Искам да кажа ... (55)

• 45 020
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Тонка, 20 лв. ми се струват средна пара  newsm78.
Гена, благодаря. Идея нямах, но горе-долу си представях и аз към 20-тачка.  Peace

Тони, това пък защо е необходимо. И то в първи клас.
За мое собствено спокойствие. За момента смятам, че изобщо нямам добра обратна връзка с госпожите. А аз не съм педагог и мога да не хвана евентуален проблем. Защото ако има такъв или се появи някога, предпочитам да се хване навреме.

# 631
Тони, според мен е рано и повярвай, ако има проблем ще разбереш. Стига да хвърляш по един поглед на тетрадките.
Сега драскат чертички и започват буквите. До март месец ще дъвчат азбуката.
По математика са до десет.
Няма как да пропуснеш нещо  Peace

# 632
Според мен 15-20 лева.
Тони, ама ти ще видиш как се справя госпожицата по тетрадките - ако носи пеперудки значи всичко е ок, ако носи намусени личица значи има нужда от затягане. Те докато са и на занималня доста си пишат, няма шанс да изостане. Когато трябва вкъщи да работи се получават разминаванията.
И сега случка от нас от тази седмица. Сина ми като го прибера, докато се върна в офиса скайпа му е пуснат и понеже онази вечер го констатирах, вчера си пуснал компютъра ама скайпа инвизибъл, а и телефона си не вдига. Влезнах аз през тийм вювъра, той гледа филмче, спрях го и промених скайпа. Звънна веднага, разбрахме се и вечерта всичко си беше написал. Общо взето му обясних, че можем да живеем в мир и любов или да го играем на стражари и апаши Laughing

# 633
  • София
За мое собствено спокойствие.
Май се впрягаш повече от необходимото и то в началото на първи клас. Пази си силите тепърва ще ти трябват.  Laughing

Влезнах аз през тийм вювъра, той гледа филмче, спрях го и промених скайпа. Звънна веднага, разбрахме се и вечерта всичко си беше написал. Общо взето му обясних, че можем да живеем в мир и любов или да го играем на стражари и апаши Laughing
Това трябва да го овладея, че от догодина ме чака същото, като си познавам наследника  Confused.

# 634
Тонка е права да се притеснява. Миналата година племенницата ми беше първи клас. Учители доволни, всичко точно, обаче сестра ми забеляза, че по права линия задачите ги решава идеално, само малко промяна да направи и тя не се сеща какво трябва да направи. Та се почнаха едни задачи, за да навакса. А иначе за класната и учителят в занималнята, се справя перфектно, няма грешки.

# 635
Ходих до градината на детето /тази, в която беше миналата година/ и малко се сдухах. Според учителките правя грешка, че го местя в група с преобладащо по-малки деца, защото по думите им е много будно дете и има нужда да е сред по-големи. Дано наистина да не сгреших... но  новата градината ми е много близко, освен това едната от учителките ми е и приятелка и ще получавам повече информация за детето.
Моите деца до тригодишни /особено голямото/ бяха почти денонощно до мен. Даже и още спят при нас Embarassed Но аз си харесвах тези години. Беше ми приятно да съм до децата, уморително, но приятно.
Тонка, следи отчетните, там добиваш представа какво се изисква. Децата са в различни училища и е ориентир.

# 636
  • София
Ей, може и наистина да се впрягам излишно, обаче предпочитам да е излишно, отколкото с основание. Ще я пращам на проверка при тази моя позната, че да ми е мирна главата.

Тонка, следи отчетните, там добиваш представа какво се изисква. Децата са в различни училища и е ориентир.
Пробвах се в една отчетна, но там са такива безумия, че се потресох. В 5 страници се обсъждаха видовете чашки за акварелни бои. Не издържам на такива простотии. Или кой каква кутия за храна от порядъка на 80-90 лв  е купил.  ooooh!

