Великобритания - тема 60 Юбилейно Есенна

• 57 198
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  • UK
Като се разправях с моите документи бях чела, че provisional driving licence също служи за доказателство за адрес и е сравнително лесно да вземеш такава - не е нужно реално да шофираш, само да си платиш таксата (£37). В изискванията пише, че трябва да си резидент и да представиш НИН ако имаш, но също е някакъв вариант.

# 286
  • До хладилника, който обичам
Това е за хора, които нямат шофьорска книжка. Ако имаш европейска шофьорска книжка и вземеш provisional, после дали няма да трябва да караш изпит и т.н.?

# 287
  • York
Днес почивам цял ден за първи път от 14 дни. Чак не мога да си се нарадвам колко неща успях да свърша до този момент.  Laughing

# 288
  • някъде в орбита...
ponqkoga, браво на теб  bouquet. В такива моменти вместо да съм продуктивна, аз спя до обяд Embarassed

# 289
  • UK
Това е за хора, които нямат шофьорска книжка. Ако имаш европейска шофьорска книжка и вземеш provisional, после дали няма да трябва да караш изпит и т.н.?
Мда, именно за хора, които нямат книжка.

# 290
  • Cambridge, UK
девойки, имам питане, моля не се смейте
как се пече в газова фурна? имам само един въртящ се бутон със степени от 1 до 10.

# 291
  • някъде в орбита...
Зависи какво готвиш. На опаковките на всичко пише на каква степен да се пече, ако готвиш нещо като готови пици, замразени картофки, и т.н. Иначе за готвено обикновено предпочитам да пека на 4 или 5, като от начало бях на проба-грешка колко дълго да се готви Blush
И винаги включвай вентилатора, ако имаш - храната се сготвя много равномерно Wink

# 292
Здравейте момичета, искам да попитам дали има смисъл да превеждам и легализирам или да приравнявам дипломите си въобще? Не съм нито доктор, нито IT специалист. Искам да работя в хотел, имам образование по специалността от тук, както и стаж....Ако има някой, който работи в сферата на туризма ще му бъда благодарна да изкаже мнение Praynig

# 293
Здравейте момичета, искам да попитам дали има смисъл да превеждам и легализирам или да приравнявам дипломите си въобще? Не съм нито доктор, нито IT специалист. Искам да работя в хотел, имам образование по специалността от тук, както и стаж....Ако има някой, който работи в сферата на туризма ще му бъда благодарна да изкаже мнение Praynig

Попитай в университета да ти издадат европейско приложение на английски (става за 10-14 дни, на повечето места е безплатно).

Иначе аз съм програмист, но надали ще ме вземат на работа докато не науча перфектно английски  Rolling Eyes  newsm78

Последна редакция: пт, 09 окт 2015, 07:50 от Insatiable Love

# 294
  • Bristol
Перфектно не е необходимо, но да може да се разбирате  Laughing

# 295
Някой ходил ли е в Дисниленд - Париж? С какво е най-изгодно да се пътува от Англия натам и в кой хотел отседнахте?

# 296
Много сте писали,момичета в новата тема.Аз лека полека се приготвям за пътуването и имам един спешен въпрос.Понеже съм асматик,трябва да използвам инхалатор,при това положение винаги имам един в чантата си,но искам да взема още 2-3br.резервни,въпроса ми е колко бр.опаковки мога да взема в ръчния си багаж,лекарството не течно...предполагам,че трябва да имам ксерокопиран документ,който да доказва необходимостта от лекарството.

# 297
  • До хладилника, който обичам
Инхалаторът е под 100 мл, аз бих го сложила в прозрачен плик и в ръчния, ако нямаш чекиран багаж (иначе обезателно там). Най-много да ти го вземат.

# 298
Mомичета, отдавна не съм писала, но пък ви чета:)

Бих искала , ако някоя от вас е ходила на ски в Австрия да ми препоръча някой курорт. Аз отворих интернет и направо се загубих в информацията. Ние никога не сме ходили на ски- така че, предполагам, че ще използваме само пистите за начинаещи (аз , половинаката и дъщеря ми на 5 г).
Единственото условие, кото имам е да е що годе близо до летище, оттам ще си  вземем кола под наем.

Преложиха ми Ischgl, било супер, но е много далече от летище. Проверих билетите до Инсбрук- с Easyjet са 2000 паунда за тримата, доста ми.
Лесно били през Мюнхен, близо е Залцбург- така че, може би някой курорт около Залцбург?

Мерси предварително

# 299
Много сте писали,момичета в новата тема.Аз лека полека се приготвям за пътуването и имам един спешен въпрос.Понеже съм асматик,трябва да използвам инхалатор,при това положение винаги имам един в чантата си,но искам да взема още 2-3br.резервни,въпроса ми е колко бр.опаковки мога да взема в ръчния си багаж,лекарството не течно...предполагам,че трябва да имам ксерокопиран документ,който да доказва необходимостта от лекарството.

Най-добре попитай в самата авиокомпания. Аз бих сложила един в ръчния багаж и останалите в куфара. За лекарството на сина ми бях взела бележка от ЛК + приложена рецепта, но не ми ги поискаха въпреки, че беше със спринцовка.

За живеещите в North East - имаме си вече група във ФБ, ако ви представлява интерес.

Последна редакция: пн, 12 окт 2015, 23:42 от Pampers

Общи условия

Активация на акаунт