Hапускане на дома

• 37 110
  • 591
  •   1
Отговори
# 525
Аха, ясно. Ама аз не искам милион, 999 хиляди ми стигат. Отивам да му кажа да пере, докато не е заспал  Laughing

Отидох да пусна пералня и установих, че мъжът ми вече е  изпрал една. Сега, и двамата ли ще ставаме милионери, или нито един? newsm78

П.С. Аз може и да съм милионерка вече! Ако сме спечелили от тотото 60 млн.  bowuu
Софи, Имаше ли гащи в пералнята?

Контеса, стискаме си ръцете!

Той си ги изпрал. Да. За мен нямаше.

# 526
значи има надежда за офшорна сметка!

# 527
Имам питане. Аз и мъжа ми работим за еднакви пари, едни и същи часове на ден и двамата на бюро. Кой трябва да пусне пералнята, че се обърках вече? И кой трябва да пусне прахосмукачка, ако аз днес съм сготвила?
Mr. Green

Той слага праха, ти натискаш копчето - по Човечето. 

Начи - ако искаш някой ден той да стане милионер - ти ще я пуснеш.
Ма четете де, Популе и Трещи сто пъти ви го обясниха!
Предполагам, че не се допуска опция жената да стане милионер Wink

Аз разлика не виждам. Ако жената  се е е засилила да става милионер,  пък мъжът й мрънка за мръсните си чорапи, е същото. 

# 528
Имам питане. Аз и мъжа ми работим за еднакви пари, едни и същи часове на ден и двамата на бюро. Кой трябва да пусне пералнята, че се обърках вече? И кой трябва да пусне прахосмукачка, ако аз днес съм сготвила?

Mr. Green

Правилото е- всичко прави тоя, който има по-висок стандарт за чистота и кулинария. Ако е чистофайник- да чисти; ако иска и може да прави петстепенно меню - да прави, но няма право да изисква това от другия. И трябва да е наясно, че неговата "работа" и "задачи" може да не изглеждат по същия начин в очите на другия.

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 08:25 от The Siren of Titan

# 529
Правилото е- всичко прави тоя, който има по-висок стандарт за чистота и кулинария. Ако е чистофайник- да чисти; ако иска и може да прави петстепенно меню - да прави, но няма право да изисква това от другия. И трябва да е наясно, че неговата "работа" и "задачи" може да не изглеждат по същия начин в очите на другия.

Ама някои хора не спират да си мерят стандартите, но ако аз не направя нещо по прилагането им, забравИ. Че и дъщеря Му на големия стандарт същата. Понякога (веднъж на тримесечие) се хващат да чистят и подреждат, но тогава гледам да изляза, защото ако ги слушаш отстрани, те са си прегърбили гърбовете от шетане, а наоколо само неблагодарници (т.е. аз).

Дали ще е пране на гащи, дали ще е готвене, дали ще е нещо друго няма значение. Въпросът е да участва всекидневно, без капризи какво точно има за работа днес.

От всичко изписано - нека възпитаме децата си (независимо от пола) така, че да могат да поемат отговорност за финансовото си състояние, да могат да отгледат децата си и да си "перат гащите".

Недей така волно да раздаваш рецепти, защото късмет си извадила. Ще участва ако иска, като не иска, ела го накарай. И с децата не става ей така да го научиш. Сина си го научих много лесно, дъщеря ми е като баща си. Аз вдигнах ръце, да я учи който иска.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 08:34 от Анонимен

# 530
Сирен, ми то прането на дрехи не е до стандарт, а до необходимост.

Ей така за едната пералня си усложняват някои живота значи..... newsm78

# 531
Прането какво го броите за домакинска работа въобще?

# 532

Ама верно, е така, голям зор с тая пералня. И на мен нещо не ми се прави всекидневно.  И ако в този момент мъжът ми ме извика да пускамЕ пералня, ще го отнесе.

# 533

Да, ама някои примерно искат да делят дрехи, да ползват екзотични програми, има пране и пране:) а някои даже гладят.

# 534
Извикайте някоя по-бедна и невзрачна комшийка да пусне тая пуста пералня.
Ще и дадете някой лев на женицата все пак сте милионери.Все ще ви се намерят дребни пари-20 лв, 50лв, да и дадете за услугата.

# 535
Той слага праха, ти натискаш копчето - по Човечето...

По някой друг е  Laughing не знам защо така си се объркала и нарочно се подиграваш, но никога не съм писала за едновременно правене на едно и също нещо.
Ще го напиша по-разбираемо, щом е необходимо  Simple Smile
Скрит текст:
Като има 4 неща, примерно - простиране, сгъване на изсъхнали дрехи, готвене, сервиране. Вместо всичко да направи единият, ще ги разпределим. Ще оправя дрехите, той яденето или обратното, зависи кой какво започне. Без правила, капризи и т.н. Става за наполовина по-малко време и въобще не се усеща като ангажимент каквото и да е от домашните неща Peace
Естествено, може да го направи и само един от нас. За двойно повече време, докато другият седи и го гледа как притичва от едно на друго. Просто още не сме намерили логична причина.

Недей така волно да раздаваш рецепти, защото късмет си извадила. Ще участва ако иска, като не иска, ела го накарай. И с децата не става ей така да го научиш. Сина си го научих много лесно, дъщеря ми е като баща си. Аз вдигнах ръце, да я учи който иска.

Не раздавам рецепти (за мъжа). Казвам какво аз искам. И не е до късмет, а до избор. Никого не карам насила. Но няма как и мен някой да ме накара да му поема задълженията, само защото той не искал. Ами като не иска, негова си работа, както той не иска, така и аз, да си търси друга.
Или мъжът участва, ако иска, а жената по подразбиране?

За децата, бях 1:1 с дъщеря ти, съвсем нарочно. От дете не приемах идеята да участвам, докато мъжете си седят след работа. Седях като тях и се включвах само в инцидентни неща. Ако имах друг пример от баща ми нямаше да е така.
Не казвам, че и при твоето дете е така, само споделям защо аз имах същото поведение  Peace

# 536
  • София
По някой друг е  Laughing не знам защо така си се объркала и нарочно се подиграваш, но никога не съм писала за едновременно правене на едно и също нещо.
Ще го напиша по-разбираемо, щом е необходимо  Simple SmileКато има 4 неща, примерно - простиране, сгъване на изсъхнали дрехи, готвене, сервиране. Вместо всичко да направи единият, ще ги разпределим. Ще оправя дрехите, той яденето или обратното, зависи кой какво започне. Без правила, капризи и т.н. Става за наполовина по-малко време и въобще не се усеща като ангажимент каквото и да е от домашните неща Peace
Естествено, може да го направи и само един от нас. За двойно повече време, докато другият седи и го гледа как притичва от едно на друго. Просто още не сме намерили логична причина.

В това, болднатото, е проблема. Wink Щом мъжът ти има време да седи и да те гледа как работиш (ако не му дадеш някаква домашна работа), нещата са ясни. Ще има да почакаш за камината... Sad

П.С. А ако го товариш и с домашна работа след като си е скъсал задника от бачкане през деня (и това е видно от банковата ВИ сметка!) и е долазил да седне вкъщи да си почине, значи си тиранка.

# 537
Скрит текст:
3дравейте! искам да ви попитам какво мислите относно това нещо за което днес с една приятелка си говорихме. Tя си има приятел и каза, че мисли да започва работа за да може да се изнесе да живее на квартира. Hие сме на по 20 години и според нея колкото по рано се отделим от семейството си и започнем да живеем самостоятелно, толкова по-лесно ще бъде в живота занапред, че който не го направи докато е време, после ще му е много трудно и ще съжалява. 3апочнах много да се замислям над нейните думи и се чудя дали е права. пределно ясно ми е, че в един момент действително ще трябва да се отделя да живея на друго място, но аз лично смятам, че това трябва да се случи когато намеря своята половинка в живота и когато нещата са сериозни, и наистина е време да заживеем заедно с него. Dруги мои приятелки, които пък също си имат сериозни връзки, все още си живеят с родителите си и не са решили да предприемат такова нещо. Hо в моя случай аз все още нямам приятел и си мисля че не ми е дошло сега времето да се изнасям. говорих със собствената ми майка и нейното мнение е, че е доста глупаво човек да се изнася когато има собствен дом, и че нищо не му пречи да си бъде независим, работейки си и живеейки с родителите си. Hе знам, просто започнах да се притеснявам, че правя нещо грешно,  започнах да се чувствам виновна, че съм на 20 години и все още живея с родителите си, като тя например иска да се изнася и започва да живее самостоятелно, и смята, че така трябва да бъде. Moля ви, кажете си мнението относно това, права ли е тя или по скоро моята гледна точка е по -правилнa? Koга човек трябва да предприеме това действие и имам ли основание да чувствам вина, че все още не съм го предприела? Aa, междудругото, съжалявам за някои грешки в писането ми, но пиша от телефона и нямам възможност да набирам главни букви.
В твоя случай според мен ще е грешка. Искаш да се пуснеш по тренда, да си съвременна и готина. А слушаш една безработна първо- или второкурсничка, която тепърва смята да си търси работа. Ти къде си по този параграф, имаш ли работа?
Ако ще се изнасяш, направи го със съквартирантка. Подразбира се, че това няма как да е въпросната приятелка Simple Smile

# 538
Popule, не знаех, че камината е върхът на сладоледа, имаме в други наши имоти, но не е нещо, което ми харесва, затова вкъщи не бих сложила. Мразя миризмата и всичко като цяло, въпрос на вкус.
И няма да ти повярвам, че я палите всеки ден, включително лятото заедно с климатика  Simple Smile

П.С. А ако го товариш и с домашна работа след като си е скъсал задника от бачкане през деня (и това е видно от банковата ВИ сметка!) и е долазил да седне вкъщи да си почине, значи си тиранка.

Никого не товаря, ако ме познаваше щеше да знаеш, че никога не бих юркала човек, но и не бих допуснала мен да ме юркат (освен ако не правя нищо и съм решила да съм домакиня, която мъжът й издържа, тогава и краката му ще мия, но просто не е моят на живот). Има професии с доста приличен доход, в които сам планираш ангажиментите си и можеш да бъдеш и нещо друго, освен професионалист. Всичко е въпрос на способности и най-вече - желание  Peace

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 14:36 от Не се сърди, човече

# 539
Извикайте някоя по-бедна и невзрачна комшийка да пусне тая пуста пералня.
Ще и дадете някой лев на женицата все пак сте милионери.Все ще ви се намерят дребни пари-20 лв, 50лв, да и дадете за услугата.

Ми не сме още! Чакаме резултатите от тотото..... То иначе никога няма да станем, поне докато детето не излети от гнездото!

Общи условия

Активация на акаунт