Искам да кажа ... (55)

• 44 907
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
  • дядовата ръкавичка
Пасираната супа я правя, но с по-малко корени. Ще добавя целина и пащърнак следващия път, макар че дори не знам какъв аромат има пащърнака.

И аз загубих вкус към всякакви риби, мекотели и изобщо водни обитатели, през последните години. Мога да ги готвя, при все че не ми е най-приятно, но не мога да ги ям.

# 121
  • Пазете Гор
Пащърнакът е плод на изневяра на някоя морковка с магданозен левент. Това е на шега - морковите, във вида, който познаваме днес, са плод на хилядолетни селекции, докато пащърнакът и магданозът са много близо до дивите си предци.

Това изобщо не пречи морковите да подивяват бързо. Една година добих сума бели моркови - кръстосали се някак.

Често сея магданоз, селектиран за добив на корени. Получват се корени понякога до 200-250г, бели, гладки и мекички, без жили. Отскоро обаче имам сляпо куче в градината и успявам да извадя съвсем символични количества от тоя зеленчук. Гурман-вредител.

Кореновата супа става още по-приятна, ако в нея се добави и малко (ама малко, ей) корен хрян. Аз все още не съм вадил хряна, та тоя път минах без него.

# 122
Айде здравейте и от мен  Hug
Изкарахме супер роднинската сбирка, а снощи за първи път ядох тиква - официално есен е  Sunglasses Но аз се научих да харесвам всеки сезон, не както преди - само лятото. Толкова е пъстра есента, с топли дни, хладни нощи, много плодове и зеленчуци, особено тиква - обичам много! И салата зеле и моркови.
Морски дарове обожавам, риба не чак толкова.
Сега съм на един очистителен режим 1 седмица, защото се чувствам задръстена и после ще си мина пак на моята схема, за да съм във форма, за предстоящите зимни празници  Whistling Онзи ден си купих супер готина бутилка за вода, стъклена. От много време исках да сменя пластмасовите.
Единствения ми дерт тези дни, е че не се наспивам - всяка вечер сме някъде или приятели идват вкъщи, съответно се ляга в най-добрия случай към 1. Днес пак се успахме и като дойдох нямаше места на паркинга, паркирах някак зад едни други колеги, проблем е, че трябва да оставя колата, за да се прибере мъжът ми с нея след мач. До края на работния ден няма да я вдигнат със сигурност, но като се опразни паркингът, вероятно биха я "препаркирали"  Thinking Та по-късно ще се надявам някой да се махне, за да паркирам, тегаво е вече, а цяло лято нямаше никой, голям кеф беше.

# 123
  • София
Никой нищо не казва днес ... Crossing Arms

# 124
  • София
Никой нищо не казва днес ... Crossing Arms
Точно си мислех същото. Преглеждах си новото във форума и както никога тази тема не присъстваше.  Laughing

# 125
  • София
Аз съм в едни чуденки какво да правя с щерката. От петък кашля с една задушаваща суха кашлица без нищо друго. Не се повлия от сиропа, който ѝ давах и вчера ходихме при лекарката ѝ. При преслушването чу че гърдите ѝ просвирват (а аз си въобразявах, че кашлицата е високо горе, така ми звучеше) - изписа ѝ Ердомет и инхалации с Вентолин, пуснахме и кръвни изследвания, които са абсолютно в норма. От както снощи направихме първата инхалация въобще не се е обаждала повече да кашля... нормално ли е това нещо? Чудя се дали тази кашлица не е алергична и на къде да поемам оттук нататък  Thinking

# 126
Онна, може да не се повтори повече, да е някакъв вирус. Само една инхалация ли подейства в каква доза Вентолин? Почти всички деца, които идат при алерголог излизат с куп алергии и чанта с лекарства.
Чак пък всяко трето да е с алергии? Аз още не съм водила Жаки, не съм я тестувла. Нямаме алергичния в слемейството, самата тя не е появявала алергия към нищо.

# 127
  • София
Знам, че обикновено така излиза при тестуването за алергии  Confused Тя и личната ни лекарка така каза. За това и се чудя какво да правя с тая пуста кашлица, защото минала зима просто не се спря - от декември, та чак до април. И понеже е една такава суха и дразнеща без други придружаващи симптоми се чудя дали все пак не е нещо алергично. Или за нещо бактериално да се тестваме, ама как и къде.... идея си нямам. Решила съм, че ако пак се завъртим по спиралата и се повтори след спирането на лекарствата да я заведа в Детската консултативна клиника, дано там да дадат някакви насоки и да ни упътят.
Аз продължавам да ѝ правя инхалациите, Жаки. Знам че не било добре да се спират рязко. Сега сме 3 пъти дневно - 0,2 вентолин в 2 мл физиологичен разтвор. Утре ще се чуя с ЛЛ да каже как да продължаваме.

# 128
  • Ямбол
Сутринта и аз забелязах моята дъщеря да кашля. Дадох прополис.

# 129
Когато ми се обостря алергията към прах и влага, кашлицата ми е суха и продължава дълго време. Това се случва основно по това време на годината, т.е. есента.

# 130
Аз започнах да пия имуностимулатор - спиролина. Миналата година пих кориолус и бях много доволна, дори настинка не ме хвана. Сега от различни места са ми похвалили това водорасло и ще видим  Wink

# 131
  • В Космоса
Она, и твоята щерка ли е в отбора? Sad Направо съм на тръни с моята кога ще се разболее. Днес е втори ден на градина и малко подсмърча. Личната ни прати преди лятото на алерголог, но така и не направихме теста, защото пак беше болна тогава, а после заминахме за лятото...

# 132
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Мър, много ме радва новият ти аватар Heart Eyes

# 133
Мър, много ме радва новият ти аватар Heart Eyes
Благодаря, Джой Hug Много ми хареса и на мен, не мога да спра да се гледам Mr. Green Отдавна не бях чувствала някой аватар "мой".

# 134
  • София
Уф, аз пък как се изложих пред госпожата на Кати. Детето от два дни ми повтаря, че трябва да носи по 2 тетрадки по БЕЛ и Математика за работа в клас. Аз я убеждавах, че това не може да е така, тъй като не е нормално да пише и в двете едновременно.  ooooh! Та както и да е, сутринта първата ми работа беше да драсна един мейл до госпожата. Отговорът й беше доста лаконичен: "Право е детето. По две тетрадки плюс още по една за занималня".  Blush
Ще вляза в час и аз, но мъка, мъкаааа...

Общи условия

Активация на акаунт