Hапускане на дома

• 37 274
  • 591
  •   1
Отговори
# 45
Е, така е ок. Попитах, защото ти каза, че няма шанс да му ПОЗВОЛИШ да напусне дома ви, а после добави и че, преди да стане на 30 му е рано за жена...

Това важи само за моето дете. Вие ако искате живейте и от 14-годишна възраст с мъже. Peace
Няма да позволя да се натовари повече от необходимото, така по-добре ли звучи  Rolling Eyes. И да, преди 30/за моя син Wink/, му е рано да се жени или да живее на семейни начала. Е, сега ако пририта много Mr. Green , ще отворя вратата Peace.

# 46
Е, така е ок. Попитах, защото ти каза, че няма шанс да му ПОЗВОЛИШ да напусне дома ви, а после добави и че, преди да стане на 30 му е рано за жена...

Това важи само за моето дете. Вие ако искате живейте и от 14-годишна възраст с мъже. Peace
Няма да позволя да се натовари повече от необходимото, така по-добре ли звучи  Rolling Eyes. И да, преди 30/за моя син Wink/, му е рано да се жени или да живее на семейни начала. Е, сега ако пририта много Mr. Green , ще отворя вратата Peace.

Малко ми е краен този протекционизъм за толкова голямо момче, но ти си знаеш  Peace

Това да живееш сам не е някакво непосилно бреме  Wink, нито означава, че трябва да следваш модела на мама - да готвиш 5 степенно меню, да въртиш по две перални дневно и да подреждаш дрехите по цвят. Много често младите хора, които заживяват самостоятелно създават свой модел на домакинство, който отговаря на нуждите им, а не на предварително поставени правила

Не си представям човек, който до 30 да не е имал нито едно съвместно съжителство с другия пол

# 47
Ако на 20-22 някое от моите деца не мисли вече сериозно как да се отдели от семейството, ще съм сигурна в провала си като родител.

# 48
  • където ми харесва
Няма нужда да се ядосваш. Аз питам най-човешки, не се заяждам.
И не смятам, че имам права над изборите на детето си-дали и кога ще се изнесе, с кой ще живее и от каква възраст (след като е завършило училище). В случая, аз имам две деца, момчр и момиче. Дъщеря ми е на 16. Скоро ще е пълнолетна, ще е завършила средно. Ако реши, че иска да живее самостоятелно ще я подкрепя и ще помогна с каквото мога. Ако реши, че й е време да живее с мъж, а не сама, също ще я подкрепя. Как и с кого да живее, избира тя, а не аз.

# 49
Разбира се, че няма правилен отговор и всеки говори според неговата гледна точка и това, което е преживял. Аз се изнесох на 18 от нас. Има си и плюсове, и минуси. Всички знаем какви са минусите, затова ще изброя плюсовете: научаваш се да живееш с други хора, да търпиш различни характери, да не си егоист. Позволяваш си квартири, които са ти по джоба, т.е. на една по-малка възраст заплатата няма как да е много висока, следователно се научаваш да си правиш бюджета според това, с което разполагаш. Квартирите ми никога не са били лукс, точно обратното. Ставаш по-отговорен, не си и помисляш да напуснеш току-така работа, защото някоя от колежките те дразни или защото не те повишават (примерно). Защото тогава няма кой да ти плати квартирата или пък консумативите:). Освен ако не искаш да виснеш на гърба на мама. Сега се сещам за минусите: в момента нямам партньор до себе си, но мога да кажа, че не бих искала партньора ми да живее с майка си още и после да се преместим заедно. Подсъзнателно ще си мисля, че той търси заместител на майка си. Това няма как да му се случи с мен:( Т.е. не съм много толерантна в отношенията си с мъжете от тая гледна точка

# 50
19-20 години е точно времето за учене /студентство/..И според мен точно тогава е времето за изнасяне и влизане в реалния живот, разчитайки на първо време на малко помощ от вашите/ако имат възможност/ и после като завършиш - изцяло на себе си. Така според мен човек се подготвя за реалния живот, сблъсквайки се сам с трудностите,квартири, общежития, работа, разпределяне на бюджет,грижа за себе си,както и основните неща - пазаруване,готвене/не е задължително/,чистене и т.н...С една дума ,,оцеляване,, без мама и тати...
Това е много важно според мен,защото познавам много които са още на по 30 години и живеят с мама и тати, като мама прави всичко, а те бачкат нещо каквото и да е, защото им трябват пари единствено за кафета и някоя дрешка... Такива хора не са готови за реалния живот и за семейство..

# 51
Сега се сещам за минусите: в момента нямам партньор до себе си, но мога да кажа, че не бих искала партньора ми да живее с майка си още и после да се преместим заедно. Подсъзнателно ще си мисля, че той търси заместител на майка си. Това няма как да му се случи с мен:( Т.е. не съм много толерантна в отношенията си с мъжете от тая гледна точка

Не си създавай предразсъдъци. Няма гаранция за тези неща.
Може точно обратното да се получи - да се събереш с мъж, живял сам, защото си мислиш, че е научен да се самообслужва, а да се окаже, че на него му е писнало да го прави и затова търси заместител на майка си. Или безплатна слугиня.  Simple Smile

# 52
Ако на 20-22 някое от моите деца не мисли вече сериозно как да се отдели от семейството, ще съм сигурна в провала си като родител.

Ти, аз и децата ни сме коренно различни Peace. Имаме различен начин на живот, различни въприятия и релевантно - различни модели.  Отделно зрелостта за самостоятелност е индивидуална.

Никой ли не прочете, че това е моят модел, моята гледна точка и нямам нужда от набиване на канчето.  newsm78 Моето дете си е Ок, ако много иска, ще се изнесе, има достатъчно възможности.

Само написах, че има и друг вариант. И не, на 18 или 20 или дори 23 г. ми се струва напълно излишно да се занимават с неща, различни от следване, работа или и двете едновременно/моето и следва наред с работата/. За всяко нещо си има време.

..........които са още на по 30 години и живеят с мама и тати, като мама прави всичко, а те бачкат нещо каквото и да е, защото им трябват пари единствено за кафета и някоя дрешка... Т

Синът ми отдавна работи за над два и половина пъти средната работна заплата за софия/отворих просто първия линк за средна работна заплата/. Повярвай, доста кафета и дрешки си купува и може да си позволи Wink.

# 53
Голдън, а ти не прочете ли, че пиша за МОИТЕ деца, МОЯТ модел, МОИТЕ възприятия? Що подскачаш? За ТВОИТЕ написала ли съм нещо?

# 54
Golden Apple, никаква философия: на 23 и аз бях с 10 часа работен ден, и аз си използвах мозъка, ама въртях домакинство, с мъж, в друг град.

# 55
но мога да кажа, че не бих искала партньора ми да живее с майка си още и после да се преместим заедно. Подсъзнателно ще си мисля, че той търси заместител на майка си. Това няма как да му се случи с мен:( Т.е. не съм много толерантна в отношенията си с мъжете от тая гледна точка

И аз така. Никога не бих обърнала внимание на човек, който до вчера е бил с мама и тати  Peace Просто възгледите ни и моделът ни на живот са различни. И не очаквам, че ако той днес заживее с мен, мама толкова лесно "ще го пусне" и няма да има желание да дава съвети и напътствия  Laughing

# 56
За всеки човек това е строго индивидуално. Аз се изнесох на 19, в мига в който завърших училище. Не исках да живия с родителите си (не сме имали проблеми или нещо такова). Много държах да съм самостоятелна и никой да не ми дава пари.
Ако не се чустваш готова, тово е напълно нормално. Не се сравнявай с хората около теб.

# 57
Голдън, а ти не прочете ли, че пиша за МОИТЕ деца, МОЯТ модел, МОИТЕ възприятия? Що подскачаш? За ТВОИТЕ написала ли съм нещо?

Ок, извинявай Peace

Golden Apple, никаква философия: на 23 и аз бях с 10 часа работен ден, и аз си използвах мозъка, ама въртях домакинство, с мъж, в друг град.

Надявам се не го очакваш от всичко живо на 23 годишна въраст Peace

# 58

Това - мама и тате да плащат квартирата НЕ Е НИКАКВА самостоятелност, но си е мое мнение.

# 59
Не, ама ако видя, че някой и на 26 още се уфлянква все едно е на 19, го вписвам в категорията "мърда".

Всъщност да, очаквам го, на 23-24 вече трябва да си яко оправен/оправна. Иначе на 30 ще си в небрано лозе. А твоят ако не е лъгал моми до 30, баш тогава знаеш ли какво ще му се натресе...

Общи условия

Активация на акаунт