия месец. Седмицата преди Коледа тя трябва да работи понеделник и вторник, за да почивам аз, и после двете трябва да работим в четвъртък. Толкова за правата. Всякакво отсъствие е по желание и от двете страни - едната трябва да работи, за да отсъства другата.

Опитвам се да говоря с нея непрекъснато, и винаги нещата са чудесни според нея, всичко е наред, всичко е разбрала и тн. И после пак по старому. Непрекъснато й повтарям да не изхвърля годни за продажба неща, и всеки път като се върна на работа след почивка трябва да преравям кофата за боклук за да намеря какво пак е изхвърлила. Всеки път. Онзи ден намерих една торба с дрехи, две с обувки, всички чисто нови, в торбата с обувките дори имаше монета от един паунд, тоест дори не си е направила труда да отвори да провери какво е, плюс бижута, няколко дребни неща като едни дървени ябълки и какво ли още не. Изхвърлени ей така, понеже не й се е занимавало, за да отчете дейност. Разчита на това, че обикновено боклука се събира преди да съм отворила задната врата. Не мога да приема, че проблема е само в мен. Тя просто не иска да разговаря, като говорим е категорична, че всичко е наред, че проблеми няма и тн. Какво се очаква от мен да направя, да спра да я убеждавам да не изхвърля дарения  или какво?

В случая не става дума за това единия да работи, другия да почива. Или аз ще почивам, тя ще работи, или и двете ще работим. Ако тя се съгласи аз да замина, ще работи всичко на всичко три допълнителни дни.

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 23:46 от Малката Госпожица Мърморана

# 189
А, на шефката бих го казала, ако съм убедена, че разбирам условията на трудовия си договор.

# 190
  • UK
Аз нямам нищо против да ми го каже, много пъти съм й казвала, че на подобни отношения реагирам най добре - не с намеци, недомлъвки и казване на каквото другия иска да чуе. Ако не й се работи три дни на Коледа, да каже, ама не да се прави, че не ме чува като й говоря. Тя има право да откаже, не твърдя, че няма, но искам да ми каже.

# 191
Няма смисъл  Simple Smile

# 192
Първо. МГМ, някой те е излъгал, че ставаш за мениджър.
Второ. Това, че си пробно и нямаш право на отпуска - nonsense. Toва само допълва горното, що за управител си, като не си знаеш дори statutory employment rights.
Трето. Тая рота мен като ме няма ти работиш, нищо че договора ти е за понеделник и вторник, чак не знам как да я коментирам. Петък, като е публичен празник и и се пада да почива никой не може да я накара да работи в четвъртък, че виждаш ли ти се чувстваш прецакана.
Тая продавачка няма ли холидей за ползване? Какви са тея заработки?
Честно, тая мацка, ще те смачка на един трибюнъл, ако реши. Образно казано теб, който ви е работодател в случая. Но, ти като мениджър, трябва да знаеш елементарните права, които се полагат на работник.

# 193
  • UK
Повтарям за не знам кой път, тя работи три дни седмично, аз работя пет. Ако едната почива, другата трябва да работи. Това, че тя работи в понеделник и вторник, а аз почивам, е уговорка между нас, няма нищо подобно в договорите ни. Ако тя работи два дни тази седмица, другата трябва да работи четири. Ако аз работя четири, другата ще работя шест. Не е сложно за осмисляне. За съжаление при нас за да си вземеш отпуска, трябва да намериш кой да те замести, така работим, може да не е съвсем по закон, но е така. Това, че не мога да взема отпуска докато съм в изпитателен срок ми го каза моята шефка. Не съм тръгнала да споря, не ми се е налагало. Ако много ми се наложи, ще потърся съответния закон. Досега не ми е трябвал.

Не разбирам защо е нужно аз да бъркам в случая, а не тя? Защо аз да съм лош мениджър, а тя не може да е просто лош служител? Тя е тази, която нарушава правилата непрекъснато, тя е тази, която прави обратното на това, което съм я помолила, тя е тази, която отсъства без причина и не се явява на работа, когато трябва, и аз съм лош мениджър? Не мога да се съглася.

# 194
Чудя се как да го кажа по простичко, да бъркаш в коша не е managing the place. Аз като искам да съм off давам си съответният нотис и ми е все тая мениджъра как ще си организира работата и кой ще ме замества. На мен не ми се плаща да ги мисля тези неща на него обаче да.

Общи условия

Активация на акаунт