Hапускане на дома

• 37 133
  • 591
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Популе, кое му е самостоятелното на мъж, който не може да си изпере гащите и да си измие чиниите. С такъв мъж не чакай камина.

Много си хвалите самостоятелните синове, ама що все жените им да ви ги обгрижват  newsm78

Не се притеснявай, ако е мъж на място, ще се намери кой да му пере гащите. Wink Дали жена, дали домашна помощница, няма да има нужда той сам да си ги пере. Човек, който осигурява на жена си камина (за буквалистите - метафора), със сигурност не си пере сам гащите. Grinning

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 00:51 от Popule

# 481
Много се стараете да направите от мъжете женчовци, после защо няма мъже и жените трябва да поемат всичко.

# 482
Станах самостоятелна на 19 години. До тогава не бях изпържила и едно яйце.
Отделих се в апартамент, който беше що-годе обзаведен, но нямаше пералня, та две години перях всичко на ръка.

Хората се учат. Мъжете също  Joy.

# 483
Станах самостоятелна на 19 години. До тогава не бях изпържила и едно яйце.
Отделих се в апартамент, който беше що-годе обзаведен, но нямаше пералня, та две години перях всичко на ръка.

Хората се учат. Мъжете също  Joy.
Ако не скъсат нервите на жената преди това и не ги зареже.
Масово в България синовете са на мама златото,може би и защото мъжете им са такива и темзалепени за мама, и си ги гледат да са зависими и от тях.

# 484
Ние си учим синовете да поемат отговорност за семейството, вие държите да си перат чорапите.

# 485
Ние си учим синовете да поемат отговорност за семейството, вие държите да си перат чорапите.

Поемането на отговорност за семейството е малко като подпирането на облака...
Повече от задължително е човек да поема отговорност за семейството си, но това не значи, че трябва друг да му мие задника като го поеме от мама  Peace
Не казвам, че е лошо, за хората, на които им харесва, но да кажеш, че възпитавате женчо, ако освен на всичко, което сте го научили е възпитан и да не чака другото наготово е нелогично...

# 486

Безполезно и безмислено?

# 487
Когато го прави - важно и безценно.
Когато не го прави (защото това не е нещо, което се върши 24/7) са само празни думи. Все едно да кажа, че като съм направила еди какво си, значи съм дала своето и съм приключила.

Зависи и какво се влага в тези думи. За мен да поемеш отговорност за семейството значи да изпълняваш всичките си роли. Един мъж, който не гледа физически децата си не приемам, че е поел отговорност за семейството си. Не е достатъчно само да подхвърлиш едни банкноти. Това е само част от цялото. Няма как да възпитаваш дете, което не познаваш. А няма как да го познаваш, ако не си го отгледал.
Същото и за останалите неща.

Поемането на отговорност е комплексно всичко, като се тръгне от дребното (поемане на отговорност за личните неща) и се стигне до големите  Peace работа "на парче" за мен е недостатъчно.
Но пак казвам - всеки възприема нещата различно, не казвам, че моето е правилно, твоето грешно.

# 488

Сетих се за онзи виц, където питат една жена кой за кои решения отговаря в тяхното семейство, и тя отговорила:
- У дома аз отговарям за дребните неща, а мъжа ми - за по-големите и глобални.
- Може ли пример?
- Ами например аз отговарям за това как и с какво да се храним, как да е обзаведен дома ни, къде да учат децата, как да прекарваме почивките си, и подобни - дребни неща. А той отговаря за спасяването на реките в Амазонка, почистването на Космоса от ракетни отпадъци, предстоящите трансфери в Нюкасъл, промените в Правилника на Формула 1... Все глобални неща.

