Великобритания - тема 60 Юбилейно Есенна

• 57 122
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
 Ell и моя е Y6 - в сайта на училището още не са публикувани датите и информация. За миналата година бяха SATS (new to 2013). Предполагам, ще получим информация на родителската среща....

# 31
  • Bristol
Моето дете е в У6 в момента  и още  в края  на  миналата  учебна година училището  ни информира, че имат нови  тестове мисля  Spag се казват, които  ще  са вместо  Sat и били  по трудни  за да го  вземат  са им нужни 80%. Ще се радвам  някой да се  включи  с повече  информация.
Възможно е и името да сменят, няма да се учудя.
Аз така и не получих отговор, дали Phonics screening check е външен тест или вътрешен...
И какво е нормално училище?! Има ли ненормални училища  newsm78
Не разбирам, защо е цупенето, а не професионално, точно, конкретно и ясно, със съответните линкове, да се отговори на въпросите и обясни на родителите. Всеки може да прави интерпретации и тук е разликата с професионалиста  Peace

По въпроса за колежите, кандидатства се по време на У11 с резултатите от GCSE, 16 годишни.

# 32
Ами да де, и аз попитах, без да се заяждам. Информирам се. Както и Бу посочи - като даваш информация и твърдиш, че си професионалист - кажи какво си точно. В сайтовете на училищата са публикувани имената на учителите, дай линк, докажи, че си тази, за която се представяш. За да мога да приема това, което казваш, за наистина професионално мнение. Но не, т го приемаш за заяждане. Ми ок, няма проблеми. Заяждам се, а ти не си тази за която се представяш, явно.

# 33
  • Пазарджик/Лондон
  bouquet

# 34
Да разбирам ли,че тук няма текущи оценки,както в Българя - ежедневно изпитване и писане на оценки в бележници?  Колко години им се събира общо да учат?
  Дойде първата сметка от пре-скул-а на малката - 150 £ и то за непълен месец и без храна за обяд  Rolling Eyes Както казва една приятелка - не е евтино да гледаш деца в Англия  Money

# 35
Да разбирам ли,че тук няма текущи оценки,както в Българя - ежедневно изпитване и писане на оценки в бележници?  Колко години им се събира общо да учат?
  Дойде първата сметка от пре-скул-а на малката - 150 £ и то за непълен месец и без храна за обяд  Rolling Eyes Както казва една приятелка - не е евтино да гледаш деца в Англия  Money

150 паунда нищо не е Simple Smile. Проблемът е докато навършат 4. После си е ок.

# 36
  • UK
на нас ни пращат текущи тестове в новото училище-да ги прегледаме и да се подпишем, че сме ги видели
в старото не ни даваха, но аз веднъж си поисках и ми го дадоха "тайно"
за новите тестове в У6 нищо не знам, даже от тук научавам  Embarassed

# 37
  • Cambridge, UK
запис, че ви изпуснах

# 38
  • Варна
и от мен запис. в момента не ме вълнува темата за училищата.

# 39
Темата е повече от интересна   bouquet
Леко се обърквам аз с висчки тези изпити, промени и т.н., но ... чета с интерес всеки пост. Много полезна информация, нали и аз вече си имам ученик  Mr. Green

# 40
  • Bristol
То и аз се обърквам. Уж бях разбрала кое и как покрай сина и от тогава няколко пъти все нещо променят Crazy Laughing Сега уж материалът щял по-сложен да става, на мен не ми прави впечатление да е по-сложен, но може и да съм забравила моят какво е учил  Thinking Аз затова и не искам да коментирам какво е било, а само какво е в момента  Peace

maimunka, нашите ще са първите с новите тестове. В gov.uk има примерни тестове по новата система за KS1 и KS2 само.

Надявам се някои училища да не правят интерпретации и там, както се твърдеше по-рано в темата. Ако пък нещо не ви е ясно, просто питайте учителите. До сега нито един учител не ми се е изрепчил, че питам много или че имам мнение и винаги търпеливо и ясно обясняват  Peace

# 41
Благодаря за новата юбилейна тема!

Много интересна дискусия сте подхванали - следя я и аз с интерес  Mr. Green

# 42
  • На село (близо до Лондон)
Запис от мен. Интересна тема за училищата.
11+ си е един (и повече) много сериозен изпит.
И аз чух че ще е по-трудна учебната програма от тази година, но само за началното училище или и за по-горе? 

# 43
  • Манчестър
То и аз се обърквам. Уж бях разбрала кое и как покрай сина и от тогава няколко пъти все нещо променят Crazy Laughing Сега уж материалът щял по-сложен да става, на мен не ми прави впечатление да е по-сложен, но може и да съм забравила моят какво е учил  Thinking Аз затова и не искам да коментирам какво е било, а само какво е в момента  Peace

maimunka, нашите ще са първите с новите тестове. В gov.uk има примерни тестове по новата система за KS1 и KS2 само.

Надявам се някои училища да не правят интерпретации и там, както се твърдеше по-рано в темата. Ако пък нещо не ви е ясно, просто питайте учителите. До сега нито един учител не ми се е изрепчил, че питам много или че имам мнение и винаги търпеливо и ясно обясняват  Peace

И ние сме в групата на Y6. Погледнах ги и аз, дори ще разпечатам за проба в къщи.

# 44
Аз  малко не по темата, която  се е заформила в момента, но моля да ми препоръчате добър фризьор в района на Eastliegh ili Bishopstoke! Трябва ми спешно! Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт