Hапускане на дома

• 37 148
  • 591
  •   1
Отговори
# 465
Аз съм "за" изнасянето докато си по-млад, преди 20, на 18 най-добре. Но да речем като имаш вече работа, 23-24 години примерно (след университета предполаагаемо).

# 466
Проблемът е в "осигурил достойни старини". В БГ това е далечна идея. Може да си уредил децата си, но едва ли ще имаш къща на топло местенце и бюджет за круизи.

И на мен така ми се струва. 2 жилища за двете деца (ако може и за внуците, без много да се задълбочава дали някой ще иска да живее в България, София, Варна, Пловдив един ден) и след това държавна пенсия.

# 467
Да де, ама като дойде време за "мъжки" работи, си признавам, че нито ги виждам, нито знам как да ги подхвана. Затова не се сърдя особено при пропуски, защото общо взето често се случва да юркаме и мъжете- това е разпределението, просто така се впрягат по-ефективно. Аз не чакам момента за мъжка работа, той си идва честичко.

Аз съм навита да седя на дивана и да наблюдавам само мъжките неща  Laughing толкова малко са сумарно спрямо "женската" работа (в моето и твоето ежедневие), че хич няма и да ги усетя, евала на мъжете, които са излъгали жените си, че се претрепват в тази посока  Simple Smile
Виж, чорап няма да забележа, нито ползвам подложки за чаши, затова казвам, че не е до пол...

# 468
  • където ми харесва
Проблемът е в "осигурил достойни старини". В БГ това е далечна идея. Може да си уредил децата си, но едва ли ще имаш къща на топло местенце и бюджет за круизи.

И на мен така ми се струва. 2 жилища за двете деца (ако може и за внуците, без много да се задълбочава дали някой ще иска да живее в България, София, Варна, Пловдив един ден) и след това държавна пенсия.
До тук съм осигурила на децата си по едно жилище. За държавна пенсия, обаче-едва ли. Хубавото на професията ми е, че мога да я практикувам до живот без дохода ми да падне драстично.

# 469
Adellle, ако един ден се разболееш, кой ще поеме медицински разходи и гледане? (чукам на дърво да си жива и здрава много години! и да работиш, колкото поискаш). Аз поне мисля в посока "с напредване на възрастта по- здрави не ставаме".

# 470
  • Другата България
- Мамо, всичко изядох!
- Ето затова, синко, искаме да живееш отделно...
 Laughing
Виц просто, но може някъде и да е истина.

# 471
  • Бургас
- Мамо, всичко изядох!
- Ето затова, синко, искаме да живееш отделно...
 Laughing
Виц просто, но може някъде и да е истина.
Този виц беше ежедневие години наред за моите свекъри. Деверът яко го мързеше и не му се работеше, а беше мъж на 25+ години. За сметка на това си хапваше обилно по 5-6 пъти на ден и баща му не можеше да свари да зарежда хладилника. Отделно имаше навика да се къпе по 2-3 пъти на ден. Добре, че "детето" си намери работа в чужбина и се изнесе /за което свекърите са супер доволни/. При тази скъпа храна хората изнемогваха финансово на цялото му ядене /изяждаше голяма тава с ядене на 2-3 хранения/.

# 472
Аз напуснах дома си на 19 и от 'мамино момиче' станах супер независима и самостоятелна.
Няма значение възрастта ,а да стане това напускане с време за да не четен за Жорко . Peace

# 473
  • където ми харесва
Adellle, ако един ден се разболееш, кой ще поеме медицински разходи и гледане? (чукам на дърво да си жива и здрава много години! и да работиш, колкото поискаш). Аз поне мисля в посока "с напредване на възрастта по- здрави не ставаме".
Не те разбирам какво имаш предвид по-точно? Аз се самоосигурявам. Ама, обясни, че да чатна, моля Wink

# 474
В някои ситуации с никакви подаръци не можеш я изкуши:) и какви толкова дарове си приготвила? 200 килограма африканско злато, 50 гъски...
защото си ми от край време симпатична ще ти кажа, че тук събралата се аристокрация би си продала душата и за луксозен крем, но аз се надявам моят синковец да попадне на обгрижвана много девойка, такава която знае какво е хармония, разбиране и любов, не само уроцоци като от турски сериал и майка ветеран в бг.мамма.
Друже , давай да се разберем овреме и да няма нищо скрито покрито.
И аз смятам ,че на децата трябва да се угажда и да им се помага ,но съм малко по милитъри стил от теб .
Както писах някъде на зетя само като на син бих гледала ,защото ще е с моето дете .А искам тя да е щастлива, обичана и глезена .С каквото мога ще помогнем за да и улесним живота ,защото за мен ако не помогнеш на детето си ,на кого другиго да го правиш?

Само за ветерана в Бг мамата не знам как ще се разберем  Sunglasses
То не че децата нас ще питат  bowuu

# 475
Скрит текст:
Не те разбирам какво имаш предвид по-точно? Аз се самоосигурявам. Ама, обясни, че да чатна, моля Wink

О, не. Ти ми обясни. Най- вероятно аз бъркам. Какво значи самоосигуряване? Ето как го разбирам: имаш собствен бизнес и плащаш осигуровки в/у определена сума всеки месец. Тези пари в момента не влизат в твоя сметка, а с тях се плащат пенсиите на настоящите пенсионери.
Спестяване за старини за мен са фондове за допълнително пенсионно осигуряване, където парите влизат по твоя сметка.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 00:07 от Niki1

# 476
  • където ми харесва
Ха, сега те разбрах. Да, това имам предвид под "самоосигуряване" и да, отделно си внасям в частен фонд, както и в сметка на мое име. Също така, внасям всеки месец сума и по две сметки, които съм открила на децата си.

# 477
Благодаря Simple Smile

# 478
  • София
The Siren of Titan, ами нали това казваме - според ситуацията. Когато има повече работа, естествено, че ще е друго разпределението. Въпросът е да са приблизително равномерно разпределени задачите ежедневно, но да чакаме да дойде време за камина  Laughing

С такова мислене, чакането за камина ще продължи вечно. Wink

Колкото по-надребно мисли човек, толкова по-надребно и ще живее. От мъж, който върши половината от домакинските задължения, не може да се очаква кой знае какво.

# 479
Популе, кое му е самостоятелното на мъж, който не може да си изпере гащите и да си измие чиниите. С такъв мъж не чакай камина.

Много си хвалите самостоятелните синове, ама що все жените им да ви ги обгрижват  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт