Великобритания - тема 60 Юбилейно Есенна

• 57 111
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
  • След завоя в дясно
Merry-много полезна информация  bouquet, аз нямам спомен голямото дете да е държало Phonics screening check , добре че го спомена.
11+ си е сериозен тест съгласна съм с GI още повече, че се държи като 99 процента от децата са още на 10 год. Не знам в БГ да има такава сериозна подготовка за изпит на тази възраст.
Ladybird- нашето училище нищо не дават или показват, за съжаление.
Миналата учебна година правиха пробен SAT и не дадоха резултатите. Ходих да питам аз, учителката  ми каза само страхотно се бил представил, аз питам къде му е слабата част има ли нужда нещо екстра да се работи.. не всичко било супер. Това беше преди да свършат училище, не настоявах да видя теста, защото  си мислех, че ще дадат резултатите с рапортите на края на годината ама не.
di_p  в началните години оценки и бележници нямат имат рапорти в края на годината, и там ти пише дали детето е под, на или над очакваното ниво. Ако има проблем детето междувременно ще те информират иначе не.

# 46

По въпроса за колежите, кандидатства се по време на У11 с резултатите от GCSE, 16 годишни.
Благодаря!

# 47
  • София
Привет и от мен в новата тема!  bouquet
И да попитам  дали някой е запознат с ученето на англ. език в колеж към ESOL откакто е платен? Интересувам се от този, който в със сертификат ... дали е добър, заслужава ли си? Оправдана ли е цената за него?  И този, който е Joining In ме интересува струва ли си посещенията. Цената му е по-приемлива, а и все нещо ново ще науча от него.
Двуомя се дали да запиша един от двата най-вече за трупане на знания по езика. Благодарна ще съм на всеки коментар, защото имам нужда да "чуя" други мнения по въпроса Simple Smile
Предварително благодаря Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 сеп 2015, 00:20 от dmm

# 48
Здравейте! Търся съвет относно речник. Синът ми ще е Y9 и след положителния резултат на асесмънта най-накрая получи място в училище. Преди започване обаче ни предупредиха, че е необходимо да си носи задължително речник. Кой според вас е добър, ако имате наблюдения?
http://www.ebay.co.uk/itm/Bulgarian-English-and-English-Bulgaria … sh=item1a05b074b8
http://www.ebay.co.uk/itm/English-Bulgarian-Bulgarian-English-Di … sh=item4ae730bb87
http://www.ebay.co.uk/itm/English-Bulgarian-Bulgarian-English-On … sh=item23543efc37

# 49
Здравейте, момичета!
Имам нужда от вашата помощ. Трябва да направя CV на съпруга ми, но... четейки тук-там разбирам, че за UK изискванията са различни. Та, въпроса ми е, от къде мога да видя примерни варианти, подредба и всичко необходимо за едно добре направено CV? На всичкото отгоре не съм много добре с английския и това се оказва втория ми проблем. Смятам, че с повече усилия от моя страна ще се справя. Той няма почти никакво време от сегашната му работа и иска да опита вече с търсене на нова. Благодаря!

# 50
Здравейте, момичета!
Имам нужда от вашата помощ. Трябва да направя CV на съпруга ми, но... четейки тук-там разбирам, че за UK изискванията са различни. Та, въпроса ми е, от къде мога да видя примерни варианти, подредба и всичко необходимо за едно добре направено CV? На всичкото отгоре не съм много добре с английския и това се оказва втория ми проблем. Смятам, че с повече усилия от моя страна ще се справя. Той няма почти никакво време от сегашната му работа и иска да опита вече с търсене на нова. Благодаря!

Имай предвид, че на много от местата се кандидатства не със cv, а с тяхна форма, която попълваш. Колкото до това как изглеждат тукашните автобиографии -  в гугъл шаблони и примери колкото искаш. Simple Smile

# 51
  • Cambridge, UK
някъде мога ли да намеря учебни материали за Year1, просто искам да добия бегла престава какво ни очаква

# 52
  • След завоя в дясно
Usmifchica  нещо такова ли търсиш? http://www.schofieldandsims.co.uk/key-stage-1/
G&B попитай в училището, те най-добре ще те насочат.

# 53
  • UK
Благодаря за новата тема, на мен темата за училищата ми е много интересна, предстои да записваме сина, когато пристигнем.   

# 54
G&B попитай в училището, те най-добре ще те насочат.

Той е единственото (май) дете с първи език Български. Първата среща преди асесмънта беше със заместник-директора и той ни поръча задължително да е с речник, но няма как да ни препоръча кой.

# 55
  • До хладилника, който обичам
А синът ти говори ли английски?
Интересно ми е това с речника, не бях чувала досега на някого да го искат.

# 56
А синът ти говори ли английски?
Интересно ми е това с речника, не бях чувала досега на някого да го искат.
Разбира добре писан текст и прилично разговорен английски. Справи се успешно с асесмънта - 30 задачи по математика, спелинг на 80 думи по трудност и отговори със заграждане по картинки и текст.

# 57
  • До хладилника, който обичам
Изглежда се справя добре, аз бих взела един базов речник за всеки случай, щом искат и толкова.

# 58
G&B, щом английския му е на прилично ниво, защо не му купиш електронен речник, който съдържа тълковен и синонимен речник в едно. Много по-бързо се търсят значенията на думите в такъв, отколкото в хартиен. Не знам дали има двуезични, но и само на английски да е ще му е от голяма полза, според мен, защото по-лесно ще се научи да обяснява английската дума с други английски думи.

# 59
  • Cambridge, UK
дали има желаеща мама с малко по-legal образование или професия да ми прочете договора за наем преди да го подпиша?

Общи условия

Активация на акаунт