Искам да кажа ... (55)

• 44 928
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
И на мен много ми харесва новата премяна на Мър.
Акаша, децата са на четири и на осем. Според мен причината за рева след повишаването на тон, е обида, неразбиране защо се отнасят така с тях. Особено в случаите, когато това не е ежедневие. Но всички си имаме лоши моменти .
Момичета, да оздравяват бързо децата. Съвет на Онна не мога да дам, нямам представа в какво се изявява алергията. Моята племенница се оказа алергична към белтъка на кравето мляко и сега и тя, и сестра ми ще бъдат на супер строга диета. Аз в началото изобщо не разпознах признаците, мислех го за контактна реакция, тъй като нямам никакъв опит с алергии. Но за съжаление, предположенията на сестра ми се оказаха верни.
Тонка, спокойно, сигурна съм, че не си единствена. В началото е доста объркващо.

# 136
Уф, аз пък как се изложих пред госпожата на Кати. Детето от два дни ми повтаря, че трябва да носи по 2 тетрадки по БЕЛ и Математика за работа в клас. Аз я убеждавах, че това не може да е така, тъй като не е нормално да пише и в двете едновременно.  ooooh! Та както и да е, сутринта първата ми работа беше да драсна един мейл до госпожата. Отговорът й беше доста лаконичен: "Право е детето. По две тетрадки плюс още по една за занималня".  Blush
Ще вляза в час и аз, но мъка, мъкаааа...

Heart Eyes Върна ме шест години назад във времето...
И нашата (наистина прекрасна!!!) госпожа практикуваше това с двете тетрадки за работа в клас - защото държеше всичко да проверява подробно, и за да може да смогва и да им отделя достатъчно време на всички... Така с две тетрадки, на практика тя има повече време да ги провери, а не от днес за утре. Това продължи само в първи клас, но НАИСТИНА всяка работа на всяко дете беше надлежно прегледана, и госпожата познаваше децата като пръстите на ръцете си, знаеше във всеки един момент към кого как да подходи и колко още да го натовари. Сладки неволи са това  Peace

# 137
  • Пловдив
Да, ама като разправям, че ми искат по 6 тетрадки за БЕЛ и хората ми се смеят.

# 138
Янтра, сготви ли мидите?

# 139
  • Пловдив
Янтра, сготви ли мидите?

Да Simple Smile с бяло вино.

# 140
Вкусни ли станаха?
Големият ми син изяжда в промишлени количества. Той може да кара само на миди и скариди.
За мен са малко тежка храна и почти не ям, но мъжете им се радват много. 

# 141
  • София
На моят син бяха поне 4 тетрадките, забравила съм точната бройка - за работа в клас, за домашна работа, за диктовки, тетрадка по четене (да, имаха тетрадка по четене  Laughing), от втори клас имаха и за преразказ... и сигурно пропускам някоя  newsm78

# 142
  • София
Бърдс, много ти благодаря за разяснението.  Hug Нямаше да се сетя никога за този вариант.
Онна, как се изхилих, ако знаеш, повдигна ми настроението преди лягане...
... тетрадка по четене (да, имаха тетрадка по четене  Laughing)
hahaha

# 143
  • Пловдив
Вкусни ли станаха?
Големият ми син изяжда в промишлени количества. Той може да кара само на миди и скариди.
За мен са малко тежка храна и почти не ям, но мъжете им се радват много. 
Да, хубави бяха. Но ние ядем относително редовно миди и сме свикнали. Относително редовно - веднъж месечно.

# 144
  • югозапад, под "Марков камък"
Бърдс, много ти благодаря за разяснението.  Hug Нямаше да се сетя никога за този вариант.
Онна, как се изхилих, ако знаеш, повдигна ми настроението преди лягане...
... тетрадка по четене (да, имаха тетрадка по четене  Laughing)
hahaha

Simple Smile И Никол има тетрадка по четене от първи клас, в нея записваха /след като се научиха да пишат/ заглавието на урока от Читанката и преписваха самия урок, за да упражняват краснописа. И сега - 3 клас имат 5 тетрадки по БЕЛ плюс две учебни тетрадки.

# 145
  • Варна
К'во се хилите, и ние имаме тетрадка по четене и то в четвърти клас. Crazy
В началото и аз се пулих като чух, ама вече не размишлявам много. Каквото искат, това правим. И тетрадка по четене даже.

# 146
  • Mediterraneo
Тетрадка по четене имаха до трети клас включително( може и в четвърти да имат, не знам, детето е директно в пети  Mr. Green)- пишеха заглавието на произведението, автор и рисуваха тематична рисунка, свързана с текста( профил рисуване бяха).

# 147
Добро утро!
Доколкото разбирам от вас, в нашето училище подготвят и читатели и писатели, щом и тетрадка по четене има Simple Smile
Аз много се радвам, че е петък и много се надявам този уикенд служебният ми телефон да стои тих, защото имам  нужда от почивка.
Утре мисля да водя детето на театър, че ме кара от много време.
Видях, че уикендът ще е дъждовен, май ще го играем охлюви Wink

# 148
 Добро утро - днес надзървам за кратко тук .

Скрит текст:
дечицата ми пред сбъднатата си мечта   
дъщеря ми си прави смути със ток от велосипед   Laughing 

# 149
  • Ямбол
Добро утро.

И ние си имахме тетрадки по четене. Нормално е това. Четенето после се казва Литература. Записват си произведенията и още кой знае какво, не съм се интересувала много.
Иначе и при нас се практикуваше по две тетрадки по български, като едната я взимат за проверка и пишат в другата, после втората я проверяват и пишат в първата. Така беше и по математика.
По английски се ядосвам, че отново е сменена учителката с една, която не ми допада. Но ще я понесем тази година.

Жармен, дъщеря ти изглежда щастлива.

Общи условия

Активация на акаунт