Hапускане на дома

• 37 123
  • 591
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Зависи и какво се влага в тези думи. За мен да поемеш отговорност за семейството значи да изпълняваш всичките си роли. Един мъж, който не гледа физически децата си не приемам, че е поел отговорност за семейството си. Не е достатъчно само да подхвърлиш едни банкноти. Това е само част от цялото. Няма как да възпитаваш дете, което не познаваш. А няма как да го познаваш, ако не си го отгледал.
Същото и за останалите неща.
Имам приятелки, които имат по две деца и не работят, за да се грижат за тях. Мъжете им работят много и не се застояват особено в къщи. Няма как в тези случаи бащата да поема и останалите отговорности у дома. Твърдя, че мъжете им са отговорни бащи и познават децата си, но за съжаление, реалността понякога не позволява мъжа и жената да поемат поравно всички отговорности.
Колкото и да сме равни, винаги има един "водещ родител", който вижда и поема повечето неща.
Естествено. Равенството в повечето случаи е утопия.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 12:07 от miss july

# 511

Хахах, мдам. Защото ако на мъжа му е добре с теб и Анджелина Дожли да му се предложи, обаче с условие да й пере гащите, много се съмнявам, че ще избере нея. Wink
Анджелина само Брат може да я издържа.
Толкова деца да гледаш и семейството ти да прилича на Световния интернационал и расово и по бройка трябва да си с железни нерви.

Не бих се учудила ако Брат Пит един ден избяга в гората и си пере гащите в някое поточе...

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 12:20 от Герри

# 512
  • София

Хахах, мдам. Защото ако на мъжа му е добре с теб и Анджелина Дожли да му се предложи, обаче с условие да й пере гащите, много се съмнявам, че ще избере нея. Wink
Анджелина само Брат може да я издържа.
Толкова деца да гледаш и семейството ти да прилича на Световния интернационал и расово и по бройка трябва да си с железни нерви. Или много богат - то всяко от децата си има собствена детегледачка. Така и баба знае... Mr. Green

Не бих се учудила ако Брат Пит един ден избяга в гората и си пере гащите в някое поточе...

# 513
Преди да стане богат се е напънал да го постигне...предполагам и това го знае баба.
Няма нищо лошо ни в гледачки, ни в гувернантки, всичко естественно ако можеш да си го позволиш.

# 514
То и мъжете може да искат жена им да готви като Джулия Чайлд и да изглежда като Анджелина Джоли, макар че в повечето случаи получават обратното:)

И с това не винаги са доволни Simple Smile. Аз готвя прекрасно и изглеждам прилично, ама пак съм сама Simple Smile.

Пък аз съм грозна и не мога да готвя, пък съм щастливо омъжена. Парадокси! Laughing

# 515
Може таткото да отговаря за финансите. Не е малко.  Защото всичките отговорности, които си изброила , без пари...

Явно говорим за различни неща. Ако е моделът домакиня-работещ, да. Напълно съм съгласна, даже и друг път съм писала, че такава жена трябва да посреща мъжа си с баница и ръченица всеки ден.
Пиша за по-разпространения случай. Млади хора, които не работят и изкарват пари, + всеки си се грижи за личните неща и дома. Събират се, защото се обичат и всичко става още по-лесно, парите са повече, а другите неща олекват наполовина, защото се споделят.
Нелогично е той да си продължи да работи и изкарва пари, тя също, но при него да отпадне всичко друго, а тя послушно да го приеме на гърба си. + децата, разбира се.

Имам приятелки, които имат по две деца и не работят, за да се грижат за тях. Мъжете им работят много и не се застояват особено в къщи. Няма как в тези случаи бащата да поема и останалите отговорности у дома. Твърдя, че мъжете им са отговорни бащи и познават децата си, но за съжаление, реалността понякога не позволява мъжа и жената да поемат поравно всички отговорности.

Не става дума за няколкото години, които налагат единият от двамата да смени професията си и да упражнява тази на детегледачка. Но под отговорен баща разбирам такъв, който успява да намери време и да бъде баща не само на книга. Което не се изчерпва с малко игра като чичко, дошъл на гости.
Не става и дума за равенства и пресмятане. Естествено, през работното си време няма как да упражнят ролята си на бащи. Но ако имат желание винаги могат да го направят след работа и в почивните си дни.
Ако преди да имат деца жената работи като детегледачка на 2 деца и получава 1500 лв., а след работа двамата споделят грижите по дома и т.н., и след като се сдобият със свои и единият, ок, да кажем е жената поеме грижите за тях през деня, няма разлика в умората и ангажиментите с предишната си професия. Не виждам какво би наложило промяна в останалите навици на семейството.
Но дори нещо да го наложи временно, не говоря за месеци, години, в които да "натиснат" в една или друга посока. Единствено грижите за децата не приемам да бъдат заместени с пари. Това не е нещо, което може да се купи, нито времето да се върне...

Ами аз познавам милионер, който не си пере гащите сам. 

Колко милионера познаваш?  Simple Smile
С такова мислене, чакането за камина ще продължи вечно. Wink

Всеки ден палите камина? Не вярвам  Peace
Много буквално приемаш прането на гащи. Дали ще е пране на гащи, дали ще е готвене, дали ще е нещо друго няма значение. Въпросът е да участва всекидневно, без капризи какво точно има за работа днес.

От всичко изписано - нека възпитаме децата си (независимо от пола) така, че да могат да поемат отговорност за финансовото си състояние, да могат да отгледат децата си и да си "перат гащите". А ако си намерят безплатен слуга или някой, на когото да станат държанки, или да "отгледат" децата си само финансово, и това им харесва... вече става дума за тяхно лично решение, важното е, че сме ги научили на всичко, което трябва да прави един възрастен човек.

# 516
Имам питане. Аз и мъжа ми работим за еднакви пари, едни и същи часове на ден и двамата на бюро. Кой трябва да пусне пералнята, че се обърках вече? И кой трябва да пусне прахосмукачка, ако аз днес съм сготвила?

Mr. Green

# 517
  • София
Начи - ако искаш някой ден той да стане милионер - ти ще я пуснеш.
Ма четете де, Популе и Трещи сто пъти ви го обясниха!
Предполагам, че не се допуска опция жената да стане милионер Wink

# 518
Начи - ако искаш някой ден той да стане милионер - ти ще я пуснеш.
Ма четете де, Популе и Трещи сто пъти ви го обясниха!
Предполагам, че не се допуска опция жената да стане милионер Wink

Бооожеее, какви кощунства пишеш? Те, жените, не стават за такива работи! Или ако случайно стане милионер, ще е защото я мързи да си гледа децата и си търси извинение!

# 519
Аха, ясно. Ама аз не искам милион, 999 хиляди ми стигат. Отивам да му кажа да пере, докато не е заспал  Laughing

# 520
Аха, ясно. Ама аз не искам милион, 999 хиляди ми стигат. Отивам да му кажа да пере, докато не е заспал  Laughing

Отидох да пусна пералня и установих, че мъжът ми вече е  изпрал една. Сега, и двамата ли ще ставаме милионери, или нито един? newsm78

П.С. Аз може и да съм милионерка вече! Ако сме спечелили от тотото 60 млн.  bowuu

# 521
  • София

Смяташ, че богатите не могат да обичат и да бъдат обичани ли? И да се съберат с партньор по любов? newsm78

# 522
Смяташ, че богатите не могат да обичат и да бъдат обичани ли? И да се съберат с партньор по любов? newsm78

Кое те накара да изтълкуваш така думите ми?  Rolling Eyes
Уточних само, че говоря за двама работещи - не виждам как това те наведе на мисълта, че не са богати...

# 523
  • София

Кое те накара да изтълкуваш така думите ми?  Rolling Eyes
Уточних само, че говоря за двама работещи - не виждам как това те наведе на мисълта, че не са богати...

Ами от това:

Млади хора, които не работят и изкарват пари, + всеки си се грижи за личните неща и дома. Събират се, защото се обичат и всичко става още по-лесно, парите са повече, а другите неща олекват наполовина, защото се споделят.
Нелогично е той да си продължи да работи и изкарва пари, тя също, но при него да отпадне всичко друго, а тя послушно да го приеме на гърба си. + децата, разбира се.

Ключовата дума е МЛАДИ. За да може да постигне нещо мъжа, който тръгва от нищо (няма наследствени пари и имоти), трябва да бъде освободен от някои задължения. Защо? Ами защото, за съжаление, биологичната функция раждане и майчинство е отредена на жената. И жената иска не иска трябва да прекара един доста дълъг период у дома. През това време мъжът работи и осигурява семейството. И поради тази причина той, както е поел инерция, може да постигне повече от жената. И всичко това само заради едната биология. А е добре европейските жени да имат повече от едно дете. Щото ако не го направят скоро, ще ги забулят (ако не тях, то дъщерите им) и ще се отзоват скоропостижно в кухнята с 5-6 чавета, без някой да се интересува от тяхното мнение или желания. Кой разбрал - разбрал.

# 524
Аха, ясно. Ама аз не искам милион, 999 хиляди ми стигат. Отивам да му кажа да пере, докато не е заспал  Laughing

Отидох да пусна пералня и установих, че мъжът ми вече е  изпрал една. Сега, и двамата ли ще ставаме милионери, или нито един? newsm78

П.С. Аз може и да съм милионерка вече! Ако сме спечелили от тотото 60 млн.  bowuu
Софи, Имаше ли гащи в пералнята?

Контеса, стискаме си ръцете!

Общи условия

Активация на акаунт