Hапускане на дома

• 37 099
  • 591
  •   1
Отговори
# 540
Popule, не знаех, че камината е върхът на сладоледа, имаме в други наши имоти, но не е нещо, което ми харесва, затова вкъщи не бих сложила. Мразя миризмата и всичко като цяло, въпрос на вкус.
И няма да ти повярвам, че я палите всеки, включително лятото заедно с климатика  Simple Smile

П.С. А ако го товариш и с домашна работа след като си е скъсал задника от бачкане през деня (и това е видно от банковата ВИ сметка!) и е долазил да седне вкъщи да си почине, значи си тиранка.

Никого не товаря, ако ме познаваше щеше да знаеш, че никога не бих юркала човек, но и не бих допуснала мен да ме юркат (освен ако не правя нищо и съм решила да съм домакиня, която мъжът й издържа, тогава и краката му ще мия, но просто не е моят на живот). Има професии с доста приличен доход, в които сам планираш ангажиментите си и можеш да бъдеш и нещо друго, освен професионалист. Всичко е въпрос на способности и най-вече - желание  Peace

...Да де ако мъжа по характер е домошар добре,ама ако е по-как да кажа не толкова склонен да се вживява в ролята на домашен партньор, тогава превъзпитаването ще е малко трудна задачка за някои....

# 541
По някой друг е  Laughing не знам защо така си се объркала и нарочно се подиграваш, но никога не съм писала за едновременно правене на едно и също нещо.
Ще го напиша по-разбираемо, щом е необходимо  Simple SmileКато има 4 неща, примерно - простиране, сгъване на изсъхнали дрехи, готвене, сервиране. Вместо всичко да направи единият, ще ги разпределим. Ще оправя дрехите, той яденето или обратното, зависи кой какво започне. Без правила, капризи и т.н. Става за наполовина по-малко време и въобще не се усеща като ангажимент каквото и да е от домашните неща Peace
Естествено, може да го направи и само един от нас. За двойно повече време, докато другият седи и го гледа как притичва от едно на друго. Просто още не сме намерили логична причина.

В това, болднатото, е проблема. Wink Щом мъжът ти има време да седи и да те гледа как работиш (ако не му дадеш някаква домашна работа), нещата са ясни. Ще има да почакаш за камината... Sad

П.С. А ако го товариш и с домашна работа след като си е скъсал задника от бачкане през деня (и това е видно от банковата ВИ сметка!) и е долазил да седне вкъщи да си почине, значи си тиранка.

Мноооого си в грешка! Ама много! Не ти знам мъжа и защо си къса задника, но идеята е да работиш оптимално, да получаваш максимално, да имаш време за всичко, най-вече за себе си! Да, беше време, когато и двамата се скъсвахме от работа, за да се докажем, но този период отдавна мина. Сега е време да се берат плодовете. Доколкото зная не си първа младост. Освен ако ни се омъжила за млад мъж, не виждам причина да си къса задника от работа в тази възраст. Досега е трябвало да си уреди живота и сега само да го поддържа на високо ниво. Много са ти ограничени впечатленията, но съвсем безсрамно ги генерализираш, че и даваш характеристики на другите.

# 542
...Да де ако мъжа по характер е домошар добре,ама ако е по-как да кажа не толкова склонен да се вживява в ролята на домашен партньор, тогава превъзпитаването ще е малко трудна задачка за някои....

За мен превъзпитаването е една от основните грешки, които могат да се допуснат в една двойка, независимо дали става дума аз да го превъзпитам или той мен. Защото ако аз трябва да обслужвам всички вкъщи точно това ще се наложи. Въобще не говоря за превъзпитаване!
Просто човек трябва да избере партньор, който му пасва, не такъв с други разбирания и да се захване да го променя.

# 543
  • София
Мноооого си в грешка! Ама много! Не ти знам мъжа и защо си къса задника, но идеята е да работиш оптимално, да получаваш максимално, да имаш време за всичко, най-вече за себе си! Да, беше време, когато и двамата се скъсвахме от работа, за да се докажем, но този период отдавна мина. Сега е време да се берат плодовете. Доколкото зная не си първа младост. Освен ако ни се омъжила за млад мъж, не виждам причина да си къса задника от работа в тази възраст. Досега е трябвало да си уреди живота и сега само да го поддържа на високо ниво. Много са ти ограничени впечатленията, но съвсем безсрамно ги генерализираш, че и даваш характеристики на другите.