* * *

Отговорност за семейството за мен е, И когато единият партньор отсъства (поради пътуване, командировка, пребиваване в болница и т.н.), семейството да продължи да функционира обичайно, без драми и катаклизми. Смешки, как докато майката е отсъствала, таткото е обличал детето с летни дрехи през зимата и го е хранил със сандвичи, на мен не са ми смешни, а показват една елементарна битова непригодност. Особено ако това важи И за самият татко, тоест - съпругата му подбира и неговите дрехи и манджи  Stop

# 489
Може таткото да отговаря за финансите. Не е малко.  Защото всичките отговорности, които си изброила , без пари...

# 490
  • София

Сетих се за онзи виц, където питат една жена кой за кои решения отговаря в тяхното семейство, и тя отговорила:
- У дома аз отговарям за дребните неща, а мъжа ми - за по-големите и глобални.
- Може ли пример?
- Ами например аз отговарям за това как и с какво да се храним, как да е обзаведен дома ни, къде да учат децата, как да прекарваме почивките си, и подобни - дребни неща. А той отговаря за спасяването на реките в Амазонка, почистването на Космоса от ракетни отпадъци, предстоящите трансфери в Нюкасъл, промените в Правилника на Формула 1... Все глобални неща.

* * *

Отговорност за семейството за мен е, И когато единият партньор отсъства (поради пътуване, командировка, пребиваване в болница и т.н.), семейството да продължи да функционира обичайно, без драми и катаклизми. Смешки, как докато майката е отсъствала, таткото е обличал детето с летни дрехи през зимата и го е хранил със сандвичи, на мен не са ми смешни, а показват една елементарна битова непригодност. Особено ако това важи И за самият татко, тоест - съпругата му подбира и неговите дрехи и манджи  Stop

Оххх, тези изказвания, толкова дребнаво-битови.  Типични за хора, живеещи в кв. Люлин (пак метафора), на някой български град. Точно ще хванеш някой успешен бизнесмен или пък примерно Бойко Борисов, да си пере гащите.  Wink Пак казвам - дребнави изисквания, дребнав живот.

П.С. И що сложихте възпитанието на децата към домакинските задължения се питам? newsm78 Не е ли, щото много ви тежи да се занимавате с тях, точно колкото ви тежи да се грижите за домакинството? Laughing Питам по принцип, не конкретно тебе, БърдсФлу.

# 491
Аз домакинските и битовите неща като пране на гащи си ги върша сама с помощта на пералня, прахосмукачка, миялна, кухненски роботи, парочистачка и др. от сорта. Възпитанието на синовете съм го поверила изключително на мъжа ми.

# 492
  • Бургас
Зависи и какво се влага в тези думи. За мен да поемеш отговорност за семейството значи да изпълняваш всичките си роли. Един мъж, който не гледа физически децата си не приемам, че е поел отговорност за семейството си. Не е достатъчно само да подхвърлиш едни банкноти. Това е само част от цялото. Няма как да възпитаваш дете, което не познаваш. А няма как да го познаваш, ако не си го отгледал.
Същото и за останалите неща.
Имам приятелки, които имат по две деца и не работят, за да се грижат за тях. Мъжете им работят много и не се застояват особено в къщи. Няма как в тези случаи бащата да поема и останалите отговорности у дома. Твърдя, че мъжете им са отговорни бащи и познават децата си, но за съжаление, реалността понякога не позволява мъжа и жената да поемат поравно всички отговорности.

# 493
Оххх, тези изказвания, толкова дребнаво-битови.  Типични за хора, живеещи в кв. Люлин (пак метафора), на някой български град. Точно ще хванеш някой успешен бизнесмен или пък примерно Бойко Борисов, да си пере гащите.  Wink Пак казвам - дребнави изисквания, дребнав живот.

Peace

Ако го освободиш малко от прането на гащи, може да прояви нещо.  Но не - тикай го цял живот в пералнята и се радвай на живота си .

# 494
Последно не разбрах. Мъжът сам ли трябва да си пере гащите в леген или може и с пералня.
А ако му ги изпера аз, тогава дали ще стане милионер?

Общи условия

Активация на акаунт