кроки .....от кога?

• 11 542
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Детето ни е на 3,5 г и не е опитвало много от нещата ,с които другите майки посрещат децата си след ясла или градина. Не е опитвал вафли, шоколади, зрънчовци, разни сокове и др. Предпочитам да му давам плод- най-често банан като сме навън. Сладолед е ял може би 10- ина пъти. В къщи торта само- 3-4 пъти. Ако види  друго дете да яде кроасан го прилъгвам със соления вариант с извара.

# 16
Да, проблемът е, че в един пакет има доста сол/и подправки, които никак не са препоръчителни за малки дечица. Затова болшинството реагираме така. Моето яде само солети, защото не знае друго. Не си въобразявам, че ще е така завинаги. Но докато мога..

# 17
  • Пловдив
Далеч не съм перфектната майка Wink, но големият (на 7г. и половина) и малкият (на 4г.) даже и не подозират какво е това. Не смятам, че съм ги ощетила. Иначе солети и сладичко си хапват.
Вкусът на децата се възпитава и си мисля, че поне докато храненето зависи още изцяло от нас, би било по-добре да се избягват подобни зрънчовци, вафли, чипсове, снаксове и тем подобни  Peace.

# 18
големият ми син не ги харесва тези неща особено, но аз си похапвам тайно такива снаксове и боклуци.
Обаче ти защо искаш да му даваш такива храни. Ако детето поиска бива, ама ти да му ги даваш мисля, че няма смисъл.
Моето мнение е, че трябва да се избягват максимално дълго.

# 19
  • Варна
Моят никога не е изяждал цял пакет. Сеща се веднъж на седмица-две, купуваме, изсипвам му в една купичка, останалото аз го изяждам Mr. Green Не знам, аз също съм ЗА здравословното хранене и избягване на боклуците, но чак пък да не знае що е то вафла или шоколад... прекалено ми се струва и не за друго, ами защото има опасност един ден като си "отвори очите" да си навакса за цялото време на незнание. Докато ако е опитвало с мярка любопитството му е задоволено и меракът минава бързо.

# 20
  • Пловдив
Моята яде солети, кроки, бисквити и т.н. откакто навърши 1 г., а сме на 1г. и 3 м. Учудих се като прочетох как доста по-големи не са опитвали кроки или други подобни. Най-малкото на другите деца навън дават и моето също иска. Ще откажеш 1-2 пъти, ама като се тръшне че иска. То е ясно, че цял пакет не може да изяде, нищо няма да му стане на детето от няколко крокита да опита. Така или иначе моята види ли храна откача, докато не и се даде. Не че яде количество, може да е два залъка, ама си ги иска. Peace

# 21
Кое му е за чудене? Кроки моето не е виждало, няма и да види скоро точно тоз боклук. Не стига, че няма никаква хранителна стойност, ами точно Крокито е с оцветители и аромати. Определено вкусът се възпитава, както и желанието да се яде качествена и домашна храна.
Купувам хубави бисквити, солети, водя го на сладкарница, където приготвят сладкишите с нормални продукти, а не със смески, правя му кексове вкъщи. От какво е лишено детето в случая?

# 22
На мен ми се струва че децата нямат нужда от кроки

# 23
  • София
Моя мъник е на 2 години и до момента от изброените яде само солети и едни курабийки, които се водят домашни, но страшно много ги обича. Зрънчо под каквато и да е форма не съм му давала, нямам и намерение да му давам скоро. Не мисля, че го ощетявам. Шоколад е опитвал 1-2 пъти, като единия път беше инцидентен, защото беше докопал един бонбон и докато го видя, вече мляскаше доволно. Опитвал е Барни един път (една майка на площадката раздаваше) и не беше особено впечатлен. Не критикувам никого, за себе си смятам да отложа колкото мога във времето яденето на такива неща. Най - любимо ми е когато видя бебе на 10-12 месеца да ръфа "Зайо Байо"... Което просто не го разбирам...  newsm78

# 24
Ако може никога, най-добре. Ако не може, колкото може по-късно.

# 25
Ех как се зарадвах и на другите мами, че отлага такива храни. Тъкмо си мислех че съм от малкото "лоши" мами, които не дават това да се яде.

# 26
от темата не разбрах само как едно едногодишно дете ще си поиска само кроки или солети. То е ясно, че възрастните ги предлагат, а защо го правят идея нямам.
По темата - на малко дете до 3 г. такива неща съзнателно не купувам, ако го почерпят взима да опита, в моя случай след първия опит не се одобрява, айде сега ако много се тръшка може да купя, но ще гледам да изяде колкото се може по-малко, а останалото да отиде за кучетата и гълъбите в парка.

# 27
  • Варна
Някои си искат Simple Smile Децата са любопитни, като видят че друг яде нещо искат и те да опитат. Не че знаят какво е, просто изглежда интересно в техните очи. Друг е въпросът трябва ли да им се угажда за всичко. Защото ако на 1 година не можеш да му откажеш някой боклук не виждам как ще се справиш, когато стане на 3 и започне истинското тръшкане - то ще е свикнало всеки каприз да му се изпълнява, стига да покрещи малко Simple Smile . Просто е абсурд да се впечатля от тръшкането на едногодишно дете за гризки и други подобни. Че то може и за цигарка да се затръшка.

# 28
Детето ми е на 3 години и 2 месеца и все още не се е тръшкало за храна, макар да е изключително лаком. Винаги намирам начин да му обясня или да го залъжа с нещо друго.

# 29
Много деца се хранят с Крокита и тем подобни боклуци. Не опитване, ами хранене. Свидетел съм малки деца, дори под годинка как надлежно си хапват по пакет гризки. Майките сами възпитават любов към зрънчовци, чипсове и сокчета. За мен това хранене няма никаква хранителна стойност и е по-скоро успокоение, че детето е яло нещо. Моето момиче също обича да си хапва и въпреки наплива от боклуци по площадките, успявам да я храня с нормална храна. Опитвала е солети и обикновени бисквити. Но не ги ползвам, за да се нахрани с тях. Съветвам авторката да избягва подобна "храна", но май тя е на друго мнение.

Общи условия

Активация на акаунт