Виж сега, аз говоря от гледна точка на по-младите ми години - все пак, темите се пускат от млади жени и се опитвам да им дам гледната точка на човек като мен, който на средна възраст си гледа кефа. И аз съм била млада и аз съм прала гащи на мъжа си. Обаче съм знаела, че го върша И заради мен И заради добруването на децата си. Визия за бъдещето. Няма как да имаш всичко докато си млад, но както се казва - зад всеки успял мъж, се крие умна жена. Та, опитвам се да дам друга гледна точка на младите жени, за да могат на моите години, а те не са преклонни - водя сегашният си начин на живот от края на 30-те си години - да си гледат кефа и те. Щото имам приятелки, чийто мъже не си скъсват задниците нито на млади, нито на стари години и далеч не могат да си позволят моят начин на живот. Обаче почистват прахта в хола. Grinning Та за сега не ме мисли (нищо сигурно няма в живота, но от работа не ме е страх, ако се наложи, пак ще заработя яко). Свободно време имаме бол с мъжа ми и във всички случаи не го оползотворяваме с разпределяне на задачи за почистване на дома си. Peace

Имаше едно мнение по-назад много правилно, на Сирената беше май - като те дразни едно нещо, свърши си го. Обаче не прехвърляй своите критерии върху другите и не се оплаквай, че си свършила нещо, което теб самата те е дразнило и си искала да бъде свършено. А ако не искате проблеми, Човечето го е казало - намирате си един същият като вас и работата заспива.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 15:04 от Popule

# 544

Виж сега, аз говоря от гледна точка на по-младите ми години - все пак, темите се пускат от млади жени и се опитвам да им дам гледната точка на човек като мен, който на средна възраст си гледа кефа. И аз съм била млада и аз съм прала гащи на мъжа си. Обаче съм знаела, че го върша И заради мен И заради добруването на децата си. Визия за бъдещето. Няма как да имаш всичко докато си млад, но както се казва - зад всеки успял мъж, се крие умна жена. Та, опитвам се да дам друга гледна точка на младите жени, за да могат на моите години, а те не са преклонни - водя сегашният си начин на живот от края на 30-те си години - да си гледат кефа и те. Щото имам приятелки, чийто мъже не си скъсват задниците нито на млади, нито на стари години и далеч не могат да си позволят моят начин на живот. Обаче почистват прахта в хола. Grinning Та за сега не ме мисли (нищо сигурно няма в живота, но от работа не ме е страх, ако се наложи, пак ще заработя яко). Свободно време имаме бол с мъжа ми и във всички случаи не го оползотворяваме с разпределяне на задачи за почистване на дома си. Peace

Peace

# 545
Да разбирам ли, че според вас не невъзможно един човек освен професионалист да има и други роли в живота си? Т.е. работа и само работа. Децата ти ги гледа друг, глади те, храни те друг и т.н.?
Не го оспорвам като модел. Но само този краен вариант ли е единствената възможност според вас?

# 546
Ако мъжа работи и се скъсва от работа и има време само да се наспи, никой няма да го кара да чисти.
Обаче ако работи от 8 до 17 и с жена си се прибират по едно и също време у дома, няма извинение той да седи на дивана, докато тя чисти, пере, готви, оправя деца и т.н.
Също така обаче това положение да няма време за нищо не трябва да е за постоянно, защото жената много бързо ще реши, че такъв мъж не й трябва. Хем все го няма, а пък трябва и него да обгрижва. Без него задълженията й ще спаднат доста и самата тя ще има повече време за почивка  Peace

В днешно време финансовата издръжка не се пада само на мъжа. На много места мъжете и жените са равнопоставени, а на други може и жените да изкарват повече. Да не вземе сега някой да ми каже как само мъжа вади парите и видиш ли това е върха и той по този начин си изпълнява ангажиментите към семейството.

НСЧ, и на мен ми е странно това. После ми обясняват какви самостоятелни синове имат, ама жените им се грижат за тях. 

ПП. Снощи мъжа ми пуска пералнята, днес пък сгъна прането. Лиших го от възможността да стане милионер  Mr. Green Днес освен всичко друго и е нагласил подаръците за двата рождени дни, на които е канена дъщеря му тази седмица. Горкичкия  Laughing

# 547
Не знам, deskatta, явно говорят за модела домакиня-работещ, но това са доста редки случаи, в стандартния случай, за който говорим нещата са много по-различни:
Ако е моделът домакиня-работещ, да. Напълно съм съгласна, даже и друг път съм писала, че такава жена трябва да посреща мъжа си с баница и ръченица всеки ден.
Пиша за по-разпространения случай. Млади хора, които не работят и изкарват пари, + всеки си се грижи за личните неща и дома. Събират се, защото се обичат и всичко става още по-лесно, парите са повече, а другите неща олекват наполовина, защото се споделят.
Нелогично е той да си продължи да работи и изкарва пари, тя също, но при него да отпадне всичко друго, а тя послушно да го приеме на гърба си. + децата, разбира се...

# 548
Не знам, deskatta, явно говорят за модела домакиня-работещ, но това са доста редки случаи, в стандартния случай, за който говорим нещата са много по-различни:
Ако е моделът домакиня-работещ, да. Напълно съм съгласна, даже и друг път съм писала, че такава жена трябва да посреща мъжа си с баница и ръченица всеки ден.
Пиша за по-разпространения случай. Млади хора, които не работят и изкарват пари, + всеки си се грижи за личните неща и дома. Събират се, защото се обичат и всичко става още по-лесно, парите са повече, а другите неща олекват наполовина, защото се споделят.
Нелогично е той да си продължи да работи и изкарва пари, тя също, но при него да отпадне всичко друго, а тя послушно да го приеме на гърба си. + децата, разбира се...

Не зная кого питаш, но аз никога не съм била "домакиня". Имах период, в който работих от вкъщи и си гледах детето и да, тогава аз поемах по-голямата част от домакинската работа. В момента и двамата работим на пълно работно време. Аз имам възможност да започвам рано и да свършвам рано, съпругът ми обратно. Идеално ни устройва. Позволява ни да си разпределяме нещата, примерно, аз водя детето на училище, той я прибира; той разхожда кучето сутрин, аз вечер. Той почиства кухнята и поприбира къщата сутрин, аз вечер и така. Имаме външна помощ веднъж седмично, достатъчно ни е. Той се занимава с двора, изхвърля боклука, готви през почивните дни. Аз се занимавам с детето, ако има нужда. Аз гладя (обичам!). И така. Остава ни достатъчно свободно време за хоби, за разходки, за пътуване през уикендите. да не кажа, че не се спираме.

И камини имаме, но рядко се ползват. Само през зимата, за атмосфера. И телевизора ни има канал, който излъчва камина със съответните звуци на пукащи дървета..... Дъщеря ми обича да си го пуска и да спи на него през зимата.

# 549
  • София
Не зная кого питаш, но аз никога не съм била "домакиня". Имах период, в който работих от вкъщи и си гледах детето и да, тогава аз поемах по-голямата част от домакинската работа. В момента и двамата работим на пълно работно време. Аз имам възможност да започвам рано и да свършвам рано, съпругът ми обратно. Идеално ни устройва. Позволява ни да си разпределяме нещата, примерно, аз водя детето на училище, той я прибира; той разхожда кучето сутрин, аз вечер. Той почиства кухнята и поприбира къщата сутрин, аз вечер и така. Имаме външна помощ веднъж седмично, достатъчно ни е. Той се занимава с двора, изхвърля боклука, готви през почивните дни. Аз се занимавам с детето, ако има нужда. Аз гладя (обичам!). И така. Остава ни достатъчно свободно време за хоби, за разходки, за пътуване през уикендите. да не кажа, че не се спираме.

И камини имаме, но рядко се ползват. Само през зимата, за атмосфера. И телевизора ни има канал, който излъчва камина със съответните звуци на пукащи дървета..... Дъщеря ми обича да си го пуска и да спи на него през зимата.

Нали каза, че живееш в САЩ? Нещата са доста различни с България. Тук, в България, за да имаш камина (която всеки средностатискически американец има), се иска повечко напъни, защото средностатистическият българин няма камина. Затова аз използвам камината като метафора за наличие на нещо повече от апартамент в ж.к. Младост примерно (пак метафора). И за съжаление начинът на живот на хората, съответства на тяхната работа. Не на това как си гледа семейството, а на работата. Факт.

П.С. Разбира се, няма да навлизаме в подробности кой какво и как го има, защото ако имаш камина на заем към банката (каквото е положението при средностатистическият американец), то тя все още не е твоя, докато не изплатиш заемът. Но, както казах, това са подробности.

# 550
Точно така. Камина в БГ= мъж-тертиплия, който да я проектира и да я обгрижва, защото не е с копче и на газ. Тоест не е буквално камина, а е от тия "мъжки" проекти и хобита, които един мъж сам трябва да си ги намери и реализира. А не да бърше прах.

# 551
Точно така. Камина в БГ= мъж-тертиплия, който да я проектира и да я обгрижва, защото не е с копче и на газ. Тоест не е буквално камина, а е от тия "мъжки" проекти и хобита, които един мъж сам трябва да си ги намери и реализира. А не да бърше прах.

Щото в Канада са с копче!  ooooh!

Има камини с газ, електричество, но има и такива с дърва.

Мамасито, мъжът ми не е в България и не е българин, но е проектирал няколко камини, дори награди е печелил, и патент има. 'Щото те само българските мъже ги могат тези неща! Брех! Виж, прах не бърше, защото не му се доверявам на качеството. Но други работи умее да прави и то добре! И не си ги спестява. Нищо. че в момента аз пера, а той седи и гледа телевизия. Утре аз ще се излежвам, а той ще пере. Това е да има партньорство....

Популе, никога не съм казвала, че живея в САЩ.

# 552
Работата ни е такава, че влизаме по чуждите къщи и сте в грешка за камините, не са рядкост, но ги слагат хора, на които им харесва  Peace
Включително в панелка, точно в Младост, собственичката даже ни е съфорумка  Laughing беше за под наем, нормално жилище, без изхвърляне.
Свекър ми и свекърва ми, съвсем обикновени хора имат и на вилата, (по-скоро като аксесоар с разните му там полици), и вкъщи...
Направо съм озадачена, че нещо толкова обикновено се спряга за кой знае какво  Rolling Eyes

sophiemmaspencer  Peace
Точно за партньорство става дума, а не точно "всеки сам да си пере гащите".
И у нас аз основно съм поела прането и праха, но пък той пък е основно по готвенето. Което не значи, че като види, че якето му е мръсно ще иде да ме привика, а просто ще си го пусне. Както и аз няма да се правя на капризна и като го няма ще запретна ръкави и ще сготвя.
Това е моето разбиране за самостоятелност.

# 553
Работата ни е такава, че влизаме по чуждите къщи и сте в грешка за камините, не са рядкост, но ги слагат хора, на които им харесва  Peace
Включително в панелка, точно в Младост, собственичката даже ни е съфорумка  Laughing беше за под наем, нормално жилище, без изхвърляне.
Свекър ми и свекърва ми, съвсем обикновени хора имат и на вилата, (по-скоро като аксесоар с разните му там полици), и вкъщи...
Направо съм озадачена, че нещо толкова обикновено се спряга за кой знае какво  Rolling Eyes

Защото беше казано като метафора, а ти се хвана - камини, та камини. .

# 554

sophiemmaspencer  Peace
Точно за партньорство става дума, а не точно "всеки сам да си пере гащите".
И у нас аз основно съм поела прането и праха, но пък той пък е основно по готвенето. Което не значи, че като види, че якето му е мръсно ще иде да ме привика, а просто ще си го пусне. Както и аз няма да се правя на капризна и като го няма ще запретна ръкави и ще сготвя.
Това е моето разбиране за самостоятелност.

И моето. И аз не разбрах какво толкова специално има в камините, ама на!

Общи условия

Активация на акаунт