(Био)зеленчукова градина - тема 31

• 94 443
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Някой пося ли вече ранните домати, аз си признавам, че направо ги забравих  Embarassed

# 376
  • Елин Пелин
Някой пося ли вече ранните домати, аз си признавам, че направо ги забравих  Embarassed
Аз големия градинар   Embarassed имам доматки по една педя вече и т.к. ранните не ми харесват садя едни розови по-дребни пак ранни но сладки на който не помня името  newsm78

# 377
alys,поне имаш ли представа дали наподобяват вкусовите качества на южната наслада?

Аз посях миничко доматки и вече са поникнали-около 2см,но са много тънки,като иглички Simple Smile.  надявам се,че ще  се пооправят.

# 378
alys,поне имаш ли представа дали наподобяват вкусовите качества на южната наслада?
Не съм сяла, но ще опитам тези семена. Но дори няма да мога да сравня. За Южна наслада прочетох в друг форум. Там може да се поръча разсад, но ние садим по много и не ме устройва. Ако отнякъде се появи възможност да си разделим професионални семена, бих се включила.

# 379
       И аз го четох онзи форум,та оттам запалих  motor  Blush  И също бих се включила в подялбата на тези семена,а освен краставички,бих взела и пипер,домати...
Ако и други се включат може да направим врътката Laughing

# 380
  • Варна-София
Ми за какво тогава са измислили доматина.
За парниците?
Що ги пръскат а не ги разклащат.

Ами по света и така правят - механичното опрашване става с електрически вибратори, може казват и с електрически четки за зъби, работещи с батерии.
http://ag.arizona.edu/hydroponictomatoes/pollinat.htm
Доматинът всъщност не опрашва. Плодът се разраства благодарение на хормоните в препарата. В оранжерийните домати няма семки, нали така? Фалшива бременност.
Обаче най-много ценят опрашването от земни пчели. Но в чужбина са превърнали опрашването в индустрия. Разнасят кошери през граници, сключват договори - за пчеличките паша, за стопаните от оранжериите - по-ефективно опрашване.
Куркума, това е бизнес само за теб.

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 15:14 от amica1

# 381
 Току що ми се обадиха от сайта,който ми предложи alys-    http://marea-shop.net.  -вчера са получили краставици Южна наслада,така че ако някой също се интересува от тях,може да си поръча.

# 382
Моите доматки поникнаха,но и аз закъснях доста.От два дни изнасям саксийките  в оранжерията,когато има слънце.Алис твоите лабрадорчета поникнаха!Яд ме е само,че не се сетих по рано да ти поискам семена. Hug

# 383
  • Пазете Гор

Аз не садя ранни домати - просто при мен няма смисъл, а нямам и парник. За първата партида доматен разсад слагам семена в началото на март, с идеята да засадя на псотоянно място в първите дни на май. Тогава някъде - през март - засявам и пиперките.

# 384

Доматинът всъщност не опрашва. Плодът се разраства благодарение на хормоните в препарата. В оранжерийните домати няма семки, нали така? Фалшива бременност.

Сигурно имаш предвид ранните зеленчуци?

Рени, не си закъсняла. При по-добри условия растат по-бързо. Много се изкушавам да засея няколко Лабрадора и да ги дундуркам. Може да опитам на 1 февр., тъкмо е понеделник (тук това е суеверие). Кога ли ще започна да възприемам градинарството насериозно Wink.

# 385
Алис,идеята за Лабрадора е да зрее колкото се може по рано-миналата година към 25 май.Та затова съм позакъсняла.По това време вече трябва да са пикирани!Нищо!Дано да е хубава и плодородна година,пък...ще почакаме за зрели домати.През есента разорахме още от новата градина и мисля освен картофите,да увелича и пипера,а ще опитам да отгледам и читави камби.Сърбят ме вече ръцете Grinning

# 386
Здравейте.Някой има ли в градината си храст облепиха?Искам да си поръчам,но не знам струва ли си Трябва да взема мъжко и женско.Ако някои има ,нека сподели.

# 387
Ако поръчвате професионални семена ме имайте впредвид,много отдавна ми се иска да си купувам такива.

# 388
През миналата година опитах два вида камби и не ми се получиха. Зарязвам ги. Другите ми чушки също са много вкусни, пък! Simple Smile
Пипер засега не искам хибриден, защото ще ми е трудно да го отделя от другия (освен, ако го садя в оранжерията). Това пиша във връзка с професионалните семяна, които се продават. 

# 389
Здравейте.Някой има ли в градината си храст облепиха?Искам да си поръчам,но не знам струва ли си Трябва да взема мъжко и женско.Ако някои има ,нека сподели.

Нямам облепиха, но мисля да засадя. Все не ми остава време.  Cry
Есента преглеждах обявите за продажба. Наблизо предлагаха дръвчета (мъжки и женски) по 3.50 лв/бр.
В Пловдивско предлагаха фиданки на цена около 5-6 лв. Максималната цена, която съм срещала е 10 лв.

Много красиво дръвче с висока декоративна стойност и много полезни плодове. Жалко, че не се среща често в Бг.

Общи условия

Активация на акаунт