За Павел- Моля, помогнете със знанията си с информация за евентуално лечение !!!

• 62 058
  • 359
  •   1
Отговори
# 270
Какво значи доказано лечение?! Още повече алтернативно. Кой искате да го докаже? При едни работи, при други не. Преценява се полза:риск.

# 271
Не разбирам и аз защо нападате Десислава. Нищо обидно, нищо лошо не виждам в постовете и. Да, разбирам аргументите на Бабунка, а вие разбирате ли какво се опитва да каже Десислава? Никой не иска точна схема на лечение - по дози, часове и т.н. Достатъчно е да се посочи лекар, терапевт, каквото е там, който ги е насочил към лечението, ясно е, че такъв човек би съобразил всеки конкретен случай. Аз за доказано лечение на всякакъв рак за първи път чувам. Бих искала малко насоки, кой го прилага, къде го прилага, ако не дай Боже се случи нещо кого би трябвало да търси човек? Ако е толкова доказано и сигурно това лечение как е възможно да не му се даде гласност??? Това значи, че хиляди хора буквално се осъждат заради нечие нежелание да говори. Такива неща ми се въртят в главата, извинявайте, ако някой е засегнат, не ми е това целта.

Месечинка виторога,
ти сериозно ли не виждаш нищо обидно в постовете на Десиссслава? Аз съм цитирала един такъв, можеш да се върнеш назад и сама да намериш и други.  

# 272
  • Варна
Какво значи доказано лечение?! Още повече алтернативно. Кой искате да го докаже?
Ами и аз така си мислех, но според Бабунка има ДОКАЗАНО и действащо лечение за ВСЯКАКЪВ вид рак! Искам да знам какво е, кой и къде го прилага и кой го е доказал? Защото в противен случай какво ни остава освен да "си подпишем пътния лист", както тя казва?

# 273
Съгласна съм с голяма част от поста на Бабунка, без последния абзац и това, че не трябва да се споделя. Всичко останало е вярно. Не бих изключила с лека ръка нито операциите, нито химиото, защото в много случаи спасяват живот. Не всеки е готов да се рови, да се променя и да търси алтернативи, които също не дават 100%-ва гаранция.

# 274
  • Варна
Аз също бих прочела за такова лечение.Не мислих,че имам алтернатива,минах си през операцията и лечението.С лека ръка не бих захвърлила лечение,доказано в годините.Да на едни действа,на други не,но нямах избор.

А за Павел пожелавам му пълно оздравяване и не бих съдила родителите му.

# 275
  • Germany
Съжалявам, но аз също не разбирам защо е тази тайнственост. Предполагам, че всеки вкючил се в подобна кампания би искал да разбере как е детето и има ли ефект от предприетото лечение. Не мисля, че някой би търсил сметка на родителите за какво точно лечение ползват събраните пари, важното е да помага! А ако алтернативното лечение работи, то, то би могло да спаси и други детски и не само, животи и не виждам прична да се крие какво е...

# 276
Аз също бих прочела за такова лечение..
Например терапията Герсон, хомеопатия, билки, смехотерапия, Луиз Хей и т.н. В нета може да прочетеш за колкото искаш алтернативни терапии.

# 277
Съжалявам, но аз също не разбирам защо е тази тайнственост. Предполагам, че всеки вкючил се в подобна кампания би искал да разбере как е детето и има ли ефект от предприетото лечение. Не мисля, че някой би търсил сметка на родителите за какво точно лечение ползват събраните пари, важното е да помага! А ако алтернативното лечение работи, то, то би могло да спаси и други детски и не само, животи и не виждам прична да се крие какво е...
Това е и моето мнение.
Но поне малко уважение към спонсорите на лечението.
Един ред, че момчето е добре няма да отнеме много от ценното им време.
Все пак се включваха при събиране на средствата.

# 278
  • Варна
Аз също бих прочела за такова лечение..
Например терапията Герсон, хомеопатия, билки, смехотерапия, Луиз Хей и т.н. В нета може да прочетеш за колкото искаш алтернативни терапии.

Искаш да кажеш,че не трябваше да се подлагам на операция и лечение и да се лекувам по изброените от теб методи.Или го предлагаш да върви ръка за ръка със стандартното лечение.

# 279
  • Варна
Да, терапии десетки, но как да се отсее зърното от плявата? Много от тях се оказват неработещи, а отчаяният човек се хваща и за сламка. И губи ценно време, използвайки разни терапии. В здравния съм чела доста примери, хората ядат и пият какво ли не с надеждата да има ефект, но обикновено няма. Поне в реалния живот не знам за човек, който да се е излекувал само и единствено с такива терапии, ако е имало излекуване то е станало благодарение на конвенционални методи.

# 280
Глухарче, къде съм писала да не се оперираш или да прилагаш нещо? Питала си къде да прочетеш и просто ти изброих няколко, за които може да прочетеш.
Ако някой каже, че не е чувал за училища в Младост и му ги изброя, значи ли, че му предлагам да запише детето си в училище в Младост?

Месечинке, така е. Но в случая с  детето самите лекари го отписаха. Така че какво им оставаше на родителите. Хващат се за сламката.

# 281
  • Варна
Глухарче, къде съм писала да не се оперираш или да прилагаш нещо? Питала си къде да прочетеш и просто ти изброих няколко, за които може да прочетеш.
Ако някой каже, че не е чувал за училища в Младост и му ги изброя, значи ли, че му предлагам да запише детето си в училище в Младост?

Не не си писала.Аз питам за мнение  Simple Smile
Просто звучиш, сякаш доста си чела по въпроса и за това попитах какво препоръчват.

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 10:36 от Глухарче

# 282
според мен Десислава не е казала нищо обидно или нетактично. нормално е когато човек е съпричастен към борбата на едно дете, да се интересува как е то и след като е помогнал с някаква сума, да сподели не само мъката на семейството, но и радостта му от успехите в борбата (дай, Боже!).
също така, споделената информация може да е много полезна за други хора в подобно положение, които губят ценно време да се лутат и ориентират какво лечение да предприемат и какви алтернативи има.
но има и друго, което за мен е важно. когато се ангажира обществен ресурс даването на отчет за какво и колко си разходвал помага много. първо, защото хората, които са дарили виждат, че са подкрепили добра кауза, изпитват вътрешно удовлетворение и ще са по-склонни да подкрепят подобни кампании и вбъдеще. и второ, защото това дава прозрачност на кампаниите, затваря устите на скептиците “хммм, кампания, кой знае каква измама е“ и може да привлече нови дарители.
в това отношение много добри съвети към дарителите са дали от “спаси, дари на...“, които правят наистина много успешни кампании и са помогнали на много деца да получат животоспасяващо лечение.

# 283
Извинете, ще бъда рязка.
Освен "аз, аз, моето, важно ми е, да не търся, на готово, защо не се отчитат" друго в последните две страници почти не видях.
За каква тревога у Десислава говорите, като момичето ясно писа, че си е направила изводите, очевидно "негативни"?

Та пак старата песен на нов глас - ако имате съмнения за злоупотреба, моля, почувствайте се свободни да сигнализирате органите на прокуратурата. При такава проверка ще се установи от компетентен орган дали средствата са разходвани по предназначение или не.
Средствата са дарени по сметка на детето, което означава, че родителите нямат право да ги ползват без изричното разрешение, както на Агенцията за закрила на детето, така и на съда - изисква се за всяко едно усвояване.

Ако не сте сключили договор за дарение с надарените и не сте поставили като тяхно задължение да Ви информират на определен период от време - нямате право да търсите такава информация.

Надявам се с това изясняване по-горе историята с издирването, отчетите и "спонсорирането (?!)" да се спре до тук.

Другият вариант - направете си тема, в която да сочите с пръст и да се възмущавате на недобросъвестни "спонсорирани".
Можете да си я кръстите "черен списък на спонсорираните".

# 284
  • Варна
Къде видя съмнения за злоупотреба? Аз лично видях интерес към лечението, ако то се е оказало успешно! Защото всеки човек се страхува от този род болести, всеки има близък, сблъскал се с тях и изгубил битката! Ако има лечение, което се е оказало успешно искаме да го знаем. Това е.

Общи условия

Активация на акаунт