# 637
  • София
Пробвах се в една отчетна, но там са такива безумия, че се потресох. В 5 страници се обсъждаха видовете чашки за акварелни бои. Не издържам на такива простотии. Или кой каква кутия за храна от порядъка на 80-90 лв  е купил.  ooooh!
Аааа в момента на дневен ред са: часовете по чуждоезиково обучение, екскурзиите и джобните  Laughing.

# 638
 Горките ми бедни и неуки деца -какво са изтървали и ще продължават с такава майка като мен  Joy
Понякога / доста често / са били и без джобни на училище - на чуждоезикови курсове не са ходили / дъщеря ми само в 11 клас на частни уроци за подготовката за изпита IELTS/

# 639
  • София
На родителската среща госпожата каза, че първокласниците нямат работа при лавката. Съответно джобни не давам. Нашето училище е езиково ориентирано, ето я стаята по китайски език:
http://www.banitza.net/dobre-doshli-v-novata-klasna-staya-na-138-sou-sofia/
Тази година обаче смятам да пропуснем китайския, в полза на английския.

# 640
  • Пазете Гор
Че какво толкова очаквате от отчетна тема за първи клас. Глупости ще са, какво да е друго. За мен по това време има три смислени въпроса: в колко почват, в колко свършват и дали са усмихнати на излизане. Другото е талаш.

Един от термините, които не разбирам, не харесвам и никога не ползвам е "морски дарове". Тъй и не отгатнах какво се обединява под него, защото никакво сродство между включваните в него видове не открих. Някои соленоводни ядивни организми, аме без някои риби, бозайници и водорасли, това ли е, какво ли е?

Мисля, че някакъв старичък маркетингов трик с ползване на ефектно име навлезе и се заглави в пубичната среда и те така.

По подобен начин може да се кажа, че сте си направилил ястие от полски дарове. Ама дали е чорба от лапад, доматена салца, кьопоолу или пържени скакалци - дявол знае. Или сте купили от пазара микс полски дарове. Ми секси е, не е ли?

Или чай от горски дарове, ако си кипнете шепа сушени трънки, примерно.

Дарове...

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 11:25 от Куркума

# 641
Много хубава зала. С кеф да си учиш в нея.

# 642
Тонка*, аз бих те посъветвала да следиш добре реакциите и отношението на самото дете. И ако почувстваш неувереност, неохота или неприязън към някой учебен предмет или конкретно действие, там да търсите проблем и да насочите усилия.
Според мен най-важното в първи клас е по-скоро създаването на навици за учене и самоподготовка, интерес към усвояването и овладяването на нови знания, изграждане на позитивно отношение към училището, учителите, съучениците... Време за изливане на основи и пренастройка на мисленето, а не толкова за отлични постижения. В крайна сметка ДОИ са толкова занижени като средно ниво, че не виждам кое средностатистическо дете би се затруднило до четвърти клас (включително), така че "шестиците" не значат реално нищо.

По въпроса за отчетните, имам особено мнение към самия модел на общуване и налагащи се стереотипи, затова не участвам активно. Надничам понякога в тази с наборите на сина ми, опитвала съм се и да пиша, но не е за мен тая работа. И не мисля, че могат да бъдат сериозен ориентир за каквото и да е, освен за сладки приказки с хора със сходни за моменти проблеми.

# 643
  • София
Много хубава зала. С кеф да си учиш в нея.
Мдааа. Можеха да тръгнат първо от ремонта на тоалетните, но това са подробности.  Wink

# 644
Прехвърлих темата, морски чудеса не обичам особено, октопод и всякакви подобни не харесвам.
Само миди ям и то приготвени по определен начин.

Да се изпраща дете на проверка на знанията в 1ви клас...е това вече ми събра очите. Simple Smile
До нова година се учат да пишат буквите ръкописно и събират и изваждат до 10...Всеки родител може да види и прецени на какво ниво е детето.

Вчера ми беше ден за голямо бачкане и се изморих. Днес пък ми е спокоен ден, за компенсация. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт