Hапускане на дома

• 37 118
  • 591
  •   1
Отговори
# 555
Добре де, тия мъже нямат ли някаква задача, в която признавате, че сте боси и дори не може да забележите, че има проблем? Или и там от всичко разбирате...

Точно така, не е "камина" буквално, а метафора за "мъжка задача".

# 556
Защото беше казано като метафора, а ти се хвана - камини, та камини. .

Ами да беше дала нещо, което наистина е символ на напън, не нещо, което е достъпно за повечето хора...

The Siren of Titan, има "мъжки" задачи, разбира се. Да кажем 1 път в месеца, дори по-рядко. Поема си ги. В тези дни аз вземам повече от другото, което е на дневен ред. Просто гледаме какво има за деня. Като няма "мъжка", а има 5 "женски" всеки ден в 30 поредни дни така малко дали пък няма да му е неудобно? На мен би ми било...
Разбира се, ако ежедневието на домакинството е такова, че има тежка работа, тогава е друг въпрос Peace

# 557
Добре де, вила с камина. И пак не е буквално.

# 558
Темата отишла по дяволите, очаквано.

Ама айде за протокола, да си кажа.
Мъжът ми работи много, често взима работа и за вкъщи, комадировките му са чести. Аз пък  съм (така да се каже) домакиня. Обаче... всеки прави всичко и разделение на работата няма. Има малко неща, които той не прави, има малко, които аз не правя. Пример - той не готви (щото по-скоро ще ни изтрови, отколкото да ни нахрани), не проверява домашни (щото го играе доброто ченге) и не полива цветя (не знам с какво ги облъчва, ама им влияе зле). А, и котка на ветеринар не води. Аз не гладя (мразя!), не се занимавам с нищо около колата и велосипедите (откровено ми е досадно) и не се правя на хамалин за каквото и да е. Всичко останало е за двамата, разпределено равномерно

# 559
Темата отишла по дяволите, очаквано.

Ама айде за протокола, да си кажа.
Мъжът ми работи много, често взима работа и за вкъщи, комадировките му са чести. Аз пък  съм (така да се каже) домакиня. Обаче... всеки прави всичко и разделение на работата няма. Има малко неща, които той не прави, има малко, които аз не правя. Пример - той не готви (щото по-скоро ще ни изтрови, отколкото да ни нахрани), не проверява домашни (щото го играе доброто ченге) и не полива цветя (не знам с какво ги облъчва, ама им влияе зле). А, и котка на ветеринар не води. Аз не гладя (мразя!), не се занимавам с нищо около колата и велосипедите (откровено ми е досадно) и не се правя на хамалин за каквото и да е. Всичко останало е за двамата, разпределено равномерно

Да, ама колата и велосипедите - колко? 3 пъти в годината. А готвиш всеки ден . - Пак по Човечето.

# 560
А, с 5 броя велосипеди използвани ежедневно, бая често се налага туй-онуй...
Готвенето не е страшно, нито толкова често, пък и напоследък става семейно забавление, защото дечурлигата се включват все по-активно. Миенето на баните и тоалетните ми е обаче най-досадната работа, добре че благоверния я поема по-често от мен  Mr. Green

# 561
Иронията е излишна, всеки, който не иска да се заяжда разбира за какво става дума  Peace

Скрит текст:
Днес имаше да се сгънат и приберат 2 перални, да се простре 1, да се изпразни миялната, да се провери тест, който детето беше правило, да се сготви и да се напазарува. + да се почистят и подредят 2 шкафа.
Двамата ходиха до магазина, после тя си направи теста и той го провери, сготви.
Аз пък направих останалото.
Не сме броили и засичали, просто всеки хвана нещо в движение.
Посочете ми поне една логична причина всичко да е на моя гръб. Не се заяждам, съвсем сериозно питам.

# 562
Проверката на тест не е домакинстване...

# 563
Иронията е излишна, всеки, който не иска да се заяжда разбира за какво става дума  Peace

Скрит текст:
Днес имаше да се сгънат и приберат 2 перални, да се простре 1, да се изпразни миялната, да се провери тест, който детето беше правило, да се сготви и да се напазарува. + да се почистят и подредят 2 шкафа.
Посочете ми поне една логична причина всичко да е на моя гръб. Не се заяждам, съвсем сериозно питам.

Явно ти си броила и засичала.

# 564
Дотук разбрах, че трябва да въртя по една тава баница и да я поднасям на мъжа ми с ръченица  Laughing

# 565
Дотук разбрах, че трябва да въртя по една тава баница и да я поднасям на мъжа ми с ръченица  Laughing

Ихууу!

# 566
Ама виж как НСЧ е хванала баш пипкавата "женска" работа. Ха на бас, че двата шкафа изобщо не са били в съзнанието на мъжа й.

# 567
Точно шкафовете с удоволствие ги предоставям на благоверния. По-добре от мен се справя. През това време обаче не стоя пред телевизора с ракийката, правя нещо друго. Simple Smile

# 568
Абе, девойчета, не сте ли малко дъртички за тази тема?
Става въпрос за напускане на дома на 19-20-годишни младежи, ехо, не за това коя как домакинства и на коя мъжът е по-по-най.
Гледам пак заглавието - да бе, не се бъркам, това е темата.  newsm78

# 569
Иронията е излишна, всеки, който не иска да се заяжда разбира за какво става дума  Peace

Скрит текст:
Ок .
Скрит текст:

Аз в момента не работя .

В петък след работа мъжът ми бърка 35 торби цимент с камъчета ,които си купи , натовари и разтовари сам на ръка. Бърка го на ръка ,защото уж ще е малко пространството ,а идната събота ще е с бетоновоза и ботушите пак на големия терен .

Аз обърнах 5 лопати ,изпръсках се, уморих се  и се прибрах .  Whistling
Той направи сместа на бетона ,насипа го ,нивелирахме заедно терена (аз му държах лазера и левъла) и го заравни.  Изчака да се стегне ,под- равни, направи линиите в 12 часа и в 1 след малко отмора с гледане на филм си легнахме  и той стана в 6 за да го напръска  с вода и да постави едни абажури докато ние спим за да не ни буди с шумните машини .

Аз помогнах на детето с домашната ,направих спагети и един плодов кейк за закуска, гледахме филм с нея ,чатих си из форума и му правех компания като той ме разсмиваше само докато бъркаше с шеги и закачки и детето наострило слух притичваше да види какво става .

След това като си легна тя аз си оправих кухнята и метох навън остатъчен бетон и пренареждах камъчета в правилната им траектория при него .

Вчера имаше да се разбие бетон ,да се монтира прозорец ,да се ошири външната врата и да се инсталира, защото бе свалена за да се вдигне нивото на праговете . Всичко това го е правил той .

После заедно ,т.е. той ни заведе на очен лекар с детето, а докато ние бяхме вътре той си напазарува пирони и не знам какви си неща за вратата, плюс контакти ,които ще сменя днес.
Аз позачистих ,играх си детето, измих чинии и под, поддържах му вратата докато я поставя на пантите и нивелира , а той направи барбекю за вечеря ,а  аз картофена салата .
Заедно си постояхме до 1 часа с приятели на маса .

Днес има една планина пясък (10 тона )да се прехвърли (детето изяви желание да помогне и с една малка лопатка пълни количката с пясък докато баща й разбива бетона с кангото и след това той я насипва на определеното място ) , да се изкърти една 4 метрова ивица бетон ,да се подготви мястото за рей-бар за бетона и да се инсталират ел. механизми на гаражната врата.

Отделно ще ходи да вземе бюрото ,което избрах за компа, ще го натоварим двамата и ще си го разтоварим ,аз ще го изчистя ,а той ще го подреди с компа, скенер, принтер и с кабелажите им,  а утре аз ще подредя папките ,а той ще си подреди неговите с документите му .

Ще пазаруваме за храна двамата ,той ще ми ги внесе винаги ,а аз ще подредя по шкафове като детето е до мен и изхвърля разделно опаковките и разнася неща из стаите ,аз ще помогна с домашната за утре , с косата след банята на детето и ще направя кутии  за обяд и на двамата за утре.

Имаме пране и докато той прехвърля пясъка и разбива с чук бетона за да налее нов другата седмица ,аз си пиша тук и пия кафе и оправям ,голямата философия- пералня и сушилня. Взехме си пица на връщене от пазара и той направи салата към нея за вечеря .
Утре ще смета и нападалите листа в чували и това е .

Освен това той днес сложи 12 контакта и димъри на лампите, нивелира ми картините , подреди си инструментите за утре, окоси тревата отпред и отзад остана за утре като  и работи всеки ден от 7до 3 на работа и до 11 всяка вечер у дома ..Малко са хората издържащи на подобно темпо ,но както и да е .

И така е последните 6 месеца докато оправя къщата ,а преди това с години е работил по 6-7 дни ,а аз на 3 или на 4 работни дни ,като 4 години си бях в къщи само. Дали е прал някога ? Или простирал ? Или гладил или мил баня ?

Не. Готви често като прави салатата всяка вечер ,закуски всеки уикенд докато аз спя , кара ни навсякъде, оправя всичко по кола, къща ,градина и сметки ,води детето на танци и с него на шопинг, пазаруваме заедно ,пуска прахосмукачка понякога и помага с домашните понякога .

Такъв друг работлив човек като него не познавам и въпреки,  че не е по ССФ стандартите на помагащ 50:50 той е невероятен, работлив , издържащ семейството си ,угаждащ мъж и баща.

И да . Камина имахме в Б-я на вилата ,пещ в къщата на двора в Пловдив , газова ,с копче , камина в къщата ни в Англия, както и сега ,но на дърва Simple Smile Сам ми я направил , изградил с камък  и т.н.

Нито я чистя ,нито нищо, нито пък цепя дърва и нареждам дънери под навеса .
Само си я гледам когато се запали и се наслаждавам на атмосферата ,която създава.

Та не знам по тукашните критерии дали помага или не  newsm78

И по темата ; и двамата сме напуснали дома си на по 19 и сме заминали в чужбина .

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 03:12 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт