Hапускане на дома

• 37 152
  • 591
  •   1
Отговори
3дравейте! искам да ви попитам какво мислите относно това нещо за което днес с една приятелка си говорихме. Tя си има приятел и каза, че мисли да започва работа за да може да се изнесе да живее на квартира. Hие сме на по 20 години и според нея колкото по рано се отделим от семейството си и започнем да живеем самостоятелно, толкова по-лесно ще бъде в живота занапред, че който не го направи докато е време, после ще му е много трудно и ще съжалява. 3апочнах много да се замислям над нейните думи и се чудя дали е права. пределно ясно ми е, че в един момент действително ще трябва да се отделя да живея на друго място, но аз лично смятам, че това трябва да се случи когато намеря своята половинка в живота и когато нещата са сериозни, и наистина е време да заживеем заедно с него. Dруги мои приятелки, които пък също си имат сериозни връзки, все още си живеят с родителите си и не са решили да предприемат такова нещо. Hо в моя случай аз все още нямам приятел и си мисля че не ми е дошло сега времето да се изнасям. говорих със собствената ми майка и нейното мнение е, че е доста глупаво човек да се изнася когато има собствен дом, и че нищо не му пречи да си бъде независим, работейки си и живеейки с родителите си. Hе знам, просто започнах да се притеснявам, че правя нещо грешно,  започнах да се чувствам виновна, че съм на 20 години и все още живея с родителите си, като тя например иска да се изнася и започва да живее самостоятелно, и смята, че така трябва да бъде. Moля ви, кажете си мнението относно това, права ли е тя или по скоро моята гледна точка е по -правилнa? Koга човек трябва да предприеме това действие и имам ли основание да чувствам вина, че все още не съм го предприела? Aa, междудругото, съжалявам за някои грешки в писането ми, но пиша от телефона и нямам възможност да набирам главни букви.

# 1
Това е нещо толкова индивидуално Peace Приятелката ти живее различен от воя живот и за нея това е правилно.
Мен ми се наложи от 14 годишна да живея сама, но ако можех щях да си остана в нас докато имам наистина сериозна връзка, а не "Здрасти, обичам те, хайде да живеем заедно". Имам колеги, които са имали късмета да са от града, в който учим и като ги гледам изобщо не са се притеснили дали е странно да са студенти и да живеят при родителите си, явно я нямат необходимостта за отделяне.

# 2
Всеки сам си усеща иска ли и кога е момента да се изнесе.  Peace
Не виждам как като се изнесеш на 20 и ще си по-подготвен за живота. Така и така на 20 няма как да изкарваш достатъчно за наем, храна, дрехи и живот и пак мама и тате ще носят и месят Wink

Виновна за какво? Че се чувстваш добре в семейството си ли?

Самотата е ужасна ... особено вечер Wink Не всеки може да живее сам.

# 3
  • here and now
На всеки "правилното" е различно.
Моето мнение е че приятелката ти постъпва и мисли разумно. Това е добра възраст да започнеш да си по-самостоятелна. От опит споделям, че съжителството с родители във възраст над твоята не е полезно нито за теб нито за тях.   Peace

# 4
Всеки сам си усеща иска ли и кога е момента да се изнесе.  Peace
Не виждам как като се изнесеш на 20 и ще си по-подготвен за живота. Така и така на 20 няма как да изкарваш достатъчно за наем, храна, дрехи и живот и пак мама и тате ще носят и месят Wink

Виновна за какво? Че се чувстваш добре в семейството си ли?

Самотата е ужасна ... особено вечер Wink Не всеки може да живее сам.
Абсолютно съм съгласна.

И твоето време ще дойде, Барабанче.

# 5
Щом сте говорили с майка си по въпроса, явно сте в добри нормални отношения.
Стой си у вас. Ако не е в друг град или със сериозен партньор, а само за някакъв стереотип да даваш пари за наем е повече глупост, отколкото самостоятелност.

# 6
Решението е индивидуално и за всеки е различно.
Аз не разбирам защо свързвате изнасянето от дома с нанасянето при партньор? Трябва ли да преминеш от грижите на едните към грижите на другия?
Аз се изнесох на 19. Не защото не съм се разбирала с родителите си, а защото исках да се науча да бъда самостоятелна и да се справям сама. Лесно е когато тати носи, а мама меси. Имала съм трудности, но се справях. Хубаво е човек да се научи на самостоятелност, да изгради дом и навици. Не виждам много полза от доживотното дондуркане...

# 7
До авторката ...

Здравейте,
Майка Ви е дала разумно мнение по въпроса. Животът в България не е същия както нашите 20 години. Много по-труден и опасен е сега. Не виждам нищо ненормално да живееш при родителите си и да бъдеш независим помагайки в семейсния бюджет.
Много млада влезнах в реалния живот учих, работех и гледах малката си сестра , защото майка ми живеехме на квартира и й беше  много трудно. Помагала съм й с каквото мога . Благодарна съм ,защото така съм се научила да бъда силна и независима дори и сега когато живея с партньора си .
Вярно животът е най-добрия учител , но съветите на родителите са безценни.
Поздрави

# 8
За мен пък един човек трябва да е поживял малко сам, преди да се обвърже сериозно. Сам, в смисъл, да не е с родители и роднини. Именно този ми самостоятелен живот ме научи на отговорност. Ако не си сготвя, ще ям филии. Няма да се прибера вечерта и ако ме е домързяло, да мога да си сипя от маминото ядене и това е само най-тривиалният пример. Но всеки вижда и прави нещата различно. Ето, аз след самостоятелният си живот, заедно с ММ се пренесохме в родния ми дом, при баба ми. Но тук не са само финансови причини.

# 9
Аз също съм на мнение, че преди да започне да гради сериозна връзка и собствено семейство, младият човек би трябвало да е поживял няколко години сам. Не буквално "сам" като самотен, а извън родителския контрол и опека. Това калява характер, навици и полезни умения. Е, мъничко родителска помощ и съвет не би навредила, ама наистина много мъничко, деликатно и отдалече.

# 10
3дравейте! искам да ви попитам какво мислите относно това нещо за което днес с една приятелка си говорихме. Tя си има приятел и каза, че мисли да започва работа за да може да се изнесе да живее на квартира.

Това ми стана интересно.

# 11
аз се изнесох на 19 г., за да уча в друг град, но не се разбирах с майка ми, така че не съм страдала.
Ако си се чувстваш добре у дома не е нужно да се изнасяш сега.
Способността да се справяш с живота идва с финансовата независимост, която се постига с добра квалификация.
Не вярвам да не можеш да пуснеш пералня и прахосмукачка, та да трябва да се изнасяш, за да се научиш. Успех

# 12
Не става дума, че за да се научиш да пуснеш пералня или прахосмукачка, трябва да се изнесеш. Но животът с родители си е улеснение. Аз, ако не съм си напазарувала днес, имам 2 опции - стоя гладна или се вдигам до магазина и си пазарувам. Живеейки с родители, това не е точно така - мога спокойно да си отрежа парче мамино сирене между 2 филийки мамин хляб и въпросът ми да е уреден до следващата сутрин. Все пак мама няма да ми издърпа филията от ръката и няма да ми направи фасон.

# 13
Като мама знам, че е много трудно. Плакала съм и за двамата. Но знам, че е по-добре за тях.

# 14
3дравейте! искам да ви попитам какво мислите относно това нещо за което днес с една приятелка си говорихме. Tя си има приятел и каза, че мисли да започва работа за да може да се изнесе да живее на квартира.

Това ми стана интересно.

20-годишна мисли, а не е започнала работа. Може да си остане само с мисленето, а може и да започне като продавачка или сервитьорка, изборът не е голям и всеки сам го прави за себе си. Със сигурност обаче приятелят ѝ не МИСЛИ да ѝ предложи да започне да учи и да започне да се развива. Това по отношение на конкретната случка. По въпроса за самостоятелното живеене - подкрепям, но трябва да има ясна идея как ще се оправя сам/а. Дъщеря ми живее от 18-годишна сама в чужбина, учи и работи и крайната цел е ясна.

Общи условия

Активация на акаунт